علیرضا وارثی در مراسم افتتاح مراکز مثبت زندگی که امروز ۱۸ اسفندماه همزمان با سراسر کشور با حضور رئیس جمهوری و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بهصورت ارتباط تصویری به بهرهبرداری رسید، تصریح کرد: امروز طبق بند چهار ماده ۲۶ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، ۵۳ واحد غیردولتی تحت عنوان مراکز مثبت زندگی در قزوین به بهرهبرداری رسید، این مراکز مجموعهای از خدمات سطح یک سازمان بهزیستی در قالب ۲۲ خدمت با محوریت مددکاری اجتماعی و در بستر فناوری و بهتر زیستن آحاد جامعه را ارائه میدهند.
وی افزود: مراکز مثبت زندگی در توزیع عادلانه خدمات به جامعه هدف سازمان تأثیرگذار هستند، هر طرحی دارای دستورالعمل مشخص است و چنانچه زیرساختهای اجرایی این مراکز فراهم شود موجب تسریع درروند ارائه خدمات و توزیع عادلانه آنها به عموم مددجویان خواهد شد.
مدیرکل بهزیستی استان قزوین اظهار کرد: یکی از اهداف اساسی مراکز مثبت زندگی، دسترسی بیشتر جامعه هدف به خدمات سازمان بهزیستی است که در آن توزیع پروندهها بر اساس موقعیت جغرافیایی محل سکونت صورت میگیرد که این موضوع دسترسی راحت و آسان به خدمات را برای مددجویان امکانپذیر میکند.
وی تأکید کرد: با فعالیت مراکز مثبت زندگی، بسیاری از موازی کاریهای سازمان بهزیستی در حال حذف شدن است، این مراکز در نزدیکترین محل زندگی مراجعهکنندگان مستقر هستند تا بتوانند پاسخگوی نیازهای جامعه هدف باشند و رضایتمندی افراد را از خدمات سازمان افزایش دهند.
وارثی تأکید کرد: ارائه خدمات در مراکز مثبت زندگی منجر به کاهش هزینههای تمامشده برخی خدمات میشود، مشارکت نهادهای غیردولتی در این طرح بسیار مؤثر است و با اجرای آن، جامع محور بودن فعالیتهای سازمان بهزیستی نمود بیشتری پیدا میکند.
وی یادآور شد: این طرح بعد از ۱۵ سال عملیاتی شد و امروز ۲۴۰۰ واحد در سطح کشور در نقاط روستایی و شهری تأسیس شد، در هر مرکز سه مددکار حضور دارند و خدمات در بخشهای مختلفی ازجمله معلولیت، مسائل اجتماعی، حوزه پیشگیرانه، مداخله و توانمندی بهصورت رایگان ارائه میشود.
مدیرکل بهزیستی استان قزوین بیان کرد: با افتتاح ۵۳ مرکز مثبت زندگی در استان قزوین برای ۲۱۲ نفر شغل ایجادشده است، ۲۵۴ نفر داوطلب برای تأسیس مراکز داشتیم که با توجه به معیارهای در نظر گرفته بعد از برگزاری آزمون و مصاحبه درنهایت ۵۳ نفر گزینش شدند.
وی اظهار کرد: در این طرح بهمنظور ارتقاء کیفی خدمات قابلارائه به ازای هر ۱۵۰ پرونده یک مددکار اجتماعی در نظر گرفتهشده تا مسئولیت تمام و کمال فرآیندهای ارائه خدمت را بر عهده داشته و سرکشی به این افراد بهصورت منظم انجام شود که این اقدام در نوع خود برای نخستین بار در تاریخ این سازمان به وقوع پیوسته است.
وارثی تأکید کرد: با این توصیف، گروههای هدف و افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی ساکن در نقاط شهری و روستایی که فاصله زیادی تا مراکز دولتی ارائه خدمت داشتند، دیگر ناگزیر به تردد درونشهری و برونشهری نبوده و در کوتاهترین زمان ممکن قادر هستند خدمات موردنظر را دریافت کنند.
انتهای پیام
نظرات