• چهارشنبه / ۹ مرداد ۱۳۹۲ / ۱۶:۳۵
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: isfahan-21290

پرویز کردوانی: احداث تونل کوهرنگ 1 و 2 و... کمبود آب اصفهان را جبران نمی‌کند

پرویز کردوانی:
احداث تونل کوهرنگ 1 و 2 و... کمبود آب اصفهان را جبران نمی‌کند

پدر کویرشناسی ایران گفت: متاسفانه در کشور ما توهم نسبت به آب زیاد است و مردم ما مخصوصا در شهرهای بزرگی مثل تهران و اصفهان فقط باید آب سد مصرف کنند یعنی اگر بگویند آب فاضلاب تصفیه شود و به شبکه مصرف وارد شود همه اعتراض می‌کنند این در حالی است که در کشورهای پیشرفته بیش از 10 سال است که از این روش برای مصارف خود استفاده می‌کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، پرفسور پرویز کردوانی امروز (چهارشنبه) در همایش مدیریت بحران آب اظهار کرد: آب برای ادامه تمام امور زندگی لازم است هیچ کس از حق آب خود عقب‌نشینی نمی‌کند از شهرداری تا ارگان‌های مختلف آب را مصرف می‌کنند چرا که دوست دارند خود را نمایش دهند.

وی با بیان اینکه استقرار صنایع بزرگ همچون فولاد و ذوب‌آهن در شعاع 50 کیلومتری اصفهان اشتباه محض بود، افزود: صنعت ایجاد شده و حالا باید به دنبال آب برایش بگردیم و فشار می‌آوریم تا آب را از نقاط دیگر به اصفهان منقل کنیم درحالی‌که این یک اشتباه است.

این کارشناس ارشد محیط زیست ادامه داد: بارش به دو مقوله مهم عرض جغرافیایی و توپوگرافی بستگی دارد و ایران در عرض جغرافیایی کمبود بارش قرار دارد و تغییری در این اقلیم رخ نخواهد داد.

کردوانی اضافه کرد: متاسفانه ما در کشور بدون حساب و کتاب سد می‌سازیم، ساختن 11 سد بر روی رودخانه قزل‌اوزن استان گیلان را نابود می‌کند زیرا گیلان به واسطه آب این رودخانه‌ها به وجود آمده و اگر این 11 سد تکمیل شود تا پنج سال آینده امکان کاشت برنج در گیلان ممکن نیست.

وی تاکید کرد: ما آمده‌ایم چاه 360 پارچه آبادی را به همراه آب سدهای کرج و سد زوند به سمت تهران سرازیر کرده‌ایم، با خشک شدن چاه‌های آب در این مناطق مردم به انتقال آب به تهران اعتراض می‌کنند و این یک بحران است.

این کارشناس ارشد محیط زیست تصریح کرد: اگر برای اصفهان تونل کوهرنگ 1 و 2 و 3 و ... هم بزنیم بازهم این استان با کمبود آب مواجه است، باید مصرف آب در این استان بررسی شود.

کردوانی با بیان اینکه محیط زیست تعریف دارد و آب، هوا و خاک با یکدیگر باید در تعریف محیط زیست گنجانده شود، ادامه داد: متاسفانه در کشور توهم نسبت به آب زیاد است و مردم ما مخصوصا در شهرهای بزرگی مثل تهران و اصفهان فقط باید آب سد مصرف کنند، یعنی اگر بگویند آب فاضلاب تصفیه شود و به شبکه مصرف وارد شود همه اعتراض می‌کنند این درحالی است که در کشورهای پیشرفته بیش از 10 سال است که از این روش برای مصارف خود استفاده می‌کنند.

وی اضافه کرد: آب باران سالم‌ترین آبی است که می‌توان نوشید در شهرهای غربی کشور مردم می‌توانند با ایجاد مخازن بر روی پشت‌بام‌هایشان از آب باران حتی برای خوردن نیز استفاده کنند.

این کارشناس ارشد محیط زیست افزود: در حال حاضر آب مانند گذشته در دسترس نیست متاسفانه ایران به لحاظ هیدرولوژیکی خشک شده است.

کردوانی ادامه داد: دستگاه‌های آب شیرین کن باید همانند زمان‌های قبل از انقلاب در اختیار مردم قرار گیرد البته نه دستگاه‌های تصفیه‌ای که آب مقطر تحویل می‌دهد چرا که آب مقطر به دلیل نداشتن املاح برای انسان مناسب نیست.

وی با اشاره به اینکه با خشک شدن دریاچه ارومیه می‌توان باغات پسته را در آنجا رواج داد، افزود: در همین تالاب گاوخونی که دیگر آب به آن نخواهد رسید نیز می‌توان بسیاری از کشت‌های مناسب را داشت چرا که من چند سال پیش در خصوص طرح خشک شدن دریاچه‌ی ارومیه و کاشت پسته صحبت کردم و برخی ناراحت شدند اما امروز به آن رسیدند و حالا در آنجا پسته در حال کشت شدن است همان کاری که در هامون سیستان و بلوچستان در حال انجام است.

این کارشناس ارشد محیط زیست تصریح کرد: هر استانی را که می‌خواهیم نابود کنیم باید به آن آب بدهیم 80 درصد آب زاینده‌رود متعلق به چهارمحال ‌و بختیاری است حالا اگر بخواهیم اصفهان را نابود کنیم باید آب‌رسانی را ادامه بدهیم.

کردوانی با بیان اینکه ساخت سد گتوند یکی از بزرگ‌ترین اشتباهات سد سازی کشور بود، ادامه داد: سد گتوند افتخار نیست بلکه یک اشتباه است و حالا باید با گنبدهای نمکی که در این منطقه به وجود آمده مبارزه کنیم.

وی اضافه كرد: من از همین جا وکالت می‌دهم که مردم استان‌های گیلان و مازندران خوشحال می‌شوند که 9 ماه آب به مردم ایران بدهند، اما به شرط اينكه در زمان‌هایی که قرار است آب برای آبیاری محصولات کشاورزی به خصوص برنج‌کاریشان داشته باشند با بی‌آبی دست به گریبان نباشند.

این کارشناس ارشد محیط زیست تاکید کرد: متاسفانه برخی مواقع دولت‌ها اشتباهاتی را انجام می‌دهند برای مثال دولت دهم صحبت از خرید آب از تاجیکستانبه ميان آمد بحثی که پس از تلاش ناموفق سد دوستی مطرح شد و حالا باید تاجیکستانی‌ها از 180 کیلومتر آن طرف تر برای ما آب بیاورند این کار اشتباه است و ما باید به سراغ روش‌های غیر متعارف برای تولید آب برویم.

کردوانی خاطرنشان کرد: آب غیر متعارف یعنی استفاده از آب‌های باران، تصفیه فاضلاب و برگرداندن آن به شبکه آب شرب و آب مجازی که اندکی موجب جبران کمبود آب شود.

کد خبرنگار: 13023

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha