بهگزارش ایسنا، بنفشه زهرایی در بیست و چهارمین جلسه کارگروه ملی سازگاری با کمآبی با بیان اینکه در بخش اول جلسه به بررسی برنامه سازگاری با کمآبی استان سیستان و بلوچستان پرداخته شد، اظهارکرد: برنامه این استان پیش از این در شصت و چهارمین جلسه کمیته تخصصی کارگروه ملی سازگاری با کمآبی مورخ ۲۸ بهمن ماه ۱۳۹۹ مطرح و پس از اعمال اصلاحات پیشنهادی کلیه دستگاهها، در جلسه بیست و چهارم کارگروه ملی سازگاری با کمآبی مورد بررسی قرار گرفت.
وی خاطرنشان کرد: مطابق با برنامههای ارائه شده توسط دستگاههای وظیفهمند در استان، در فاز اول برنامه سازگاری با کم آبی سیستان و بلوچستان در افق ۱۴۰۵ صرفهجویی معادل ۴۸۰ میلیون مترمکعبی پیشبینی شده که از این مقدار ۳۰۳ میلیون مترمکعب از منابع آب زیرزمینی و ۱۷۷ میلیون مترمکعب از منابع آب سطحی صرفهجویی خواهد شد.
مدیرکل دفتر مدیریت مصرف و ارتقای بهرهوری آب و آبفای وزارت نیرو افزود: طبق این برنامه شرکت آب منطقهای سیستان و بلوچستان ۲۹۹ میلیون مترمکعب از منابع آب زیرزمینی صرفهجویی خواهد کرد که ۶۷ میلیون مترمکعب از این مقدار را با همکاری سازمان جهاد کشاورزی به صورت مشترک انجام خواهد داد. همچنین شرکت آب و فاضلاب و شهرداری به ترتیب ۱.۱۵ و ۲.۸ میلیون مترمکعب از منابع آب زیرزمینی صرفهجویی خواهند داشت.
زهرایی تصریح کرد: به منظور صرفهجویی از منابع آب سطحی، شرکت آب منطقهای و سازمان محیط زیست به ترتیب ۳۵ و ۱۲۸ میلیون مترمکعب از طریق کاهش تبخیر، صرفهجویی خواهند کرد. سازمان جهاد کشاورزی و شرکت آب و فاضلاب نیز طبق برنامههای اعلام شده به ترتیب صرفهجوییهایی معادل ۱۲.۳ و ۱.۶ میلیون مترمکعب از منابع آب سطحی انجام خواهند داد.
وی با بیان اینکه در بخش دوم این جلسه، برنامه سازگاری با کم آبی استان گیلان ارائه شد، ادامه داد: برنامه استان گیلان نیز پیش از این در شصت و سومین جلسه کمیته تخصصی کارگروه ملی سازگاری با کمآبی مورخ ۲۱ بهمن ماه ۱۳۹۹ مورد بررسی قرار گرفته بود و پس از بازنگری برنامه بر اساس نظرات طرح شده در جلسه کمیته تخصصی و همچنین با توجه به اقلیم و شرایط خاص و متفاوت استان گیلان در مقایسه با سایر استانهای کشور، در جلسه بیست و چهارم کارگروه ملی طرح شد.
دبیر کارگروه ملی سازگاری با کمآبی خاطرنشان کرد: با اجرای برنامه سازگاری با کمآبی استان گیلان، در پایان برنامه هفتم توسعه، حدود ۵۰ میلیون مترمکعب در برداشت آب استان صرفهجویی خواهد شد که از این میزان ۱۷ میلیون مترمکعب در اثر اقدامات شرکت آب منطقهای، ۱۰ میلیون مترمکعب در اثر اقدامات شرکت آب و فاضلاب استان و ۱۲.۶ میلیون متر مکعب حاصل از اجرای برنامههای سازمان جهاد کشاورزی استان خواهد بود.
وی افزود: همچنین طبق برنامه سازگاری با کمآبی مصوب شده، سازمان صنعت، معدن، تجارت و شرکت شهرکهای صنعتی متعهد به کاهش برداشت ۱۰ میلیون مترمکعب از منابع آبی استان شد. در برنامه سازگاری با کم آبی استان گیلان، توجه خاصی به جلوگیری از آلودگی منابع آب و نفوذ آب شور از دریای خزر شده است.
مدیرکل دفتر مدیریت مصرف و ارتقای بهرهوری آب و آبفای وزارت نیرو با اشاره به بخش سوم و پایانی جلسه که مربوط به برنامههای سازگاری با کمآبی تهران بود، گفت: برنامه این استان پیش از این در شصت و ششمین جلسه کمیته تخصصی کارگروه ملی سازگاری با کمآبی مورخ ۲۸ بهمنماه ۱۳۹۹ مطرح و پس از اعمال اصلاحات پیشنهادی کلیه دستگاهها، در جلسه بیست و چهارم کارگروه ملی سازگاری با کمآبی مورد بررسی قرار گرفت.
وی ادامه داد: مطابق با برنامههای ارائه شده توسط دستگاههای وظیفهمند در استان، در فاز اول برنامه سازگاری با کمآبی استان در افق ۱۴۰۵، صرفهجویی معادل ۴۲۰ میلیون مترمکعبی پیشبینی شده که از این مقدار ۳۹۵.۴ میلیون مترمکعب از منابع آب زیرزمینی و ۲۴.۶ میلیون مترمکعب از منابع آب سطحی صرفهجویی خواهد شد.
دبیر کارگروه ملی سازگاری با کمآبی اضافه کرد: در کاهش برداشت از منابع آب زیرزمینی استان، سهم بخش شرب و بهداشت ۲۲.۳ میلیون مترمکعب، بخش صنعت ۲۵ میلیون مترمکعب، بخش فضای سبز ۳۳.۱ میلیون مترمکعب و بخش کشاورزی ۳۱۵ میلیون مترمکعب است. کلیه کاهش برداشت از منابع سطحی بهمیزان ۲۴.۶ میلیون مترمکعب نیز برای بخش شرب و بهداشت برنامهریزی شده است.
این گزارش میافزاید، کاهش مصارف مورد انتظار در مصارف بخش کشاورزی در اثر اقدامات مشترک سازمان جهاد کشاورزی و شرکت آب منطقهای استان حاصل خواهد شد. همچنین از طریق جایگزینی بخشی از مصارف کشاورزی، صنعت و فضای سبز با پساب به اصلاح مصرف و بهبود کیفی منابع آب به میزان ۱۵۹.۴ میلیون مترمکعب کمک خواهد شد و از طریق تغذیه مصنوعی و کنترل سیلاب پیشبینی شده که ۱۲۶ میلیون مترمکعب از منابع آب استان استحصال شود.
انتهای پیام
نظرات