به گزارش ایسنا، علیرضا رزمحسینی در نشست مشترک با کاظم خاوازی «وزیر جهاد کشاورزی» و معاونان این وزارتخانه که در خصوص تنظیم بازار کالاهای کشاورزی برگزار شد، گفت: هماهنگی و تعامل بسیار خوبی میان وزارت صنعت، معدن وتجارت و وزارت جهاد کشاورزی وجود دارد که این جلسه نیز به منظور انسجام بیشتر برگزار شده است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در ایام عید و مناسبات مختلف به دلیل افزایش تقاضا هیجانات مردم در خرید (خرید هیجانی) نیز بیشتر میشود، گفت: با برگزاری جلسات ستاد تنظیم بازار و انعقاد جلسات مختلف تخصصی با دستگاههای ذیربط و انسجام بین بخشی که جلسه امروز نیز در همین راستا بوده است، هیجانات بازار مدیریت و تعدیل می کنیم.
رزم حسینی با اعلام اینکه وزارت جهاد کشاورزی نسبت به تامین به موقع مرغ اقدام میکند، اضافه کرد: وزارت صمت نیز با در اختیار داشتن شبکه توزیع ۳ میلیون نفری صنفی، هماهنگی با شرکت های تعاونی مختلف اعم از کارکنان، نیروهای مسلح، بسیج اصناف، تشکلها و شبکه های مردم محور کار توزیع را بصورت مناسب انجام میدهد.
وعده کاهش قیمت مرغ
وی با اعلام اینکه از امروز کار توزیع مرغ منجمد نیز با کیفیت و تناژ مناسب آغاز میشود، تصریح کرد: عرضه مناسب مرغ منجمد باعث تعادل در قیمت و فرونشست هیجانات خرید خواهد شد.
وزیر صمت همچنین با تاکید بر اینکه سیاست های تنظیم بازار تداوم دارد، بیان کرد: سیاست وزارت صمت وفور کالا در کشور در کنار عرضه مناسب است.
رزم حسینی با اعلام اینکه افزایش تولید در اقلام مورد نیاز مردم در حال انجام است، گفت: پیش بینی مواد اولیه مورد نیاز و تسهیل مقررات و فرآیندها شده است.
وی در پایان تصریح کرد: با تمهیدات انجام شده و وفور و عرضه مناسب، خرید هیجانی مردم به حداقل ممکن می رسد و بازار تثبیت خواهد یافت که هم اکنون نیز این مورد در حال انجام است.
در ماههای اخیر وضعیت بازار کالاهای اساسی، به ویژه مرغ، تخم مرغ و روغن متلاطم بوده است. با وجود اینکه مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) از افزایش ۲۵ درصدی تولید روغن خبر میدهند، گزارشهای میدانی نشان میدهد هنوز مردم برای تامین روغن، بهویژه روغن جامد با مشکل مواجهاند و حتی گزارشهایی از فروش روغن جامد با کارت ملی منتشر شده است. مرغ حداقل ۱۰ هزار تومان گرانتر از نرخ مصوب عرضه میشود و مردم برای تهیه مرغ ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومانی باید ریسک بیماری کوید ۱۹ را بپذیرند و در صفهای طولانی بایستند تا شاید مرغ تنظیم بازاری به دستشان برسد. میوه هم به حدی گران است که اخیرا گزارشهایی از خرید دانهای میوه منتشر شد. این شرایط در حالی است که حداقل برای تولید مرغ، تخم مرغ و روغن از ارز دولتی استفاده شده است.
این وضعیت انتقادات زیادی به دنبال داشته و حتی دیوان محاسبات کشور اعلام کرد که با توجه به مشکلات به وجودآمده در روزهای پایانی سال و گرانی برخی اقلام غذایی وزرای جهادکشاورزی و صمت جهت بیان توضیحات در این باره، به دادسرای دیوان محاسبات کشور احضار خواهند شد.
انتهای پیام
نظرات