ماشین لباسشویی بیوقفه میچرخد و در این چرخیدن؛ عروسکها و اسباببازیها روی هم میغلتند. شیر آب باز شده است تا نیمه خالی لیوان را پر کند؛ نیمهای که از پر شدن، خالی است؛ آن طرفتر کسی لیوانی آب مینوشد. فوارهای که باز است؛ به تولدی که موجودیت آن آب است، میماند؛ فواره قد میکشد و آب در تکرار مکرر خود سرازیر میشود. این آب است که همچون جریانی در زندگی ما جاری است ...
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، این هفته ویدئوآرت و ویدئو چیدمان با موضوع "آب" را در موزه حمام علی قلی آقا و با حضور ده هنرمند ویدئوآرتیست شاهد هستیم. در این نمایشگاه، فرشته عالمشاه با ویدئو چیدمان "من، تو، او"، انسان را امانتدار انسانیت و حق نفس کشیدن، آب، زندگی، هوا، سنگ، حیوان، گیاه و زیستن را برای فرزندانمان و فرزندان فرزندانمان و فرزندان فرزندان فرزندانمان میداند.
رسول معرکنژاد با ویدئوچیدمان صامت "آب"، آنچه را نمیتوان از حیات موجودات حذف کرد، آب تلقی میکند و میگوید انسان با قدرت تحکموارش پیشتاز مصرف آن است.
مرتضی بصراوی با ویدئوآرت "فواره"، فواره باز شده را همچون تولدی که موجودیتش آب است و نشانه حیات با خود دارد، میخواند.
مینو ایرانپور با ویدئوآرت "الف + ب"، آب را به مثابه يك شی رونده که هرکجا صدایش کنند میرود، میخواند.
بهرنگ صمدزادگان با ویدئوآرت صامت "دریاهای آزاد"، تصور خود را به عنوان یک هنرمند خاورمیانهای از یک واژه ژئوپولیتیک یعنی دریای آزاد به نمایش میگذارد.
فریده شاهسوارانی با ویدئوآرت "H2O3"، به آب به عنوان مایه پاکی حیات تأکید دارد.
ندا رضویپور با ویدئوچیدمان "یادداشتهای یک زن خانهدار، ماشین رختشویی"، ماشین لباسشویی را نشان میدهد که با چرخیدنهای مکرر و به ظاهر تمام نشدنی در نگاه نخست پوچ و عبث به نظر میآید اما بند رختهای آویخته شده را موجد یک فعالیت میداند.
تارا گودرزی با ویدئوآرت "دوباره و دوباره و دوباره"، فعالیتهای روزمره انسان را خاطرنشان میکند که بدون آب امکان پذیر نیستند.
امیرعلی قاسمی در این نمایشگاه با نمایش "آب-نما"، که ترکیبی از صدا و تصویر است، روایتگر قصهای است که بر جریان آب در این سرزمین کهن گذشته است.
و بهنام کامرانی نیز با ویدئوآرت "صخره"، قصد دارد تهدید شدن استحکام کوه و صخره را با جریانی به مخاطب القا کند.
فرشته عالمشاه، مدیر اجرایی ویدئوآرت و ویدئو چیدمان "آب" در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اینکه از ده هنرمند ویدئوآرتیستی که طی دو سال اخیر با ما در جشنوارهها همکاری داشتهاند، برای حضور در این نمایشگاه نیز دعوت شد، اظهار کرد: از برنامههایی که ویدئوآرتیست و هنرمندان ویدئوآرت در نظر دارند، برگزاری نمایشگاههای تخصصی در فضاهای عمومی است تا بدینوسیله با کم کردن فاصله بین اثر هنری، هنرمند و مردم در جهت بسترسازی این هنر گام برداریم و همچنین وسعت و تأثیرگذاری بیشتری برای مخاطب بوجود آوریم.
وی افزود: در بسیاری از مواقع مخاطب عام گالری را مختص افراد خاص میبیند در حالی که هنر برای تمام مردم است و در این پروژه قصد ما این بوده فضاهایی که هنرمند و مخاطب کمتر در آن فضا قرار گرفته و همچنین فضایی که دربردارنده عموم مردم است را تجربه کنیم.
مدیر اجرایی این برنامه با اشاره به موضوع "آب" در این نمایشگاه، گفت: امروزه موضوع آب به عنوان دغدغه و موضوعی جهانی حائز اهمیت است و میتواند برای هنرمندان فضای بازی جهت ایدهپردازی ایجاد کند.
عالمشاه با بیان اینکه حساس کردن مردم به قداست آب از اهمیت بسیاری برخوردار است، ادامه داد: با توجه به اینکه پایه و اساس این فضا، حضور آب بود، ما سعی کردیم با استفاده از فضا ارتباطی دوسویه و تعاملی بین هنر قدیم و هنر معاصر برقرار کنیم.
به گزارش ایسنا؛ این نمایشگاه که از پنجشنبه 24 بهمنماه گشایش یافته، تا 30 بهمنماه در موزه حمام علی قلی آقا واقع در خیابان مسجد سید، خیابان آیتالله بیدآبادی پذیرای بازدیدکنندگان خواهد بود.
کد خبرنگار: 13014
نظرات