مدیر اداره عشایری شیروان گفت: عشایر خراسان شمالی همچنان بر
انجام شیوه سنتی دامداری اصرار دارند.
ابراهیمی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، منطقه خراسان
شمالی، افزود: در حال حاضر عشایر خراسان شمالی به ازای 14 کیلوگرم خوراکی که به
دام سبک خود می دهند، یک کیلوگرم گوشت تولید می کنند این درحالیست که باید به ازای
هر هفت کیلو یک کیلوگرم گوشت تولید شود.
وی ادامه داد: عشایر برای اینکه دام آن ها بتواند چرای
بیشتری داشته باشد آن ها را تا مسافت های زیادی به پیاده روی می برند این درحالیست
که این شیوه، روش اشتباهی است و یکی از مشکلاتی که ممکن است به همراه بیاورد، بره
اندازی دام آبستن است.
ابراهیمی با بیان اینکه عشایر بر داشتن دام زیاد تاکید دارند،
تصریح کرد: این درحالیست که اگر یک خانوار عشایری گله 100 راسی خود را به 80 تا 50
راس برساند اما شیوه تغذیه دام های خود را علمی و اصولی کند، میزان بهره وری آن
بسیار بیشتر از داشتن دام زیاد می شود.
وی خاطرنشان کرد: عشایر باید به سوی استفاده از جیره علمی
غذایی در دام ها پیش روند بطوریکه با استفاده از این جیره، هر روز حدود 150 گرم به
وزن دام های آن ها افزوده شود.
این مقام مسئول تاکید کرد: متاسفانه مشکل ما در آن است که
برخی از خانوارهای عشایری تمایلی برای قبول کردن شیوه های به روز و علمی دامداری
نیستند.
وی بیان کرد: در حال حاضر تعدادی از دامداران جوان عشایری
در این استان در حال فعالیت هستند که میزان بهره وری، تولید و کیفیت محصول آن ها
نسبت به سایر دامداران عشایر که خود را با
تجربه فرض می کنند و دارای تعداد زیادی دام هستند، نیز بیشتر است.
نظرات