• دوشنبه / ۲۹ آذر ۱۳۹۵ / ۰۹:۳۸
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: fars-43395

ازدواج با چشم‌های باز

ازدواج با چشم‌های باز

از روز قبل، حلقه ازدواج را از انگشت بیرون کشیدم تا جایش آفتاب بخورد و معلوم نشود مجرد نیستم. تمام مدارک مورد نياز براي ثبت‌نام در بنياد ازدواج طوبي در شيراز، كه آگهي آن را ديده بودم، آماده كرده بودم، جز شناسنامه كه صفحه دوم نشاني داشت از پيشينه‌ام در اختيار كردن زوجه! و بودنش دستم را رو می‌كرد. كت و شلواري و موقر، مقابل آينه خودم را برانداز كردم كه چيزي كم نباشد و جز سرخي گونه‌ها به واسطه اضطراب، همه چيز خوب بود.

به گزارش ايسنا منطقه فارس، خيابان خبرنگار را پياده طي مي‌كنم تا مقابل پلكاني كه به بنياد طوبي مي‌رساندم. با اين اميد كه خبرنگار بودنم هم پنهان بماند و با تمام دشواري‌ها لبخندي ساختگي بر چهره، وارد مي‌شوم و کارت ملی را به همراه یک قطعه عکس جدید و بیست هزار تومان روی میز می‌گذارم.

خانمی که پشت میز نشسته است عکس را با چهره ام تطبیق می‌دهد. حالا نوبت اوست که به دلیل نداشتن شناسنامه مدارک را پس بدهد و لبخند ساختگی بزند!. می خواهم اقدامات ابتدایی ثبت نام را انجام دهد تا در جلسه بعد مدارک را کامل کنم اما از پذيرش امتناع كرده و مي‌گويد: "به دلیل محرمانه بودن اطلاعات خانم‌ها، نمی‌توانیم پرونده‌ای را قبل از ثبت نام در اختیار شما قرار بدهیم".

چهره ام را تُرش می‌کنم و می‌خواهم اتاق رئیس را به من نشان بدهد. اما «سید محمد هاشمی‌نژاد» مدیر عامل بنیاد ازدواج طوبی هم با حرفهایش ثابت می‌کند که اصرارم بیهوده است.

حالا وقت آن است ایسنایی بودنم را آشکار کنم تا گفت و گویی صمیمی آغاز شود. هاشمي‌نژاد بعد از خوش‌آمد دوباره، گفت: از سال 62 با همت جمعی از خیرین و معتمدین شیراز که یکی از آنها مرحوم پدرم بود، اين بنياد در میدان مولا فعالیت خود را آغاز کرد.

او در پاسخ به اين سئوال كه با این تبلیغات منفی چه عاملی موجب می‌شود مردم به شما اعتماد کنند؟، گفت: متاسفانه بنیاد همسر گزینی تبدیل به دکان شده و اسباب کاسبی عده ای سودجو را فراهم کرده است. آنها با سوء استفاده از افراد، نیت خیر دیگرانی هم که قصد تسهیل امر ازدواج را دارند مخدوش کرده اند. برای همین است که نیروی انتظامی و مراجع قضایی با فعالیت آنها مخالفت می کنند اما اینجا تنها موسسه ای در فارس است که از پلیس امنیت نیروی انتظامی مجوز دارد و به صورت کاملا قانونی فعالیت خود را ادامه می دهد. ضمن اینکه ریاست هیات امنا بر عهده حضرت آیت الله حاج سید علی اصغر دستغیب است و عده ای از معتمدین طراز اول شهر هیات مدیره آن را تشکیل می دهند.

هاشمي‌نژاد در پاسخ به اينكه آيا همسرگزینی برای بنیاد منافع هم دارد؟، گفت: هیچ منفعتی ندارد. تاکید می‌کنم که این بنیاد از سوی خیرین برای ترویج امر خداپسندانه ازدواج و براساس نیاز جامعه تشکیل شده، حالا هم که سن ازدواج بین ایرانیان بالا رفته است باید جدی‌تر این موضوع را دنبال کرد.

او به اين سئوال كه اینکه دختری برای همسریابی اقدام کند در جامعه ما عرف نیست، چگونه با آن مواجه مي‌شويد؟ نيز گفت: این قبیل تشکیلات در کشورهای دیگر هم با روش های متفاوتی فعالیت می کنند و اصلا ماجرای غریبی نیست. اطلاعات افراد به صورت کاملا محرمانه در اینجا نگهداری می شود و رعایت اصول اعتقادی سر لوحه اهداف بنیاد است.

مديرعامل بنياد ازدواج طوبي در خصوص اينكه آيا ازدواج از این طریق که به نوعی سنتی است در کاهش آمار طلاق هم نقش دارد؟ خاطرنشان كرد: البته که دارد. در اینجا همه جوانب سنجیده و مشاوره های لازم داده می شود تا زوج ها در آینده دچار اختلافات رایج نشوند. ازدواج موفق، اصلی ترین هدف مجموعه است و اصلا پایین بودن آمار ازدواج ها اهمیتی ندارد. از تمام ازدواج هایی که به واسطه خدمات این مجموعه انجام شده است فقط یک مورد اختلاف داشتیم که آن هم اطلاع ندارم به طلاق انجامید یا نه.

اين خير شيرازي در خصوص اين پرسش كه برای اینکه پیوندها موفق باشد چه نکاتی را مد نظر قرار می دهید؟، گفت: با مطالعه پرونده ها به لحاظ فرهنگی افراد را ارزیابی می کنیم، حتی آدرس منازل آنها را مد نظر قرار می دهیم تا در یک محدوده باشند و اختلاف طبقاتی موجب جدایی زوج در آینده نشود. از ثبت نام اهالی شهرستانهای دیگر، افراد معلول و آقایان بیکار نیز امتناع می شود. سعی می کنیم شکل ظاهری افراد نیز همسطح باشد تا در آینده پای گله و شکایت به زندگی مشترکشان باز نشود. تحصیلات، سن و روحیات فردی هم در قواعد همسر گزینی این بنیاد نقش عمده ای دارند. در صورتیکه شرایط 2 طرف مغایرت داشته باشد از معرفی آنها به یکدیگر خودداری می کنیم.

او كه دليل ثبت‌نام از متقاضيان شيرازي را دوري راه و دشواري‌هاي هماهنگي‌هاي پيش‌زمينه‌اي عنوان مي‌كند، در خصوص اين سئوال كه آيا پیش آمده که مراجعه کنندگان اطلاعات نادرست بدهند؟ با قاطعيت گفت: حتی یک درصد هم پیش نیامده است، به هر حال کسی که به این بنیاد مراجعه می کند قصد ازدواج دارد.

هاشمي‌نژاد در پاسخ بخ اين كه شیوه کار امروز با دوراني گذشته و روش بنيان‌گذاران اين خيريه تفاوت دارد؟ گفت: همه چیز در دنیای امروز مدرن و علمی شده است و دیگر نمی توان سنتی عمل کرد. در قدیم ریش سفیدهای شهر سعی می کردند با کدخدا منشی اختلافات خانوادگی و مشکلات مالی را با نصیحت های پدرانه و وام های قرض الحسنه حل و فصل کنند اما امروز برای رفع این قبیل مشکلات به مشاور خانواده نیاز است. البته برخی از این مشاوران با اینکه تحصیل کرده اند، نابلد هستند و با راهکارهای نادرست به زودتر پاشیده شدن کانون خانواده کمک می کنند. مشاور امور خانواده حتما باید عقاید مذهبی داشته باشد تا بتواند با تکیه بر معلومات علمی، مذهبی و فرهنگی طرفین دعوی را به سمت درستی هدایت کند. به طور کلی در قدیم می خواستند فقط ازدواج انجام شود و با فراهم کردن جهیزیه و پرداخت وام، مراجعه کنندگان که بیشتر از طبقه محروم اجتماع بودند را برای این امر خیر راضی می کردند اما حالا سعی می کنیم علمی و منطقی مسیر آنها را ادامه دهیم.

مديرعامل بنياد خيريه ازدواج طوبي در برابر اين پرسش كه چرا آمار طلاق رو به افزایش است؟، نيز گفت: متاسفانه در جامعه امروز به ظاهر و مادیات توجه بیشتری می شود، البته باید به این نکته نیز توجه کرد که فقر و اختلاف طبقاتی، اشاعه فساد را هم به دنبال دارد. بنیان خانواده در این روزگار پایه های سستی دارد و متاسفانه به سمت نابودی می رود.

او اعتقاد دارد كه با ازدواج صحيح و سنجيده مي‌توان زمينه‌هاي زندگي بهتري براي نسل آينده فراهم كرد و در پاسخ به اين سئوال كه آيا بنياد طوبي متقاضيان ازدواج را تاييد هم مي‌كند يا نه؟ گفت: ما فقط افرادی که شرایط برابر دارند را به هم معرفی می کنیم و تاکید داریم تحقیقات لازم را خودشان انجام دهند.

هاشمي‌نژاد با بيان اينكه از همه اقشار براي ثبت‌نام ازدواج به اين بنياد مراجعه كرده و مي‌كنند، گفت: بیشتر مراجعان افراد با فرهنگ و تحصیل کرده جامعه هستند البته متقاضیانی که تحصیلات عالی ندارند را هم ثبت نام می کنیم. بسیار دیده ایم که مراجعه کننده ای سواد آنچنانی ندارد اما از شعور و فرهنگ بالایی برخوردار است.

 او با تاكيد براينكه بعد از ازدواج گزينه‌هاي پيشنهادي هم هزينه‌اي دريافت نمي‌شود، گفت: تنها هزينه همان 20 هزار توماني است كه صرف گيره و پوشه و تلفن و ... مسائل مقدماتي مي‌شود.

او در پاسخ بخ اين سئوال كه آيا برای پرداخت وام کمک هزینه ازدواج و جهیزیه تحقیقي انجام مي‌شود يا نه؟ گفت: معمولا نه. اعتقاد داريم كه اگر فردی نیاز به وام نداشته باشد به خاطر 2 یا 3 میلیون تومان پولی که قرار است آن را پس بدهد، رو نمی اندازد و به دنبال ضامن نمی‌رود.

او محل تامين درآمد براي پرداخت تسهيلات ازدواج يا جهيزيه به زوج‌ها را درآمد حاصل از تالار پذیرایی مجموعه عنوان و اضافه كرد: البته تداوم این نوع خیرخواهی نیاز به بودجه ای کلان دارد تا گستره خدمات خود را وسیع تر کند ضمن اینکه اطلاع رسانی از طریق رسانه ملی هم می تواند در اعتماد سازی و جلب نظر مساعد مردم اثر گذار باشد. ما برای معرفی زمینه فعالیت خود از طریق صدا و سیما بودجه ای نداریم به همین دلیل مردم نسبت به خدمات ارزشمند این بنیاد آگاهی دقیقی ندارند. بنیاد ازدواج طوبی در فارس رقیب قانونی ندارد بنابراین توقع داریم افراد و یا موسساتی که با این عنوان سوء استفاده می کنند، حذف شوند. نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی نیز می توانند با تصویب قوانینی که دستیابی به اهداف را تسهیل می کند یاورمان باشند.

هاشمي‌‌نژاد معتقد است كه تداوم فعالیت‌های بنياد خيريه ازدواج طوبي نیاز به پیگیرهای مجدانه دارد اما من بعد از چند سال احساس خستگی می کنم چرا که هر چه در توان داشته ام صرف کرده ام. حالا باید جوانان تازه نفسی که تحصیلات و نیروی بیشتری دارند امور را در اختیار بگیرند.

گزارش: امير عفاف خبرنگار ايسنا منطقه فارس

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha