معاون اقتصادی و توسعه منابع استانداری کرمانشاه گفت: اجرای طرح های آبخیزداری بدون مشارکت گسترده مردم امکان پذیر نیست و باید بگونه ای برنامه ریزی کرد که این موضوع تبدیل به یک فرهنگ عمومی شود.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)منطقه کرمانشاه، رضا رحیمی در نشست کارگروه آبخیزداری استان اظهار کرد: طی بارندگی های اخیر وضعیت برخی مناطق بگونه ای بود که با یک سیل معمولی برخی خانه ها در معرض خطر جدی قرار می گرفت که این شرایط بسیار نگران کننده است.
وی افزود: می توان با اجرای طرح های آبخیزداری این سیلاب ها را به راحتی مهار کرد.
این مدیر ارشد ادامه داد: در تپه های جنوب شهر کرمانشاه و اطراف باغات سراب قنبر کارهای آبخیزداری ماندگاری انجام گرفته که طی این سال ها از شکل گیری بسیاری سیلاب ها و ایجاد خسارت به شهروندان جلوگیری کرده است.
معاون اقتصادی و توسعه منابع عنوان کرد: بر اثر بارندگی های اخیر چشمه های بسیاری پس از دهه ها خشکیدگی دوباره از دل زمین جوشیده اند که این اتفاق خوشحال کننده به لطف وجود نعمت های خدادادی مانند جنگل ها و پوشش گیاهی رخ داده است.
رحیمی ادامه داد: باید با اجرای طرح های آبخیزداری در دره ها، تپه ها و دشت ها به احیای دوباره طبیعت کمک کنیم.
وی عنوان کرد: آبخیزداری یکی از اولویت های مدیریت ارشد استان است و برنامه ها و طرح های این حوزه با جدیت دنبال می شود.
این مدیر ارشد با تاکید بر اینکه حوزه آبخیزداری در اولین گام نیازمند یک طرح مدون با همکاری نخبگان و صاحب نظران است، اظهار کرد: این طرح باید با یک نگاه کلان و با هدف تأمین منابع آبی زیرزمینی، حفظ پوشش گیاهی، خاک و همچنین کمک به معیشت مردم تهیه و تدوین شود.
معاون استانداری کرمانشاه عنوان کرد: در کنار طرح های آبخیزداری می توان با تعریف طرح های باغداری و گیاهان دارویی زمینه رونق اقتصادی و بهبود معیشت مردم را نیز فراهم کرد.
رحیمی اظهار کرد: در برخی از روستاها طرح باغات انگور دیم با موفقیت اجرا شده که می توان این تجربه را در دیگر روستاها نیز اجرا کرد.
وی گفت: چنین رویکردی موجب افزایش انگیزه مردم برای مشارکت در اجرای طرح های آبخیزداری و همچنین پایداری آن ها می شود.
رحیمی تصریح کرد: اگر حوزه آبخیزداری دارای یک برنامه مناسب و منسجم باشد، می توان از طریق منابع استانی و همچنین منابع سفر رئیس جمهور به استان، بودجه های لازم را برای اجرای طرح های آن فراهم کرد.
معاون اقتصادی و توسعه منابع استانداری کرمانشاه با تاکید بر این موضوع که آبخیزداری باید تبدیل به یک فرهنگ عمومی شود، اظهار کرد: بسیاری از مردم در شهرها و روستاها هنوز با آبخیزداری آشنا نیستند که باید با ارایه آموزش های لازم این نقیصه را برطرف کرد.
رحیمی عنوان نمود: هر هفته بسیاری از کرمانشاهیان برای کوه پیمایی به تاق بستان می روند که باید آن ها را تشویق کرد در زمینه کارهای آبخیزداری هرچند کوچک مشارکت کنند.
این مدیر ارشد افزود: هرچند بارندگی های امسال بسیار فراوان بود، ولی با توجه به برداشت های بی رویه ای که از منابع آبی زیرزمینی صورت میگیرد، این بارش ها تاثیر چندانی در افزایش منابع زیرزمینی نخواهند داشت.
وی ادامه داد: در چنین شرایطی اجرای طرح های آبخیزداری برای نجات دشت هایی که بر اثر برداشت های بی رویه در شرایط بحرانی به سر می برند بسیار ضروری است.
معاون استاندار کرمانشاه همچنین با بیان اینکه هنوز ارزیابی درستی از طرح های گذشته حوزه کشاورزی صورت نگرفته اظهار کرد: در روند اجرای طرح طوبی و طرح توسعه کشاورزی که سال های گذشته اجرایی شدند آسیب های قابل توجهی به طبیعت و مراتع وارد شد که باید با تشکیل یک تیم کارشناسی این طرح ها را دوباره ارزیابی و آسیب شناسی کرد.
نظرات