به گزارش ایسنا، عبدالرضا رحمانی فضلی در یک برنامه تلویزیونی در تشریح آخرین وضعیت بیماری کرونا در کشور و شرایطی که در سال جاری پشت سر گذاشتهایم، گفت: سال ۹۹ سال بسیار خاصی برای کشور و به ویژه وزارت کشور بود. در سال قبلتر، یعنی ۹۸ ،مجموعه شرایطی در کشور حاکم شد که شروع آن با سیل و با ساخت و ساز فضای سیل ادامه پیدا کرد که همراه اینها فشارهای تحریمی وجود داشت. پس از آن انتخابات مجلس انجام شد لذا برآورد ما از سال ۹۹ با توجه به انتخابات آمریکا و ترامپ که به دنبال گرفتن امتیازاتی از کشور ما بود این بود که فشارها به سال ۹۹ منتقل خواهد شد. علاوه بر اینها، در اسفندماه سال گذشته نیز ویروس ناخوانده کرونا نیز شیوع پیدا کرد.
وزیر کشور افزود: شرایط تحریمی و تهدیدی و کرونا مجموعهای از فضاهایی بود که موجب افزایش نارضایتی شد و مردم در سال ۹۹ با سختی بسیاری مواجه بودند. ما هم نگران بودیم و در این سال موضوعات امنیتی را به شکل مناسبی مدیریت و کنترل کردیم.
وی تاکید کرد: در وزارت کشور بحث دیگر مدیریت کرونا و فضاهای اقتصادی متأثر از این ویروس بود. در حوزه سیاسی با توجه به مقاومت مردم و فشاری که به افکار عمومی در آمریکا وارد شد و تاثیر آن در تعاملات سیاسی شکست ترامپ برای ما دفع یک شر بود.
وزیر کشور در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به اینکه در حوزه کرونا در ابتدای کار مشکلاتی همچون تامین ماسک وجود داشت اما کمی بعد این مشکل حل و مدیریت شد، افزود: در سال ۹۹ با رشد مناسب نسبی در حوزه تولید و صادرات مواجه شدیم و برای سال ۱۴۰۰ نیز آماده انتخابات میشویم. مردم همه مشکلات را تحمل و استقامت کردند و امیدواریم لایق این مردم باشیم.
رحمانی فضلی درخصوص شرایط فعلی بیماری کرونا نیز گفت: در حال حاضر آخرین وضعیتی که ستاد ملی مبارزه با کرونا امروز ارائه کرد و براساس گزارش وزارت بهداشت، از آبان که با پیک سوم مواجه بودیم و مقام معظم رهبری که فضای جدیدی برای مقابله با این ویروس ایجاد کردند دستور تشکیل قرارگاه داده شد. وظیفه قرارگاه ایجاد هماهنگی و پشتیبانی لازم از جهادگران حوزه سلامت است. در ابتدای تشکیل قرارگاه ۴۸۰ فوتی روزانه داشتیم که بسیار نگرانکننده بود. در همین راستا به صورت رسمی هفتهای دو جلسه با حضور رئیسجمهور برای کرونا جلسات برگزار میشد و ۴۸۰ مصوبه در همین راستا داشتیم که ۹۹ درصد آن اجرایی و یک درصد دیگر نیز در حال پیگیری برای اجرا است.
وی ادامه داد: همه دستگاهها در این حوزه کمک کردند و ساختار جدید با مسئولیت وزارت کشور تشکیل شد. تمام پیشنهادات در حوزه کمیته امنیتی اجتماعی وزارت کشور بررسی میشود و نهایتاً در ستاد ملی برای تصویب نهایی مطرح خواهد شد. از آذرماه روند نزولی فوتی و بستریها را شاهد هستیم. تامین تجهیزات، منابع، تجهیز بیمارستانها، تولید ماسک و... در دستور کار قرار گرفته و امروز به جایی رسیدهایم که ماسک را صادر میکنیم.
رحمانی فضلی ادامه داد: در سطح وسیع ممنوعیتهایی را ایجاد کردیم و خوشبختانه همه همکاری کردند تا از آذرماه با روند نزولی مواجه شدیم. امروز به صورت متوسط ۶۰ تا ۷۰ فوتی داشتهایم تا جایی که موضوع خوزستان مطرح شد. البته امروز چهار شهر خوزستان از وضعیت قرمز خارج شده است. در خوزستان با توجه به شرایط موجود روزانه از ۲۱ هزار نفر تست میگیریم که به تبع آن تعداد شناساییها هم افزایش یافته است. شناسایی، قرنطینه و درمان به خوبی دنبال میشود.
وزیر کشور درخصوص موضوع واکسن گفت: در حال حاضر هم تولید واکسن در داخل دنبال میشود و بنیاد برکت قولی داده که تا اواخر خرداد ماه واکسن را به بازار ارائه کند و موسسات رازی و پاستور هم موضوع تولید واکسن را دنبال میکنند. البته با توجه به پیگیریهای انجام شده منتظر تولید واکسن در داخل نماندیم و برای گروههای پرخطر واردات را انجام دادیم. تا شب عید براساس قولی که وزیر بهداشت دادهاند میتوانیم گروههای پرخطر و بالای ۶۰ سال در حد قابل قبولی واکسیناسیونشان را انجام دهیم. ۶۰ تا ۶۴ درصد فوتیها بالای ۶۰ سال هستند که با واکسیناسیون آنها ۶۰ تا ۶۴ درصد فوتیها کاهش مییابد.
وی درخصوص انجام سفرهای نوروزی گفت: آنچه که در ستاد تصویب شد این است که به جز شهرهای قرمز و نارنجی بقیه شهرها برای سفر آزاد است اما با رعایت پروتکلهای سختتر. مقام معظم رهبری اعلام کردند که به سفر نمیروند و قطعا در سفر احتمال و امکان شیوع زیادتر است لذا این توصیهها انجام شده است. فردا مقرر شده اسامی شهرهای قرمز و نارنجی به صورت عمومی اعلام شود. در طرح هوشمند مبنا شهرستان و شهر است و حتی در طرح شهید سلیمانی ما به سمت محلات نیز حرکت کردهایم. در مورد شهرهایی که قرمز و نارنجی هستند عبور از کمربندی آنها امکانپذیر است حتی برای عبور از داخل این شهرها نیز مشکلی ایجاد نمیشود اما توقف در شهرهای قرمز و نارنجی ممکن نیست. باید اطلاعرسانی و راهنمایی درست برای شهروندان داشته باشیم.
وزیر کشور ادامه داد: بیش از یک سال است که تمامی ارتباطات و مناسبتها تعطیل شده که این نشاط اجتماعی را کاهش داده لذا فشار زیادی ناشی از این بیماری وجود دارد. ما اثرات این موضوع را برای امروز و پس از کرونا باید به طور دقیق پیشبینی کنیم. سفر با خودروهای شخصی امکانپذیر است و نیاز به مجوز ندارد. البته برای شهرهای زرد و آبی. سفرهایی که در قالب تور انجام میشود صفر تا صد میبایست با پروتکلهای وزارت گردشگری باشد. سفرهایی که در قالب تور نیستند و با وسیله شخصی انجام میشوند اما در سایت گردشگری ثبتنام میکنند تحت پوشش و نظارت وزارت گردشگری انجام خواهد شد اما کسانی که در مقصد خانه و زندگی دارند احتمال ایجاد مشکل در این موارد زیاد است که ما دعوت به رعایت و دقت در مورد پروتکلهای بهداشتی داریم.
وزیر کشور درباره روند خریدهای نوروزی و برگزاری نمایشگاههای بهاره گفت:اصناف و اتحادیهها بیشترین فشار اقتصادی را تحمل کردند و بیشترین همکاری را داشتند. دو سال است که دچار مشکلات اقتصادی هستند و امسال که ممنوعیت برگزاری نمایشگاهها را گذاشتیم قبول کردند و به جای آن فروش فوقالعاده را انجام دادند. یکی از نگرانیهای ما دستفروشان بودند که طرح تهیه شده با همکاری شهرداری و نیروی انتظامی به خوبی اجرایی شد.
وی افزود: در وزارت کشور جریان عظیمی در حوزه کمکهای مومنانه به راه افتاده است. ما حتی یک واحد تولیدی را در کشور تعطیل نکردیم در حالی که در ابتدای این بیماری با توجه به برخورد برخی کشورها پیشنهاد تعطیلیها مطرح میشد. اگر چنین اتفاقی در کشور اتفاق میافتاد با توجه به شرایط تحریم امروز چه وضعیتی داشتیم؟ مردم با رعایتهای خود به عنوان روح جمعی به ما در مدیریت این شرایط کمک کردند.
رحمانی فضلی درخصوص گلایههای وزیر بهداشت در مورد ایجاد محدودیتها در مرزها گفت: هر یک از ما وظایفی برعهده داریم و وظیفه وزیر بهداشت و همکارانش بسیار خطیر و مهمتر از همه ما است. آنها بیشتر زیر فشار هستند و اگر دلسوزانه فریاد میزنند کسی نباید ناراحت شود. مساله مرزها توسط ایشان با نگرانی مطرح شد و ما هم دستور دادیم تا مرزها در اسرع وقت مسدود شوند. موضوع تست و قرنطینه نیز در مرزها مستقر شد. امروز اطمینان نسبی داریم و شرایط پایهدار است.
وزیر کشور همچنین در خصوص روند ساخت منازل مسکونی در سیسخت گفت: قطعا هنگامی که زلزله به وقوع میپیوندد مردم ناراحت و مضطرب هستند. وظیفه ما این است که در کوتاهترین زمان خود را به آنها برسانیم و علاوه بر دلداری به سرعت احتیاجات آنها را تأمین کنیم. در اولین جلسه دولت پس از وقوع این حادثه برآورد خسارتها به تصویب رسید و مقرر شد به جای کانکس به هر خانواده ۲۰ میلیون تومان داده شود تا بتوانند یک اتاق در همان محدوده برای خود اجاره کنند که با توجه به تجربه ما برای استفاده از کانکس در مناطق سرد تصمیم بهتری بود. علاوه بر این هیچ محدودیتی برای توزیع پتو و چادر قائل نشدیم. انشاءالله سال آینده در این موقع شهروندان سیسخت در خانههای نو مستقر شدهاند.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود در تشریح موضوع انتخابات گفت: انتخابات از برکات الهی و منت خداوند بر مردم ایران است. در دوره هشت سالهای که در وزارت کشور در خدمت مردم بودم چند انتخابات برگزار کردیم که سال آینده نیز انتخابات ریاستجمهوری، شوراها و در ۶ حوزه انتخابات میاندورهای مجلس و انتخابات خبرگان رهبری را خواهیم داشت. به این ترتیب چهار انتخابات با چهار قانون باید برگزار شود.
وزیر کشور با اشاره به ۲۱ اردیبهشتماه، زمان ثبتنام انتخابات ریاستجمهوری گفت: تعرفهها آماده و آموزشهای لازم داده شده است. اما دغدغهای نسبت به مشارکت در این انتخابات وجود دارد. در انتخابات مجلس شورای اسلامی، به هر دلیلی، مشارکت به ۴۲ درصد رسید. بیماری کرونا از اسفندماه سال گذشته شیوع پیدا کرده و یک سال از این موضوع گذشته،محدودیتهای شدید بوده و تعطیلی مدارس و دانشگاهها اتفاق افتاده است. بر همین اساس همه ما باید زمینه و مقتضیات افزایش مشارکت را فراهم کنیم. تا امروز آرایش نیروهای سیاسی برای انتخابات ریاستجمهوری مشخص نیست و تا سیزدهم فروردین فضای گردش و عید است و از ۲۵ فروردین تا ۲۵ اردیبهشت ماه رمضان است که فضای معنوی فضای سیاسی را تحت تأثیر قرار میدهد لذا فرصتی نداریم و باید تلاش کنیم زمینه افزایش مشارکت فراهم شود.
وی درخصوص افزایش شعب در انتخابات پیشرو با توجه به شرایط شیوع کرونا گفت: در این انتخابات ۸ تا ۱۰ هزار شعبه را افزایش میدهیم و زمان اخذ رأی را افزایش میدهیم به این شکل که کار اخذ رأی را از صبح زودتر آغاز میکنیم.
وی در خصوص برگزاری انتخابات الکترونیک گفت: انتخابات الکترونیک ۲۵ فرایند دارد که ۲۴ فرایند آن در همه انتخابات انجام میشود. درخصوص اخذ و شمارش آرا در این دوره در مراکز استانها یعنی حدود هفت یا هشت استان رأی اخذ و شمارش الکترونیک انجام خواهد شد.
رحمانی فضلی درخصوص برگزاری تجمعات انتخاباتی نیز گفت: قطعا شور انتخابات در همین برگزاری تجمعات است. با شرایط فعلی برگزاری تجمعات محدودیت خواهد داشت چون جان و زندگی بر همه چیز اولویت قرار دارد. پروتکلهای انتخابات در حال تدوین است و پس از عید نوروز برای تصویب به ستاد ملی ارائه خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات