مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی را مهم ترین مشکل معلولین دانست و گفت: در این راستا پیشنهاد می شود چند دستگاه اتوبوس شرکت واحد به بالابر مجهز شوند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خراسان جنوبی، محمد حسن اکبری مطلق در کمیته مناسب سازی محیط شهری و اماکن و دستگاه های دولتی برای معلولین، گفت: موضوع مناسب سازی فقط به 10 درصد شهروندان دارای معلولیت محدود نمی شود و با در نظر گرفتن جمعیت 13-12 درصدی سالمندان و علاوه بر آنها جانبازان دوران دفاع مقدس و برخی بیماران خاص، مخاطبان این اقدام به 30-25 درصد جامعه می رسد.
وی با اشاره به وضعیت نامناسب ایاب و ذهاب معلولین در سطح استان و امکانات ناکافی ناوگان حمل و نقل عمومی برای سرویس دهی به این قشر، افزود: برخی از معلولین جسمی حرکتی و ضایعه نخاعی استان در شرایط فعلی نمی توانند از خدمات سازمان اتوبوسرانی یا تاکسیرانی استفاده کنند و در مراجعه به محل های کار یا در پیگیری امور روزانه خود در داخل شهر با مشکل مواجه هستند که در این زمینه پیشنهاد می شود چند دستگاه اتوبوس شرکت واحد به بالابرهایی مجهز شوند که معلولین هم بتوانند از آنها استفاده کنند.
کاظم اولیائی معاون امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی نیز گفت: با توجه به برخی محدودیت های زمانی و اعتباری باید به گونه ای اقدام شود تا با صرف حداقل هزینه و وقت، بهره و استفاده درست و مناسب حاصل شود.
وی افزود: برای تسهیل تردد و دسترسی افراد کم توان جامعه از جمله جانبازان، معلولین و سالمندان، قوانینی وضع و ابلاغ شده است.
اولیائی تاکید کرد: مناسب سازی محیط، معابر عمومی و ساختمان های دستگاه های دولتی عین وظیفه و در راستای تکالیف است.
وی تشکیل کمیته تشخیص و تصمیم گیری که تکالیف و انتظاراتی که در هر محیط به تناسب موضوع فعالیت، وجود دارد را مشخص و تبیین کند، تشکیل کمیته عملیاتی که در آن تکالیف عملیاتی شده و تعیین می شود که چه نوع کارهایی با چه مشخصات فنی، با چه مقدار هزینه و از چه محلی باید به انجام برسد و تشکیل کمیته ارزیابی اقدامات انجام شده که مبنای کار آن رعایت استانداردها و پیشرفت امور در محدوده زمانی مشخص و معین باشد را در راستای تسریع امور خواستار شد.
لازم به ذکر است؛ از سوی معاون امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی اقدامات اجرایی ذیل مطرح و با اجماع نظر تمامی اعضاء به تصویب رسید.
1- موضوع ایاب و ذهاب معلولین در سطح شهر به عنوان یکی از نیازهای عمده این قشر مورد توجه قرار گرفته و با بررسی تجارب استان های دیگر در این زمینه، تعدادی از وسایط نقلیه عمومی برای این افراد مناسب سازی شود.
2- کمیته ایده پردازی برای پیشبرد سریع تر فعالیت مناسب سازی با عضویت نمایندگان تشکل های معلولین، افراد مسوول، صاحبنظران و کارشناسان برای طرح مجموع مسائل مربوط به مناسب سازی، احصاء و دسته بندی مشکلات، مشخص کردن دستگاه های مسوول و تعریف یک روش عملیاتی تشکیل شود.
3- از سوی دفتر برنامه ریزی و بودجه معاونت برنامه ریزی استانداری خراسان جنوبی موضوع تخصیص اعتبار به دستگاه ها در راستای رفع موانع ساختمانی و تسهیل دسترسی افراد معلول و کم توان در بودجه سال 1391، با جدیت پیگیری شود.
4- تجارب و الگوهای موفق مناسب سازی های اجرا شده در سطح استان لیست شده و به همه دستگاه ها معرفی شود، مسوولین اقدام کننده مورد تشویق قرار بگیرند و معلولین نیز اطلاعاتی از نقاط مناسب سازی شده در سطح شهر، به عنوان مثال خودپردازها کسب کنند.
5- موضوع نصب تابلوها و علائم ویژه راهنمائی و رانندگی در شورای ترافیک استان مطرح و در راستای تامین رفاه و امنیت شهروندان دارای کم توان اتخاذ تصمیم شود.
نظرات