یک کارشناس تغذیه با بیان اینکه دانش آموزان در سنین رشد هستند، مصرف میان وعدههای با ارزش غذایی مناسب را به آنان توصیه کرد.
نیلوفر حیدری در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)منطقه کرمانشاه، افزود: از نظر تغذیه ای افراد در سنین رشد هر چهار ساعت یکبار نیاز به تغذیه دارند تا غلظت قند خون آنها تنظیم شده و عملکرد مغزشان در حد مطلوب بماند.
حیدری افزود: استفاده از مواد غذایی با ارزش بالا به عنوان میان وعده در دانش آموزان علاوه بر اینکه در روند رشد آنها مفید خواهد بود، زمینه یادگیری بیشتر دانش آموزان را نیز فراهم می کند.
کارشناس مسئول تغذیه مرکز بهداشت استان کرمانشاه گفت: خوردن میان وعده ها سبب خواهد شد تا فعالیت سیستم عصبی و عملکرد مغز دانش آموزان در حد مطلوبی باقی بماند.
حیدری استفاده از لقمه های خانگی به عنوان میان وعده توسط دانش آموزان را ارجح دانست و گفت: لقمه های خانگی ارزش غذایی بیشتری داشته و سلامت آنها تضمین شده است.
این کارشناس تغذیه افزود: بهتر است والدین خوراکی هایی مثل لقمه های نان و پنیر و سبزی، نان و پنیر و گردو، ساندویج های کوکو و دیگر لقمه های خوراکی را به عنوان میان وعده برای فرزندانشان آماده کنند و استفاده از میوه ها و مغزها و خوراکی هایی مثل کشمش و نخودچی و... را به عنوان میان وعده برای فرزندانشان در مدرسه در نظر بگیرند.
وی استفاده دانش آموزان از خوراکی هایی مثل چیبس ، پفک، یخمک، نوشابه و سایر مواد غذایی فاقد ارزش غذایی به عنوان میان وعده را نامناسب دانست و گفت: توصیه می شود دانش آموزان از خوراکی هایی مثل کیک و کلوچه، بیسکویت، شیر پاستوریزه، خرما، میوه جات و... به عنوان میان وعده در مدرسه استفاده کنند.
حیدری با بیان اینکه خوراکی هایی مثل چیبس و پفک فقط انرژی زیادی را وارد بدن فرد می کند، گفت: استفاده زیاد از این نوع از خوراکی ها می تواند زمینه ساز مشکلاتی مثل اضافه وزن و چاقی در دانش آموزان باشد.
این کارشناس تغذیه با اشاره به اهمیت تغذیه سالم در سلامت دانش آموزان گفت: بوفه های مدارس باید پایگاه تغذیه سالم باشند و در آنها فقط مواد غذایی سالم عرضه شود.
وی گفت: مراقبین سلامت و دیگر مسئولین مدارس باید همواره مراقب باشند تا در بوفه های مدارس فقط مواد غذایی که سلامت آنها تایید شده عرضه شود و از عرضه مواد خوراکی فاقد ارزش غذایی جلوگیری شود.
نظرات