به گزارش ایسنا، حذف کنکور نظام قدیم در آزمون سراسری سال ۱۴۰۰ یکی از مهم ترین تصمیمات شورای سنجش و پذیرش بود که بر این اساس از امسال سئوالات نظام قدیم در آزمون سراسری داوطلبان حذف می شود.
سال ۹۷ آخرین سالی بود که داوطلبان نظام قدیم وارد کنکور شدند یعنی این داوطلبان حداقل سه مرتبه کنکور نظام قدیم یعنی از سال ۹۷ تا ۹۹ شرکت کردند. اما شورای سنجش و پذیرش در سال های ۹۸ و ۹۹ با تصویب مصوبه ای اعلام کرد که سال ۹۹ آخرین سال کنکور نظام قدیمیها است.
در این رابطه دکتر ابراهیم خدایی رییس سازمان سنجش آموزش کشور سال گذشته در حاشیه جلسه ستاد نقشه جامع علمی کشور به تشریح آخرین وضعیت برگزاری کنکور نظام قدیم پرداخت و اظهار کرد: این موضوع دو بار که یک بار آن در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس و یک بار نیز در شورای سنجش و پذیرش کشور مورد بررسی قرار گرفت این که اعداد و ارقامی که در این زمینه اعلام میشود باید گفت من نمیپسندم این اعداد از سوی کسانی مطرح میشود که اطلاعاتی در دست ندارند. در واقع ما در سال ۹۹ تعداد ۲۵۹ هزار نفر داوطلب نظام قدیم داشتیم که از این تعداد حدود ۶۳ هزار نفر به دلیل این که سال گذشته انتخاب نوع نظام اختیاری بود تعداد ۶۳ هزار نفر آنها سوالات نظام جدید را امتحان دادند و تعداد سئوالات چاپ شده در کنکور ۹۹، ۱۹۶ هزار نفر سوال بود که از این تعداد ۵۳ هزار نفر آنها داوطلبانی هستند که فارغ التحصیل کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد بودند.
وی در ادامه تصریح کرد: حدود ۱۴۲ هزار نفر از داوطلبان فوق کسانی بودند که حداقل ۳ برابر کنکور دادند که از این تعداد ۱۱۷ نفر آنها داوطلب علوم تجربی بودند در واقع همه این داوطلبان میخواستند در سه رشته پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی پذیرش شوند در غیر این صورت زیر ۸ درصد داوطلبان نظام قدیم داوطلب سایر گروهها و رشتههای آموزشی هستند.
رئیس سازمان سنجش کشور همچنین تاکید کرد: اعدادی که در خصوص داوطلبان نظام قدیم اعلام می کنند واقعا درست نیست و من درخواست میکنم کسانی که اطلاعاتی ندارند ذهن داوطلبان و جامعه را مخدوش نکند.
وی خاطر نشان کرد: بنابراین از مباحث جدید نظام آموزش متوسطه سوالات در آزمون کمتر مطرح خواهد شد تا سوالات ما هم تراز شود. در نتیجه نه دانش آموز و نه معلم به تغییرات نظام آموزش متوسط که بیشتر از شش سال است شروع شده توجهی نخواهد کرد. در حالی که تغییرات نظام آموزش متوسطه براساس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش صورت گرفته است یعنی ما این سند و سند نقشه جامع علمی کشور را معطل کردیم و اجازه نمی دهیم به خاطر بخش مشترک سوالات درست اجرا شود. بنابراین نمیشود کل سیستم آموزش کشور معطل عدهای شود که فقط میخواهند وارد سه رشته پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی شوند.
وی تاکید کرد: ما تغییرات کنکور را از یک سال قبل اعلام نمودیم و تمامی استدلالهای خود را نیز در مراکز ذیربط بررسی و اعلام شد بنابراین آن چه که تصویب شد مصوبه شورای سنجش آموزش کشور است و کنکور سال ۱۴۰۰ نیز براساس این مصوبه تعیین تکلیف شده است
به گزارش ایسنا، اگر چه این موضوع از همان ابتدا علاوه بر اینکه موجب بروز حواشی و بعضا اعتراضات از سوی برخی داوطلبان نظام قدیم و نمایندگان مجلس شد اما دبیرخانه شورای سنجش و پذیرش دانشجو ۲۲ آبان ماه ۹۹ مجدد با انتشار اطلاعیه ای اعلام کرد که کنکور سال ۱۴۰۰ صرفا بر مبنای دروس نظام آموزشی جدید ۳-۳-۶ برگزار می شود. اما با توجه به سنگینی کفه تراوزی موافقان و تصمیم گیران این موضوع (وزیر علوم، شورای سنجش و پذیرش، سازمان سنجش آموزش کشور و همچنین شورای عالی انقلاب فرهنگی) زور مخالفان بر بازگشت نظام قدیمی ها در کنکور ۱۴۰۰ نرسید، در نهایت وزارت علوم نیز با انتشار اطلاعیه مجدد آب پاکی را بر روی مخالفان و چشم انتظاران نظام قدیم بسته شد.
در متن این اطلاعیه همچنین ذکر شده بود: بنا به درخواست تعدادی از اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی مبنی بر بررسی امکان تمدید کنکور نظام قدیم و انجام سنجش با دو آزمون جداگانه (دو مجموعه سوال براساس دروس نظام قدیم و نظام جدید) در سال ۱۴۰۰، موضوع درجلسه فوق العاده شورای سنجش و پذیرش دانشجو (جلسه ۲۵) مورد بحث و بررسی کارشناسی دقیق قرار گرفت.
در جلسه فوق مصوبه جلسه ۲۴ شورای مذکور مورخ ۲۲ مهر ۹۹، مجدداً مورد تائید و مقرر شد، آزمون سراسری سال ۱۴۰۰ و بعد از آن، صرفا بر مبنای دروس نظام آموزشی جدید ۳-۳-۶ برگزار شود.
با توجه به تایید مجدد مصوبه هفدهمین جلسه ۲۶ اسفند سال ۹۷ شورای سنجش و پذیرش دانشجو برای آزمون سراسری سال ۱۴۰۰ و بعد از آن، سنجش فقط با یک آزمون و بر مبنای دروس نظام آموزشی جدید ۳-۳-۶ انجام میشود.
حذف پذیرش دانشجوی ارشد فراگیر
یکی دیگر از مهم ترین تصمیم های آزمونی شورای سنجش و پذیرش دانشجو در سال ۹۹، حذف پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد فراگیر در دانشگاه پیام نور است که بر این اساس از سال جاری پذیرش دانشجوی ارشد فراگیر پیام نور ممنوع می شود.
اگر چه تصمیم فوق یک بار در جلسه پانزدهم چهارم مرداد ماه سال ۹۹ به تصویب شورای سنجش و پذیرش دانشجو رسید و به دانشگاه پیام نور نیز ابلاغ شد و در نامه ای به دکتر محسنی معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه پیام نور تاکید شد: "پذیرش دانشجو به شیوه فراگیر در مقطع کارشناسی ارشد، در مراکز و واحدهای وابسته به آن دانشگاه لغو شده است. کماکان ملاحظه می شود موسسات آموزشی تبلیغات زیادی برای پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد به شیوه فراگیر و بدون کنکور در دانشگاه پیام نور را از طریق رسانه ها و شبکه های مجازی انجام می دهند که این امر می تواند منجر به انحراف عمومی شده و زمینه را برای سودجویی و کلاهبرداری از متقاضیان فراهم آورد.
از این رو خواهشمند است دستور فرمایید مراتب به نحو مقتضی و از طریق رسانه های عمومی و نشریات کثیرالانتشار به اطلاع عموم مردم و متقاضیان ورود به مقطع کارشناسی ارشد این دانشگاه رسانده شود. تا از هرگونه تبلیغات سوء استفاده های احتمالی توسط موسسات آموزشی جلوگیری به عمل آید."
اما دانشگاه پیام نور توانست با رایزنی های فراوان مجوز پذیرش حدود ۳۰ هزار دانشجوی کارشناسی ارشد فراگیر در سال ۹۹ را از وزارت علوم بگیرد و پذیرفته شدگان این آزمون برای نیم سال تحصیلی سال ۱۳۹۹-۱۴۰۰ بر سر کلاس های آموزشی نشستند.
پس از آن دبیرخانه شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دورههای تحصیلات تکمیلی، در رابطه با عدم پذیرش دانشجو به شیوه فراگیر در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه پیامنور از سال ۱۴۰۰ موافقت کرد.
براساس مصوبه جلسه شانردهم مورخه ۱۰ آبان شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دورههای تحصیلات تکمیلی در سال ۱۳۹۹ ،مقرر شد برای آخرین بار پذیرش به شیوه فراگیر در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور انجام گیرد و از سال ۱۴۰۰ این نوع پذیرش با توجه به مغایرت با «قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دورههای تحصیلات تکمیلی در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور» لغو شود.
بر این اساس، هیچ موسسه ای مجاز نیست برای داوطلبان، دوره های فراگیر برگزار کند و در صورت مشاهده هر نوع فعالیت برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.
انتهای پیام
نظرات