• جمعه / ۲۲ اسفند ۱۳۹۹ / ۱۳:۱۶
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 99122216579
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

بیماری مزمن کلیه را بشناسیم

بیماری مزمن کلیه را بشناسیم

ایسنا/اصفهان عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: زمانی که فردی دچار بیماری مزمن کلیه است، اغلب در ابتدا علامتی ندارد و همین موضوع اهمیت غربالگری را نشان می دهد.

شهرزاد شهیدی، امروز (جمعه-۲۲ اسفندماه) در وبینار علمی که به مناسبت روز جهانی کلیه با عنوان «زندگی خوب با بیماری کلیه» با حضور پزشکان فوق تخصص کلیه و اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد، در خصوص بیماری مزمن کلیه و راهکارهای زندگی با این بیماری، اظهار کرد: درد در بیماران کلیوی مربوط به سنگ کلیه شدید است و بیماری مزمن کلیه اغلب هیچ دردی ندارد.

وی افزود: به همین دلیل به افرادی که در خطر بروز بیماری مزمن کلیه هستند، مانند مبتلایان به دیابت، پرفشاری خون و افرادی که سابقه سنگ سازی مکرر داشته و یا بیماری ژنتیک مربوط به کلیه دارند، توصیه می کنیم به فواصل غربالگری شوند.

به گزارش ایسنا، این پزشک فوق تخصص کلیه گفت: ساده ترین روش غربالگری آزمایش کراتینین و آزمایش ادرار است که به راحتی در دسترس است و هزینه بالایی ندارد. با کمک این چند آزمایش ساده پزشکان می توانند کارکرد کلیه را اندازه گرفته و از ابتلا به بیماری کلیه آگاه شوند.

شهیدی در توضیح انواع نارسایی های کلیه، گفت: دو نوع نارسایی کلیه وجود دارد. یک نوع نارسایی حاد کلیه است که طی چند ساعت و یا چند روز در اثر عوامل مختلف به ناگهان رخ می دهد و شخصی که کارکرد کلیه سالمی دارد به ناگهان مبتلا می شود. نارسایی حاد کلیه سریع است و بیمار بستری می شود و اغلب با همکاری بیمار، قابل درمان است.

وی ادامه داد: نوع دیگر، بیماری مزمن کلیه بوده که منجر به نارسایی مزمن کلیه می شود. زمانی که کارکرد کلیه زیر ۶۰ درصد شود یا وجود خون و یا دفع پروتئین بیش از سه ماه طول بکشد، بیمار به آن مبتلا شده است. در نارسایی مزمن طول مدت مهم است و اغلب برگشت پذیر نیست.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اضافه کرد: زمانی که فردی دچار بیماری مزمن کلیه است، در ابتدا اغلب علامتی ندارد و همین موضوع اهمیت غربالگری را نشان می دهد. علائمی مانند خارش، تنگی نفس، فشارخون بالا، ورم، کاهش حجم ادرار، رنگ پریدگی، تهوع، استفراغ و بی اشتهایی علائمی است که در مراحل خیلی پیشرفته ایجاد می شود و در واقع مراحل انتهایی آسیب کلیه است.

این پزشک تاکید کرد: برای آگاهی از اینکه کلیه های ما سالم است افراد در خطر باید بسته به نوع بیماری بین سه تا ۱۲ ماه آزمایش کلیه انجام دهند. برای مثال برخی بیماری ها مانند بیماران روماتولوژی سه ماه یک بار کراتنین و آزمایش کامل ادرار آنان سنجیده می شود و یا بیماران مبتلا به پرفشاری خون سالی یک بار آزمایش باید بدهند.

شهیدی در خصوص راه های درمان گفت: باید اقداماتی انجام شود تا سرعت بیماری را کند کنیم. فرمت زندگی تفاوت چندانی نمی کند و زندگی نرمال ادامه دارد، ضمن اینکه باید تغذیه را رعایت کرد، کنترل قند، فشار و چربی خون انجام شده و هر نوع مصرف دود قطع شود.

وی افزود: افراد از خود درمانی پرهیز کنند و توجه داشته باشند که برخی داروها به خصوص داروهای مسکن به کلیه آسیب می زند. همچنین افراد باید وزن خود را کنترل کنند.

این پزشک در پاسخ به اینکه اگر درمان جواب ندهد چه باید کرد، گفت: در مرحله آخر، درمان جایگزین که دیالیز و پیوند است استفاده می شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha