«محمدعلی طالبی» در نشست با سمنهای استان یزد که روز گذشته در استانداری برگزار شد، با بیان این که حضور سمنها خصوصاً نخبگان و نقشآفرینی این نهادهای مردمی در شوراهای اسلامی شهرها ضروری است، گفت: در بحث روستاها و شهرها و همچنین ریاست جمهوری تلاش خود را برای مشارکت حداکثری مردم به کار میگیریم و در این زمینه تحقق مشارکت حداکثری به عنوان نیاز جدی جامعه امروز، در ابعاد ملی و بینالمللی ضروری است.
وی به فراهم کردن زمینه حضور نبردهای متعهد، متخصص و نگاه اجتماعی به روستاها اشاره کرد و گفت: ظرفیت سمنها و سازمانهای مردمی در انتخابات بسیار مطلوب است و باید به کار گرفته شود.
این مسئول با بیان این که انتظار از سمنهای یزد خصوصاً در نقشآفرینی برای مقابله با کرونا بیشتر بود، تصریح کرد: حضور سمنها در زمان کرونا در حالی ضروری بود که کمتر سمنها نقش آفرینی کردند و بیشتر چنین مشارکتی را از سوی سازمانهای غیررسمی و بدون ساختار حقوقی شاهد بودیم.
طالبی با اشاره به این که فرصتها در کنار مشکلات، بستری برای نمود فعالیت سمنها هستند، گفت: هر چند اقدامات خوبی انجام شده اما اگر ادعا داریم که جزو استانهای برتر کشور هستیم و رستهها و تخصصهای مرتبطی را داشته و خود را خواستگاه سازمانهای مردمی کشور میدانیم با چنین ویژگیهایی، اقدامات لازمی که باید از سوی این بخشها انجام میگرفت، هنوز محقق نشده است.
وی به تنوع فعالیتها و مشارکتهای سمنها اشاره کرد و گفت: در حالی مشارکت قابل توجهی از سوی سمنها را شاهد نبودیم که بخشی از این مسئله مربوط به بیاعتمادی بین سمنها و بخش دولتی است که باید این مقوله تقویت شود.
وی به ظرفیت سمنها در حوزه محیط زیست، میراث فرهنگی و مسائلی مانند مس در استان اشاره کرد و گفت: این ظرفیت با گفتمان میان دستگاهها باید در راستای توسعه بخشی در عین رفع مشکلات اجتماعی و مسائل مردم حل شود که پیگیری در قالب ایجاد کمیسیون یا شورای سمن با تشکیل جمعی پنج نفره میتواند مصوبات و مسائل و مشکلات این حوزه را موثرتر پیش ببرد.
استاندار در خصوص واگذاری امکانات موجود دستگاهها به سمنها تاکید کرد: نباید نسبت به دراختیار قرار دادن امکانات و تجهیزات به سمنها دستگاهها دریغ کنند.
وی نسبت به ساماندهی نشدن سمنهای خیری پس از ۲۰ سال اظهار تاسف کرد و گفت: سمنها خصوصاً سمنهای خیریه باید شبکهای برای ساماندهی و انسجام کمکها و بکارگیری منابع در جای خود انجام دهند.
طالبی از پیگیری جدی ایجاد خانه به سازمانهای مردمی خبر داد و گفت: در این باره همکاری و همراهی سمنها را خواستار و امیدوار هستیم با جدیت و همراهی این بخش شاهد شکلگیری فعالیتهای خوبی برای جامعه باشیم.
وی در ادامه با بیان این که امیدوار هستیم فرصتهای بیشتری برای همفکری برای سمنها در یزد فراهم شود، اظهار کرد: بعد از برگزاری جلسات متعدد در خصوص مشکلات سمنها، پابرجا بودن برخی مشکلات از جمله معطل ماندن خانه سازمانهای مردم نهاد در حین وجود اعتبار جای تاسف دارد.
وی با اشاره به لزوم پیگیری مشکل سمنها در خصوص رسمیت مجوزهای اخذ شده، تصریح کرد: بارها در این باره مصوبه، صحبت و تصمیم اخذ شده که مجوزهای اعطا شده از سوی هر ارگان متولی باید مورد قبول سایر دستگاهها نیز باشد لذا در صورت بیتوجهی به پیگیریهای انجام شده، با ذکر مصداق از سوی سمنها با کوتاهی مدیران برخورد میشود.
استاندار برخی از مشکلات را در حیطه مسائل کشوری دانست و گفت: خلاهای قانونی و مسائل مرتبط با آن، مسائلی است که باید در سطح کلان در خصوص آنها اعمال نظر شود اما در این زمینه نباید از ظرفیت مجلس شورای اسلامی غافل شد.
وی با اشاره به لزوم شفاف سازی طرحها و واگذاری به سمنها گفت: در خصوص فعالیت سمنها باید بیشتر اطلاع رسانی انجام شده و در زمینه معرفی آنها صدا و سیما همکاری لازم را داشته باشد تا بتوانیم سمنهای موفق را الگویی برای سمنها کنیم.
طالبی به مشکل مالیات سمنها نیز اشاره کرد و گفت: در مباحث مالیاتی باید رابطی برای آموزش و راهنمایی سمنها تعریف شود تا در مورد نوع فعالیتها این بخش را یاری دهد.
استاندار یزد در مورد برون سپاری وظایف به سمنها، اظهار کرد: ظرفیتها را در این زمینه شناسایی کرده و با برون سپاری وظایف این ظرفیتها به کار گرفته میشوند.
انتهای پیام
نظرات