مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: منطقه تبادکان مشهد با جمعیت 125 هزار دانشآموز بزرگترین منطقه آموزشی کشور است.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، علیرضا کاظمی امروز چهارم مهر ماه در مراسم «زنگ مهر ویژه مدارس حاشیه شهر و توزیع بستههای فرهنگی» که در محل دبیرستان دخترانه شهدای محراب خواجهربیع برگزار شد، در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: مدارس حاشیه شهر مشهد در نواحی مختلف مانند ناحیه یک، دو، پنج، چهار، هفت و تبادکان پراکنده شدهاند و در قسمتی از حاشیههای این نواحی مناطق کمبرخوردار قرار دارند، اما بیشترین حجم دانشآموزان و مدرسه در منطقه تبادکان است.
وی ادامه داد: حدود 90 درصد از دانشآموزان و مدارس حاشیه شهر در منطقه تبادکان قرار دارد این منطقه بزرگترین منطقه آموزشی کشور با جمعیت 125 هزار دانشآموز است و از بعضی از استانها نیز تعداد دانشآموزان بیشتری دارد همچنین بیشترین محرومیت را دانشآموزان این منطقه دارند.
توزیع نابرابر فضای آموزشی، نقطه قوت است
کاظمی تصریح کرد: 65 درصد جمعیت دانشآموزی منطقه تبادکان در شهر، 35 درصد در روستا قرار دارند، اما 65 درصد دانشآموزان شهر در 35 درصد مدارس تحصیل میکنند یعنی تعداد مدارس شهری کم، اما جمعیت زیاد و تعداد مدارس روستایی زیاد، اما جمعیت پراکنده است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان افزود: در استان توزیع نابرابری در فضای آموزشی داریم که نقطه قوت است و این توزیع نابرابر حکایت از نوع نگاه نظام و آموزش و پرورش به بحث عدالتبخشی دارد.
وی عنوان کرد: در سطح استان 73 درصد دانشآموزان در 50 درصد فضای آموزشی شهری و 26 درصد دانشآموزان در 57 درصد فضای روستایی تحصیل میکنند، این موضوع نشاندهنده این است که آموزش و پرورش به موضوع عدالت آموزشی و فضای آموزشی توجه کرده است.
کاظمی در خصوص نُرم کلاسها، اظهار کرد: در مناطق روستایی محدودیت تعداد دانشآموز نداریم، اما در مناطق شهری به دلیل کمبود فضای آموزشی و حجم بالای دانشآموزان کلاسها را با جمعیت 36 نفر بستهایم.
مدیرکل آموزش و پرورش استان با اشاره به اینکه در مناطق حاشیه شهر کمبود فضای آموزشی، امکانات آموزشی، چالشهای منابع انسانی و مشکلات اعتباری وجود دارد، گفت: به طور ویژه این مناطق را مورد توجه قرار دادهایم، توزیع 10 هزار بسته فرهنگی به کمک همکاران در منطقه تبادکان و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نمونهای از توجه به مناطق محروم است.
کاظمی افزود: اگر روی مسائل علمی دانشآموزان و تامین منابع انسانی برای آموزش دانشآموزان سرمایهگذاری کنیم این اقدام جزو بزرگترین خدماتی است که میتوانیم ارائه دهیم.
وی عنوان کرد: از مجموع 64 پروژه عمرانی که در سال جاری در استان به بهرهبرداری رسیده است، 33 پروژه عمرانی در منطقه حاشیه شهر بوده است؛ از هفت سالن ورزشی که آماده بهرهبرداری هستند سه سالن در حاشیه شهر قرار دارند.
آب، برق و گاز مدارس قطع نخواهد شد
مدیرکل آموزش و پرورش استان در خصوص قطعی گاز دو مدرسه، اظهار کرد: استاندار شب گذشته در شورای اداری استان در این زمینه تذکر ویژه دادند و عنوان کردند هیچ شرکت آب، برق و گازی حق ندارد آب و برق مدارس را قطع کند.
وی افزود: در خصوص قطع گاز دو مدرسه اشتباهی رخ داده بوده که بلافاصله برطرف شد؛ یکی از کارمندان مجموعه بدون هماهنگی با مسئولان بالاتر این کار را انجام داده بود که بلافاصله مشکل حل شد، حتما این اتفاق بار دیگر تکرار نمیشود.
وی در بخش دیگری از این مراسم ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس، عنوان کرد: آنگونه که شایسته و بایسته است به هفته دفاع مقدس و جایگاه و نقش آن در انقلاب، هستی، فرهنگ و امنیت توجه نداشتهایم و نداریم اگر این زمان به این موضوع نپردازیم پس چه زمانی میخواهیم به شهدا و دِینی که نسبت به شهدا داریم بپردازیم و برای آن برنامهریزی انجام دهیم.
کاظمی ادامه داد: هفته دفاع مقدس بنیادیترین نقش را در هویت دینی، ملی و انقلابی ما دارد هرچه امروز داریم از هفته دفاع مقدس است؛ اگر حرکت امام و انقلاب آغاز احیای هویت دینی و ملی ما بود جنگ تمامکننده هویت دینی و ملی ما بود، ارزش این موضوع را باید بدانیم.
مدیرکل آموزش و پرورش استان تصریح کرد: تمام دستاوردهای امروز و دیروز نظام در تمام عرصهها و اقتداری که در تمام حوزهها داریم همچنین امنیت را مدیون هفته دفاع مقدس، دوران جنگ تحمیلی و خونهایی که شهیدان ریختهاند، هستیم.
کاظمی اضافه کرد: در قبال وصیتها و باری که شهدا بر دوش ما گذاشتند وظیفهای سنگین داریم که امیدواریم در عمل به آن توجه داشته باشیم و کمتر حرف بزنیم، نقش بسیج و بسیجیان در دفاع مقدس و حفظ هویت انقلابی، دینی و ملی از ابتدای انقلاب تاکنون بینظیر بوده و در حال حاضر هم اینگونه است.
بسیج بدنه مدیریتی نظام را تامین کرد
وی گفت: بسیج بود که بدنه مدیریتی نظام را در تمام سطوح نظامی و غیر نظامی تامین کرد، اعتمادی که امام به بسیج و بسیجیان داشتند موجب شد فرماندهان دلاوری در دوران دفاع مقدس به پا خیزند و علم جنگ و جهاد را به دست گیرند، امروز هم بسیج اساسیترین نقش را در تداوم این راه دارد.
کاظمی عنوان کرد: دیروز اگر بسیج و سپاه از کیان جغرافیایی کشور دفاع میکردند و ما دانشآموز بودیم و به کمک برادران در سپاه، ارتش و نیروی انتظامی رفتیم تا امنیت جغرافیایی را تامین کنیم امروز برادران در سپاه و بسیج هستند که به مدد آموزش و پرورش میآیند تا امنیت مرزهای ملی و فرهنگی را تامین کنند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان گفت: جنگ امروز نسبت به جنگ دیروز سختتر است در جنگ دیروز همه چیز روشن بود، اما امروز جنگ فرهنگی و معنوی در کوچه و خیابانهای شهر، خانهها و در دل اتاقخوابهای ما جریان دارد آنچه میتواند ما را در این مسیر مصون نگه دارد سازندگی فکری، معنوی و ساختگی خود ماست که باید از خود شروع کنیم، مسئولیت ما بسیار سنگین است و تنها سوالی که میتوانیم از خود بپرسیم این است که برای حفظ دستاوردهای نظام چه کاری انجام میدهیم.
کاظمی در خصوص مناطق محروم، اظهار کرد: برخوردارترین منابع ما از حیث منابع فکری، ایمان، خود باوری، پایبندی به نظام و انقلاب و برخورداری از استعدادهای بینظیر همین مناطق محروم و کمبرخوردار است که گاهی مورد کملطفی و کمتوجهی قرار میگیرد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان اضافه کرد: آموزش و پرورش تبادکان به مدد استعدادهای بینظیر دانشآموزان میتواند در سطح کشور بدرخشد البته اگر به این منطقه توجه کنیم و بسترهای شکوفایی استعدادها را فراهم کنیم.
علی ابری، مدیر آموزش و پرورش منطقه تبادکان نیز در این مراسم، اظهار کرد: سپاه پاسداران و بسیج مدتهاست در توزیع بستههای حمایتی بدون سر و صدا مشغول هستند این موضوع اگر با هماهنگی آموزش و پرورش انجام شود، بهتر است.
وی ادامه داد: آنها توانستند در حاشیه شهر به پاکسازی و آلودگیزدایی از منطقه همت کنند و در ایجاد امنیت به خصوص برای مدارس دخترانه زحمت زیادی کشیدند.
ابری خاطرنشان کرد: برگزاری اردوی راهیان نور، برگزاری میادین تیر در حوزه درس آمادگی دفاعی و ... از دیگر اقدامات بسیج و سپاه است که در این راستا تلاشهای زیادی انجام دادهاند.
نظرات