• چهارشنبه / ۱۹ دی ۱۴۰۳ / ۱۱:۱۵
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1403101914113
  • خبرنگار : 71443

تلاش فعال فلسطینی برای بازسازی بیمارستانی در غزه از درآمد فروش «غزه کولا»

تلاش فعال فلسطینی برای بازسازی بیمارستانی در غزه از درآمد فروش «غزه کولا»

یک فعال فلسطینی با تولید یک نوشابه گازدار به نام «غزه کولا» تلاش می‌کند تا ضمن تامین هزینه بازسازی یک بیمارستان تخریب شده در نوار غزه، به شرکت‌های بزرگ تجاری و جهان این پیغام را منتقل کند که پول آنها در غزه صرف نسل‌کشی می‌شود.

به گزارش ایسنا، وضعیت خدمات درمانی در نوار غزه، آن‌طور که سازمان ملل گفته است، به دلیل هدف قرار دادن بیمارستان‌ها توسط رژیم صهیونیستی در آستانه فروپاشی کامل قرار دارد. در حالی‌که هنوز نمی‌توان گفت برای بازسازی این بیمارستان‌ها چقدر زمان و هزینه نیاز است، یک فعال فلسطینی قصد دارد بخشی کوچک از آن را با کمک فروش نوشابه تامین کند.

«اسامه قاشو» خالق «غزه کولا» امیدوار است که از سود فروش این نوشابه‌ها که اخیراً در لندن راه‌اندازی شده است، برای بازسازی بیمارستان الکرامه که قبلا در شمال غزه بود، استفاده کند. به گفته این فیلمساز و مدافع حقوق بشر ۴۳ ساله که اکنون سازنده نوشابه‌های گازدار است، «مانند همه بیمارستان‌ها در غزه، الکرامه نیز به ویرانه تبدیل شده است.»

به نوشته روزنامه گاردین، قاشو این بیمارستان را انتخاب کرده است، زیرا به‌طور نسبی کوچک است، کاملاً قابل مدیریت است و هزینه زیادی ندارد. او قادر نیست رقمی در مورد اینکه چقدر هزینه دارد، یا اینکه چه زمانی ممکن است رخ دهد، بیان کند اما خاطرنشان کرد که «ما اجازه داریم تخیل داشته باشیم. باید رویا ببینیم. در غیر این صورت، نمی‌توانیم زندگی کنیم».

او در حال حاضر به دنبال بهترین تجهیزات پزشکی و طراحی است، اما فعلاً آنها یک بیمارستان صحرایی را در مکانی دیگر در غزه با استفاده از چتر نجات‌های به جا مانده از کمک‌های بشردوستانه که به صورت هوایی تحویل داده می‌شدند، ساخته‌اند.

قاشو برای اولین بار در نوامبر ۲۰۲۳ ایده «غزه کولا» را مطرح کرد؛ قوطی قرمز که پرچم فلسطین، عبارت «غزه کولا» به خط عربی و طرح چفیه که اغلب به‌عنوان نماد مقاومت استفاده می‌شود، روی آن به چشم می‌خورد.

اسامه قاشو غزه کولا را ابزاری برای انتقال پیام می‌داند. به گفته او، «این بیانیه‌ای است برای همه این شرکت‌هایی که در تجارت اسلحه سرمایه‌گذاری می‌کنند تا از آنها این سؤال را بپرسیم که آیا می‌بینید پول شما چه می‌کند؟ پول شما آسیب می‌زند. خانه‌ها و محل زندگی ما را ویران می‌کند. آنها باید بیدار شوند و باید بفهمند که پول آنها، طمع آنها باعث نسل‌کشی ما می‌شود.»

قاشو از مدافعان جنبش بایکوت و تحریم رژیم صهیونیستی (BDS) است. او در سال ۲۰۰۱ جنبش همبستگی بین‌المللی (ISM) را ایجاد کرد و در سال ۲۰۱۰ در ناوگان آزادی غزه مشارکت داشت. او که اصالتاً اهل نابلس در کرانه باختری است از ۱۸ سال پیش، زمانی که مجبور به فرار از فلسطین شد در انگلیس زندگی می‌کند. او پیش از آن توسط نیروهای اشغالگر هدف تیراندازی قرار گرفت و زندانی و شکنجه شد. قاشو سال گذشته نیز خانه فلسطین را افتتاح کرد که یک مرکز سیاسی و فرهنگی در مرکز لندن برای فلسطینی‌ها است، جایی که آنها می‌توانند بدون عذرخواهی فلسطینی و یا حامی فلسطینیان باشند.

کوکاکولا که بسیاری خواهان تحریم آن هستند، تأسیسات خود را در قدس شرقی اشغالی اداره می‌کند. قاشو این شرکت را نماینده تمام شرکت‌های بزرگی می‌داند که واقعاً به کرامت انسان اهمیتی نمی‌دهند. این، اولین باری نیست که کوکاکولا، همراه با دیگر شرکت‌های بزرگ غذا و نوشیدنی غربی هدف تحریم‌ها قرار می‌گیرند.

گفته می‌شود غزه کولا تا پایان سال گذشته (میلادی) بیش از ۵۰۰ هزار قوطی فروخته بود که به سراسر انگلیس و همچنین نقاط دورتر، از جمله به اسپانیا، استرالیا، آفریقای جنوبی و کویت ارسال می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha