به گزارش ایسنا، بنابراعلام مادرآن، به دلیل اهمیت این موضوع و آگاه سازی مادران تصمیم داریم در متن پیش رو اطلاعاتی را برای علاقه مندان به این مبحث ارائه دهیم و نکات لازم را در خصوص تغذیه کودکان و پیشگیری از عادت های بد غذایی مطرح نماییم. برای دریافت اطلاعات کامل در این خصوص تا پایان این متن همراه ما باشید.
دلایل عادت های بد غذایی در کودکان
رفتارهای غذایی در طی سالهای اول زندگی به عنوان فرآیندهای بیولوژیکی و رفتاری به سمت پاسخگویی به نیازهای سلامتی و رشد تکامل مییابند. پنج سال اول زندگی، یک زمان رشد جسمی سریع و متغیر است و سالهایی است که رفتارهای غذایی میتوانند پایه ای برای الگوهای غذایی آینده باشند.
در طی این سالهای اولیه، کودکان بر اساس انتقال باورها، نگرشها و عملکردهای فرهنگی و خانوادگی پیرامون غذا و غذا خوردن، یاد میگیرند که چه موقع و چه مقدار غذا بخورند.
چالش ها و مسائلی که مادران در شرایط بد غذایی کودکان مواجه هستند
الگوهای غذایی کودکان تا حد زیادی تحت تاثیر فرایند رشدی، خانوادگی و محیطی می باشد. نشانه های نظارتی مادران برای گرسنگی و سیری کودکان ممکن است توسط الگوهای خانوادگی و فرهنگی متفاوت باشد.
در سطح محیطی، کودکانی که به صورت مکرر در معرض فست فود و سایر رستوران ها قرار می گیرند، منجر به افزایش مصرف غذاهای پرچرب مانند سیب زمینی سرخ کرده به جای گزینه های مغذیتر مانند میوه و سبزیجات، میشوند.
راهکارهای موثر برای پیشگیری از عادت های بد غذایی توسط مادران
تمام مادران باید به این نکته توجه نمایند که رفتار سالم تغذیه ای یک کودک از همان دوران نوزادی شروع میشود، زیرا نوزدان تمام سیگنالهای کلامی و غیرکلامی خود و مراقبان خود را در همان دوران تشخیص میدهند و تفسیر میکنند.
این روند متقابل مبنایی برای پیوند عاطفی یا دلبستگی بین نوزادان و مراقبان است که برای ایجاد یک عملکرد اجتماعی ضروری است. اگر در ارتباط بین کودکان و مراقبان اختلالی ایجاد شود، که جزء تعاملات ناسازگار باشد، پیوند دلبستگی ممکن است ایمن نباشد و باعث ایجاد کم اشتهایی و مقاومت در خوردن غذا شود.
نکتهای که تمام مادران باید رعایت نمایند توجه به نیازهای کودک و فراهم کردن یک فضای مناسب برای کودک در هنگام صرف غذا است. در ادامه به برخی از شیوه ها و نکاتی که لازم است تمام مادران رعایت نمایند، اشاره می نماییم.
. شیوه تغذیه ایده آل
. شیوه تغذیه ای پاسخگو
. شیوه تغذیه ای کنترل کننده
. شیوه تغذیه ای افراطی
در ادامه متن به شرح و تفصیل هر کدام از این موارد می پردازیم.
شیوه تغذیه ای ایده آل
یک شیوه تغذیه ایده آل شیوه ای است که مادران در تغذیه کودکان به تمام نکات از جمله وسایل غذا خوردی کودک، فضایی که کودک مشغول غذا خوردن است، میزان غذای کودک و... توجه میکنند.
توجه به فضایی که کودک در آن مشغول غذا خوردن است یکی از نکاتی است که بسیاری از والدین و مراقبان از آن غافل هستند و عدم وجود استرس میتواند از بد غذایی و کم اشتهایی کودک پیشگیری کند.
همچنین توجه به وسایل غذاخوری کودک یک نیاز اساسی است. وسایل غذاخوری از جمله شیشه شیر، لیوان آبخوری کودک، بشقاب کودک، صندلی غذا و... می تواند تاثیر بسیار مثبتی بر مصرف غذای کودک بگذارد که لیست تمام این موارد را با جزئیات بیشتر می توانید در سایت مادران مشاهده نمایید.
شیوه تغذیه ای پاسخگو
شیوه تغذیه ای پاسخگو یک استراتژی سرشار از پرورش و ساختار است و نمایانگر والدینی است که با کودک خود رابطه ای برقرار میکنند که شامل خواسته های روشن و تفسیر متقابل سیگنال ها و پیشنهادات برای تعامل در وعده های غذایی است.
شیوه تغذیه پاسخگو با تعاملات سریع، منوط به رفتار کودک و رشد و تکامل با یک داده و گرفتن آسان مشخص می شود و مادران در این سبک تغذیه به صورت متمرکز بر تغذیه کودک خود نظارت دارند و سعی می کنند در سریع ترین زمان به انتظارات کودک خود پاسخ دهند.
شیوه تغذیه ای کنترل کننده
یک سبک تغذیه کنترل کننده که دارای ساختار بالا و پایین از نظر تغذیه است و توسط والدینی به کار گرفته می شود که از استراتژی های محدود کننده برای کنترل وعده های غذایی کودک خود استفاده می کنند.
کنترل تغذیه در یک الگوی استبدادی کلی از فرزندپروری گنجانده شده و ممکن است شامل رفتارهای تحریک کننده بیش از حد، مانند بلند صحبت کردن، اجبار به غذاها یا قدرت گرفتن بیش از حد کودک باشد. مراقبان کنترل کننده ممکن است نشانه های نظارتی داخلی کودک برای گرسنگی و سیری را نادیده بگیرند.
در پایان
در این متن به بررسی نقش مادران در تغذیه کودک و پیشگیری از عادت های بد غذایی پرداختیم و شیوه هایی که می توان برای فرایند تغذیه کودکان به کار برد را ارائه دادیم.
از آنجایی که بحث تغذیه کودکان بسیار مهم است اگر با به کارگیری راهکارهای ارائه شده نتوانستید شیوه تغذیه کودک خود را مدیریت نمایید، پیشنهاد می کنیم حتما از یک دکتر تغذیه کودک مشاوره و راهنمایی دریافت نمایید.
انتهای رپرتاژ آگهی
نظرات