• یکشنبه / ۱۵ بهمن ۱۳۹۱ / ۱۰:۲۲
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: kermanshah-33322
  • خبرنگار : 50181

یک استاد دانشگاه:

مشکلات رسم الخط فارسی را می توان با تغییرات مختصر اصلاح کرد

مشکلات رسم الخط فارسی را می توان با تغییرات مختصر اصلاح کرد

عضو هیئت علمی گروه ادبیات و زبان فارسی دانشگاه رازی کرمانشاه معتقد است، مشکلات رسم الخط فارسی را می توان با تغییرات مختصر اصلاح کرد.

دکتر غلامرضا سالمیان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه کرمانشاه، با اشاره به اینکه زبان بشر همواره در حال تغییر و تحول است، گفت: چون خط شکل نوشتاری و مکتوب دارد کمتر دستخوش تغییرات می شود و به همین دلیل رسم الخط با تغیرات زبان کمتر هماهنگ می شود.

وی ادامه داد: مشکلات رسم الخط فقط مختص زبان فارسی نیست و در زبان فرانسه و لاتین هم تفاوت هایی بین شیوه نوشتاری و گفتاری وجود دارد.

این استاد ادبیات و زبان فارسی وجود نویسه های مختلف برای یک واج را از جمله مشکلات رسم الخط فارسی دانست و افزود: مثلا چهار گونه "ز" ، "ذ" ، "ظ" و "ض" برای یک واج وجود دارد و همین امر برای برخی از واج های دیگر نظیر "س" و "ت" هم صدق می کند.

سالمیان تصریح کرد: جدانویسی و یا سر هم نویسی هم از دیگر مشکلات نوشتاری فارسی است، به گونه ای که در کتاب های دبستان بر جدا نویسی تاکید می شود، اما هنوز در برخی کتاب ها "می" و "ها" سر هم نوشته می شود.

عدم تطبیق با برخی از برنامه ها و نرم افزارهای کامپیوتری از جمله دیگر مشکلات نوشتاری فارسی است که وی به آن اشاره کرد.

به گفته این استاد دانشگاه وجود چنین مشکلات نوشتاری در رسم الخط فارسی  دغدغه ها را برای جهانی شدن زبان فارسی بیشتر می کند.

سالمیان با تاکید بر اینکه از قدیم تا کنون راهکارهایی برای حل این مشکلات پیشنهاد می شده، افزود: در نظر گرفتن واج های "پ" ، "گ" ، "ژ" و "چ" که در زبان عربی وجود نداشت اما برای نوشتار فارسی به کار می رود از جمله این راه کارهاست.

این عضو هیئت علمی دانشگاه رازی یادآورشد: در زبان کردی رسم الخط فارسی به شیوه ای تصحیح شده که خوانش آن آسان شود و برای هر واج که به یک شیوه تلفظ می شود تنها یک شکل نوشتاری وجود دارد.

وی در خصوص پیشنهاد تغییر رسم الخط فارسی به لاتین، خاطر نشان کرد: این شیوه که در کشور ترکیه به کار گرفته شد مورد استقبال همه نیست چون پیشینه فرهنگی 1400 ساله ما را به خطر می اندازد.

سالمیان معتقد است، نباید زیاد نگران مشکلات موجود در رسم الخط فارسی باشیم، زیرا در کشورهایی مثلا چین با آن شیوه نوشتاری و الفبایی سخت هیچ تلاشی برای تغییر زبان صورت نمی گیرد و حتی به دنبال نفوذ فرهنگی و جهانی کردن زبان و نوشتار خود هستند.

این استاد زبان فارسی گفت: اعضای فرهنگستان و اساتید ادبیات و زبان فارسی می توانند با همفکری هم و ارائه پیشنهادات سازنده، ضمن حفظ رسم الخط فارسی، تغییرات اعتدالی بر آن اعمال کنند.

 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha