حسامالدين سراج گفت: موسيقي حرمت و احترام دارد و حرام نيست.
به گزارش خبرنگار فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)- منطقه خراسان، اين خواننده موسيقي آئيني كه شب گذشته 3 دي ماه در نشست خبري به مناسبت اجراي قطعات عاشورايي آلبوم وداع در مشهد سخن ميگفت، در ادامه اظهار كرد: بعضي از عزيزان بايد مراقب باشند كه با تصميمات و كارهايي كه در زمينه مجوز ندادن به اجراي موسيقي انجام ميدهند، حق هنرمندان را ضايع نكنند.
وي افزود: مجوز ندادن موجب ظلم به هنرمندان ميشود و از طرف ديگر كانال فعاليت فرهنگي را ميبندد كه اين مساله ظلم به هنر كشور است.
سراج با بيان اينكه برنامه امشب بايستي در ايام محرم و صفر اجرا ميشد، گفت: به دليل شرايط اجتماعي ما ناچار شديم كه اين اجرا را در روز اول ما ربيعالاول انجام دهيم.
اين خواننده موسيقي آئيني تصريح كرد: آلبوم وداع عرض ادبي است به ساحت سيدالشهدا(ع) و تلاش ميكرد تا به حقيقت واقعه عاشورا بپردازد كه اين مساله در واقع بيان موسيقايي واقعه كربلا بود.
وي افزود: شعر قوي و موسيقي قدرتمند فرهنگ را ايجاد ميكنند و من پس از اجراي اين آلبوم از برخي از افرادي كه انتظار نداشتند بازخورد مثبت دريافت كردم و آنها به من گفتند كه با شنيدن اين آلبوم به واقعه كربلا علاقه مند شدهاند.
سراج خاطرنشان كرد: براي اجراي موفق اين آلبوم اشعار عمان ساماني را انتخاب كردند زيرا اشعار ويژهاي در خصوص واقعه عاشورا دارد كه واقعا تاثيرگذار هستند.
اين خواننده موسيقي آئيني با بيان اينكه هنرمند معبري است براي عبور حقيقت گفت: وقتي كه با نوادگان اين شاعر بزرگ صحبت ميكردم آنها گفتند كه عمان سالها به دنبال سرودن اشعار عاشورايي بود اما اين اتفاق نميافتاد تا اينكه در يك دهه محرم به انزوا رفت و در طول دهه كل ديوانش را سرود.
وي تصريح كرد: اشعار اين شاعر در زمينههاي مختلف مثل حضرت علياكبر(ع) و وداع حضرت زينب(س) صنعت شعري قوياي دارد و به بيان مطالب اخلاقي و حكمت در لابهلاي اشعارش نيز ميپردازد.
سراج به اجراي شعر قيصر امينپور در اين آلبوم اشاره كرد و گفت: اين شعر به دليل صفاي باطن قيصر سروده شده است و عمق عجيبي دارد كه خود من هر گاه آن را ميشنوم منقلب ميشوم.
اين خواننده موسيقي آئيني در پاسخ به سوال خبرنگار ايسنا در خصوص چگونگي اجراي كنسرت موسيقي در مشهد، گفت: ما پيش از اين هم براي اجرا در مشهد تلاش كرده بوديم اما به نتيجه نرسيديم اما خوشبختانه اين بار موفق شديم كه اين كار را انجام بدهيم هرچند كه مشكلات زيادي بر سر راه ما قرار داشت از جمله اين كه مجوز اجرا بسيار دير صادر شد و ما زمان كافي براي تبليغات را نداشتيم.
وي در پاسخ به سوال ديگري در خصوص انجام فعاليت در مورد امام رضا(ع) افزود: بنده قبلا دو تصنيف در اين زمينه اجرا كردم كه يكي از آنها پخش شده و ديگري هم در آينده پخش خواهد شد اما برنامههايي را نيز براي اجراي قطعات ديگري در نظر داريم كه انشاالله در آينده آنها را عملي خواهيم كرد.
سراج با بيان اينكه رسانهها امروز بايستي بيشتر به موسيقي آئيني بپردازند، گفت: رسانهها و وزارت ارشاد نقش عمدهاي در اين زمينه دارند زيرا گنجينههاي موسيقي آئيني ما مثل حاجقربان سليماني و يا استاد سرور احمدي و امثال استاد عسگريان و پورعطائي كه به تازگي از بين ما رفتهاند در بين نسل جديد كمتر شناخته شده هستند و از طرف مقابل غير قابل تكرار به نظر ميرسند.
اين خواننده موسيقي آئيني در پاسخ به سوالي در خصوص وضعيت موسيقي آئيني در كشور گفت: هجوم رسانهها سبب شده تا فرهنگ اصيل ماندگار به انزوا برود و امروز ما ميبينيم كه اگر در ده سالن موسيقي پاپ اجرا ميشود تنها در يك سالن موسيقي سنتي شنيده ميشود كه آن هم بسيار كمرنگ است.
وي ادامه داد: رسانهها سليقه موسيقي مخاطب را تغيير ميدهند و به همين دليل است كه ما امروز شاهديم كه علاقه به موسيقي سنتي كم شده و نسل جديد كمتر با آن ارتباط دارد در حالي كه نسل قديم نميتوانست با موسيقي پاپ ارتباط برقرار كند اما امروز اين روند معكوس شده است.
سراج در پاسخ به سوال ديگري در خصوص چرايي استقبال مردم از تشييع جنازه مرتضي پاشايي و در مقابل عدم استقبال از تشييع جنازه بزرگان موسيقي آئيني عنوان كرد: اين مساله يك علت ندارد و ماهيت پيچيده رسانههاي امروز آن را رقم ميزنند و بنابراين نميتوان آن را تحليل كرد اما سوالي كه مطرح است اين است كه آيا چيزي كه اكثر مردم به آن ميپردازند حقيقت است يا خير؟
اين خواننده موسيقي آئيني با بيان اينكه پاشايي را تا قبل از فوتش نميشناختم،گفت: او و آثارش را پس از مرگش شناختم اما اين را ميدانم كه مراسم پرشوري داشت و در مقابل مراسم تشييع جنازه اساتيد موسيقي آئيني و مقامي مثل استاد ذوالفقار عسگرپور با استقبال پررنگي روبهرو نشد.
وي در پاسخ به سوال ديگري در خصوص اينكه آيا تاكنون با علما براي اجراي موسيقي رايزني داشتهايد يا خير، گفت: من كتابي را تدوين كردهام تحت عنوان مباني فقهي موسيقي و در دوره جواني نيز به قم رفتهام و با بسياري از صاحبنظران در اين زمينه به بحث پرداختم.
سراج اظهار كرد: موسيقي يك پديده است و خدا هيچ پديدهاي را بيهوده خلق نكرده و امروز اگر كسي معتقد باشد كه موسيقي عليالاطلاق حرام است بايد به او شك كرد زيرا موسيقي عاملي است كه ميتوان از آن براي تعالي روح و آرامش استفاده كرد.
اين خواننده موسيقي آئيني افزود: در اين زمينه اجماع علما وجود ندارد بنابراين پايههاي تحريم موسيقي سست ميشود و علت مخالفت برخي از علما با موسيقي نيز آن است كه بسياري از آنها موسيقي را به معناي موسيقي دربار بنياميه و بنيعباس ميشناسند كه امام صادق(ع) در خصوص آن موضع گرفتهاند حال آنكه موسيقي انواع و وجوه مختلفي دارد و اگر كسي آن را عليالاطلاق حرام بداند ظلم كرده است.
نظرات