مدیر روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی خراسان شمالی از
برگزاری ششمین جشنواره سمنوی شهر درق خبر داد.
عباسی در گفت و گو با ایسنا، منطقه خراسان شمالی، گفت: این
جشنواره در تاریخ نهم اسفندماه سال جاری در محل مسجد جامع شهر درق برگزار می شود.
به گفته وی در حاشیه این جشنواره برنامه های فرهنگی، هنری،
موسیقی و کشتی با چوخه نیز برگزار خواهد شد.
گفتنی است علی اکبر وحدتی معاون پیشین اداره کل میراث فرهنگی،
صنایع دستی و گردشگری خراسانشمالی نیز درباره سمنوی شهر درق اظهار کرده بود: سمنو
یکی از سینهای سفره هفت سین است که نشانه حلاوت، سرزندگی و شیرنی است که مراسم پخت
آن را به عنوان یکی از آیینهای مربوط به جشن نوروز میدانیم.
وی اشاره به اینکه پخت سمنو در شهر درق با اجرای یک سری آداب
و رسوم برگزار میشود، افزود: این امر موجب شده تا مسئولان به دنبال ثبت این مراسم
به عنوان یکی از آیینهای معنوی خراسانشمالی باشند.
وی ادامه داد: به صورت شفاهی نقل شده است که سمنو ولیمه عروسی
حضرت فاطمه(س) به دلیل سادگی آن که فقط از گندم و آرد تهیه میشود، بوده است، به همین
منظور این غذا در نقاط مختلف کشور به عنوان یک غذای نذری تلقی میشود، اما در منطقه
درق به هیچ عنوان جنبه نذری ندارد و فقط هنگام فرارسیدن نوروز و برای شادی طبخ میشود.
وحدتی در خصوص مراسم برگزار شده در حین پخت سمنو اظهار کرد:
پخت سمنو در این شهر به صورت مشارکتی برگزار میشود و مردم شهر به عنوان یاور و برای
گفتن خدا قوت به کمک افرادی که آن را طبخ میکنند، میروند.
وی بیان کرد: از سوی دیگر افراد یاور هدایایی نیز به رسم پیشکش
با خود به همراه میبرند.
این مقام مسئول تصریح کرد: در هنگام کفچه زدن و پخت سمنو نیز
اشعاری خوانده میشود که این اشعار شادی را به آن مراسم میبرد.
وی توضیح داد: پوشیدن لباسهای سنتی از دیگر مراسمهایی است
که در هنگام پخت سمنو انجام میشود.
معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسانشمالی با تاکید
بر اینکه دانش فنی پخت این غذا از مهمترین ویژگی منحصر به فرد آن است، گفت: سمنویی
که در نقاط مختلف کشور پخت میشود، مدت ماندگاری آن به بیش از دو، سه ماه نمیرسد،
اما سمنوی درق تا دو سال و بدون نگهداری در یخچال خراب نمیشود.
درق یکی از شهرهای شهرستان گرمه است.
نظرات