به گزارش ایسنا، محمدباقر قالیباف امروز شنبه ۲۳ اسفندماه، در همایش بین المللی بزرگداشت شیخ محمد خیابانی در تالار وحدت دانشگاه تبریز، با بیان اینکه این شیخ شهید یکی از اسوههای این مرز و بوم است، اظهار کرد: همه ما ایرانیها به آذربایجان غیور افتخار میکنیم، به آذربایجانی که وقتی به تاریخ آن نگاه میکنیم در تمامی زمینهها و به ویژه مبارزه و ایستادگی نقشی برجسته دارد.
وی با اشاره به اینکه تاریخ این سرزمین، به ویژه در دوران معاصر، با مجاهدت و ایستادگی در راه حق پیوند خورده است، افزود: مردم آذربایجان به گونهای در ایران عزیز تاریخ سازی کردهاند که مردم ایران به آنها افتخار میکنند؛ چه در دوران مشروطه، مبارزات انقلاب و پیروزی انقلاب و در دوران دفاع مقدس نیز غیورمردان این خطه از دهانه فاو در گرمترین نقطه مرزی تا قلههای سرد شمالغرب کشور، جانفشانی کردند.
وی بیان کرد: اینکه میگوییم تبریز شهر اولینهاست و خطه آذربایجان، نخبه پرور بوده و در همه عرصهها بدان افتخار میکنیم، حرف حقی است که زیبنده مردم این سرزمین است و رشادتهای مردم این سرزمین در قامت لشکر عاشورا نمود و بروز یافت و غیرت دینی، ملی و اسلامی این خطه را در دوران دفاع مقدس و مدافعان حرم به نمایش گذاشت.
رییس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه فرمانده لشکر عاشورا، گنجینهای از اخلاق، وزانت و قدرت در فرماندهی بود، گفت: تاریخ نشان داده که این سرزمین نخبه پرور بوده و اینگونه پشت میهن و انقلاب ایستاده است.
قالیباف تاکید کرد: مجاهدان غیور این مرز و بوم، به ویژه در این خطه، نشان دادند که هرگز در مقابل حضور، نفود و خوی استکباری و استعماری کوتاه نمیآیند و شهید خیابانی یکی از این شهداست که نماینده مردم غیور این خطه در مجلس بود.
وی با اشاره به ویژگیهای شیخ محمد خیابانی، افزود: استقلال و روحیه مردمی بودن از جمله ویژگیهای وی بود و حرکت همه این مجاهدان راه حق، منطق بر سنتهای الهی بود که با ظلم مبارزه کرده و یاور مظلومان بودند.
قالیباف ادامه داد: ما از مبارزه مبارزان برخاسته از مکتب قرآن و اهل بیت(ع)، فهم کردیم که هیچگاه، هیچ ملت و گروهی به کسانی که وطنی فروشی کرده و در مقابل بیگانگان سر تعظیم فرود آوردند، تحسین نگفتند؛ ما از تاریخ این درس را گرفتیم.
وی با بیان اینکه ملت عزیز ایران نیز انقلاب عظیمی را به رهبری امام راحل رقم زدند، گفت: امام، مبتنی بر سنتهای الهی و مردم باوری حرکت کرد و انقلاب را به پیروزی رساند و با همه سختیها و مشکلاتی که داریم، انقلاب به پیش میرود و ما همه وظیفه داریم این مسیر را ادامه دهیم.
قالیباف با اشاره به اینکه وظیفه داریم کشور را مبتنی بر همین سنتهای الهی و مردمباوری مدیریت کنیم و امورات را پیش ببریم، افزود: هر کجا که از این دو موضوع "سنتهای الهی و مردمباوری" فاصله گرفتیم، آسیب دیدیم و هرکجا بر طبق این الگوها رفتیم، موفق شدهایم.
رییس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه ما در مجلس یازدهم که یک مجلس انقلابی است تلاش خواهیم کرد تا با یک زیست مومنانه، روحیه انقلابی و وحدت و با تکیه بر سنتهای الهی و مردم باوری حرکت کنیم، گفت: مردم باوری یعنی اجازه دهیم مردم در تمام شئون نقش داشته باشند و اجازه دهیم مردم خود اقتصاد را اداره کنند؛ چنانچه در هر حوزهای از اقتصاد موفقیتی بوده، میبینیم که مردم در میدان بودهاند.
وی با تاکید بر اینکه در مجلس دو جهت را برای فعالیتهایمان انتخاب کرده و پیش میرویم، گفت: توجه به رفع تحریمها و خنثی سازی تحریمها دو موضوع اساسی در مجلس یازدهم بوده و برای رفع تحریمها، طرح راهبردی رفع تحریم با تلاش و کار کارشناسی به تصویب رسید و این قانون اثرات و برکاتی جدی برای رفع تحریم خواهد داشت؛ در بحث خنثی سازی تحریمها نیز دو موضوع جدی در دستور کار است که یکی اصلاح ساختار بودجه و دیگری تنظیم برنامه هفتم مبتنی بر همین اصلاح ساختار است.
به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه در راستای رفع مشکلات، بارها تاکید شده که اصلاح ساختار بودجه شکل بگیرد و ناترازی که در بودجه ساختاری و عملیاتی وجود دارد، اصلاح شود، ادامه داد: در دهه اخیر به این امر توجه نشده و نیازمند وقت است که این کار با پختگی انجام شود.
قالیباف با بیان اینکه در مجلس یازدهم مصمم به انجام اصلاح ساختار بودجه هستیم، افزود: البته در بودجه سال ۱۴۰۰ گامهایی را در این مسیر برداشتیم، اما یک قدم جدی و اساسی نبود و بستر آن فراهم نبود، چنانچه مجلس در مرحله اول بودجه را تصویب نکرد، اما امورات کشور باید با بودجه و تصویب بودجه پیش میرفت که با یک دوازدهم و سه دوازدهم مسیر درستی نبود، در هرحال تا جایی که امکان داشت انضباط بودجه، شفافیت بودجه، محرومیت زدایی و اینکه بودجه با اولویت به سمت اشتغالزایی، تولید، کمک به معیشت مردم و توجه به سلامت در حوزههای مختلف، به ویژه شرایط فعلی پیش برود، این موارد را در اولویت قرار دادیم.
وی تاکید کرد: در مجلس یازدهم، بین نظارت و قانون گذاری، اولویت را به نظارت دادیم، چراکه قانونهای خوبی داریم که بسیار موثر هستند که یا اجرا نمیشود و یا بد اجرا میشود، از اینرو در مجلس یازدهم مصمم هستیم که اولویت را به نظارت بدهیم و از مردم و به ویژه نخبگان جامعه کمک میخواهیم تا این موانع را از سر راه برداریم.
انتهای پیام
نظرات