پزشک عمومی گفت: اصلاً سن سرطان مشخص نیست و حتی دختران ما را در سنین کم دچار میکند.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، فروزان پاسالار در «نشستهای علمی در ژرفای یک جهان زنانه» که در دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه فردوسی برگزار شد، درباره بیماریهای زنان و درمانهای خودمراقبتی اظهار کرد: همیشه تشخیص بیماریها و خودمراقبتیها به عهده خود فرد است. سرطان، بیماری مشترک بین زن و مرد است، ولی برخی سرطانها در خانمها مثل سرطان سینه و سرطان رحم بیشتر است.
وی افزود: سرطان سینه علامت ظاهری ندارد و خیلی بی سروصدا پیش میرود. غربالگری سرطانها زمانی انجام میشود که بیماری زود تشخیص داده شود، در این صورت فرد را میتوان درمان کرد.
این پزشک عمومی بیان کرد: اولین اقدام در غربالگری معاینه توسط خود فرد است و طریقه آموزش آن، توسط دکتر زنان و مراکزی است که رایگان به بانوان آموزش میدهند. بروشورهایی نیز در این زمینه تهیه شده و دراختیار بانوان قرار میگیرد.
پاسالار درخصوص تشخیص سرطان توسط خانمها عنوان کرد: چون سینه بافت غددی دارد، فرد در حال انجام معاینه دچار شک میشود. در معاینه این غدهها احساس میشود، ولی به مرور زمان و طی معاینههای متعدد که ماهیانه باید انجام شود فرد قادر خواهد بود تغییرات در بافت سینه را بهراحتی تشخیص دهد.
وی ادامه داد: بهترین دوران برای معاینه سینه، دوران عادت ماهیانه است که بافت سینه سفت میشود. معاینه باید ماهی یکبار توسط خانمها و سالی یکبار توسط پزشک انجام شود.
این پزشک عمومی گفت: استفاده از سونوگرافی و مموگرافی از سن 40 سالگی برای خانمها توصیه میشود. این سن در صورتی که در خانوادهای فردی درجه یک دارای بیمار سرطان باشد، چکابِ فرد در سن 20 سالگی شروع میشود.
پاسالار درباره استفاده از این دستگاهها عنوان کرد: دستگاه مموگرافی دارای اشعه است و در مضربودن استفاده از این دستگاهها، اختلافنظر وجود دارد، ولی طی تحقیقات بعد از 40 سالگی حساسیت بافت سینه نسبتبه اشعه مموگرافی کم میشود. میزان اشعه این دستگاه از اشعه نور خورشید کمتر است.
وی تصریح کرد: اصلاً سن سرطان مشخص نیست و حتی دختران ما را در سنین کم دچار میکند. معاینه سینه در دختران از سن بلوغ باید آغاز شود و ما سعی داریم به دختران خود آموزشهای لازم در این زمینه را از مدرسه و خوابگاهها شروع کنیم.
این پزشک عمومی درخصوص سرطان رحم خاطرنشان کرد: تشخیص این سرطان با تست پاپ اسمیر است و از سن 21 سالگی و پس از اولین تجربه جنسی انجام میشود و با پیشرفت علمی که ما در زمینه این تست داشتهایم، هر 3 سال یکبار باید انجام شود.
پاسالار بیان کرد: تست تشخیص سرطان رحم تا سن 60 سالگی انجام میشود و بعد از آن میتوان به هر 5 سال، یک بار موکول کرد.
وی عنوان کرد: موضوع بسیار مهم در زمینه انتقال بیماریهایی که ازطریق رابطه جنسی همچون بیماری زگیل تناسلی است که ریسک سرطان رحم را بالا میبرد.
این پزشک عمومی درخصوص پیشگیری از زگیل تناسلی اظهار کرد: برای این بیماری نوعی واکسن در ایران وجود دارد، به نام واکسن گارداسیل که در سه نوبت باید تزریق شود. این واکسن باید قبل از برقراری اولین رابطه جنسی تزریق شود. سن تزریق آن نیز از 9 تا 26 سالگی است. نحوه تزریق اینگونه است که پس از اولین تزریق، نوبت بعدی آن 2 ماه دیگر و تزریق آخر، بعد 4 ماه انجام میشود. این واکسن نه تنها برای خانمها، بلکه برای آقایان هم توصیه میشود.
پاسالار ادامه داد: انواع دیگری از بیمارها که در این زمینه منتقل میشود، بیمارهای آمیزشی، سوزاک، سفیلیس، کلامیدیا، ویروس تبخال دهانی، ویروس تبخال دستگاه تناسلی، انواع هپاتیت، زیگیل تناسلی، ایدز و HTLV1 است.
وی توضیح داد: HTLV1 نوعی بیماری ناشناخته که به ایدز خراسانی معروف است، ولی مانند ایدز نیست. شیوع آن در خراسان نسبتبه جاهای دیگر بیشتر بوده است. اگر فردی دچار این بیماری شود تا ابد ناقل این بیماری خواهد بود و علائم این بیماری اینگونه است: فرد امسال دچار این بیماری شود، ولی 5 سال بعد خود را نشان دهد.
پاسالار در خصوص سلامت رابطه جنسی چنین بیان کرد: در رابطههای خود محدودیتهای لازم و موارد بهداشتی را رعایت کنیم.
نظرات