• سه‌شنبه / ۱۸ تیر ۱۳۹۸ / ۱۳:۲۲
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: Khorasan-Razavi-148033

در گفت‌وگو با محمدعلی بهمنی شاعر نامدار ایرانی عنوان شد؛

شعر شاعر را می‌سراید و نه برعکس

شعر شاعر را می‌سراید و نه برعکس
محمدعلی بهمنی ترانه‌سرا و شاعر نامدار ایرانی درباره ترانه‌سرایی در حوزه رضوی گفت: ترانه معمولاً همراه‌ ترنم است و نهایتاً می‌تواند در بخش میلاد حضرات معصومین (ع) معنا داشته باشد. بعضاً شاهد ترانه‌های موفقی نیز در شان بزرگان دینی بوده‌ایم. 

به گزارش ایسنا- منطقه خراسان و به نقل از روابط عمومی جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) این شاعر و ترانه‌سرای برجسته که در سال جاری عضو هیئت داوران جشنواره شعر رضوی (با گرایش شعر سپید و ترانه) است، با اشاره به شعر معروفش که با این مطلع «شرمنده‌ام که همت آهو نداشتم/ شصت‌وسه سال راه به این سو نداشتم» آغاز می‌شود گفت: من تا 63 سالگی برای زیارت به مشهد نرفته بودم. برای داوری جشنواره شعری با موضوع امام رضا (ع) به این شهر دعوت شده بودم و اتفاقاً شرمنده بودم. نیمه‌های شب با همسرم به حرم رفتیم. در کمال تعجب دیدم با وجود آن‌که زمستان بود و سرمای سختی وجود داشت، سراسر حرم سرشار از آدم‌هایی بود که برای زیارت آمده بودند. در حالت شرمندگی و  بیماری‌ که آن ایام به آن مبتلا بودم  زیر لب خطاب به حضرت اظهار شرمساری کردم. بعد از زیارت در صحن منتظر همسرم بود. ناگهان این شعر به ذهنم آمد و چون کاغذ همراهم نبود نگران بوده که آن را فراموش کنم. آن‌جا در بارگاه رضوی به این درک رسیدم که شعر است که شاعر را می‌سراید  نه برعکس. در شرایطی که شاعر بنشیند و از سر فراغت شعری بگوید کار به سرانجام نمی‌رسد. شعر مرغوب به فرد الهام می‌شود نه اینکه محصول تلاش شاعر باشد.

بهمنی درباره شعرهای سفارشی گفت: معمولاً شعرهای سفارشی ضعیف هستند و ماندگار نمی‌شوند مگر اینکه سفارش‌دهنده فرد، نهاد و جشنواره نباشد بلکه همان موضوع باشد که خودش را به شاعر تحمیل کرده است.

وی به نقش مطالعه در مرغوب شدن اشعار شاعران مذهبی اشاره کرد و عنوان کرد: درست است که ماجرای شعر خوب در قالب الهام اتفاق می‌افتد اما نباید فراموش کرد مطالعه بیشتر، بینش وسیع‌تری به شاعر اعطا می‌کند. الهامات شاعرانه نیز در ظرفی بزرگ‌تر برای چنین شاعری اتفاق می‌افتد و می‌توان انتظار شعری  شعری مرغوب‌تر و خلاقانه‌تر را  داشت.

 ترانه‌سرا و شاعر نامدار ایرانی که طی روزهای آتی میهمان ویژه اختتامیه جشنواره ملی شعر رضوی در استان فارس خواهد بود درباره جشنواره‌های ادبی اظهارنظر کرد: اینکه شاعری به جشنواره‌ای دعوت شود و صرفا برای آن جشنواره و به نیت دریافت جایزه‌ شعر بگوید کاری غیر شاعرانه، اضافی و بچه‌گانه است. البته اگر شاعر از لحاظ ذهنی با محتوایی که قرار است بگوید سنخیت داشته باشد نمی‌توان از او در این بخش گله‌ای داشت و کارش مورد تأیید است.

جشنواره شعر رضوی از مجموعه برنامه‌های هفدهمین جشنواره بین المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) است که در سال جاری به میزبانی دو استان فارس و کرمان در زمینه اشعار کلاسیک، شعر سپید و ترانه رضوی برگزار می‌شود و اختتامیه آنها همزمان با دهه کرامت رضوی برگزار خواهد شد.
  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha