رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز شنبه ١٦ اسفند در حاشیه آیین انعقاد این تفاهمنامه، گفت: شهرداری شیراز و اصفهان در حوزه همکاریهای مشترک بین دو آرامستان تخت فولاد و دارالسلام، تفاهمنامه منعقد کردند.
مرتضی جعفری افزود: در واقع این تفاهمنامه در ادامه تفاهمنامه قبلی تحت عنوان مثلث گردشگری طلایی بین شهرهای شیراز، اصفهان و یزد منعقد شده است.
او خاطرنشان کرد: افزایش همکاری و هم افزاییهای فرهنگی بین از این سه شهر از مفاد تفاهمنامه گردشگری طلایی بود که موجب شد تا امروز پلی برای معرفی بیشتر و بهتر بین ظرفیتهای موجود در آرامستان دارالسلام و آرامستان تخت فولاد زده شود.
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز عنوان کرد که در قالب این تفاهمنامه، پژوهش و معرفی بهتر و بیشتر از ظرفیت این دو میراث فرهنگی انجام خواهد شد.
جعفری همچنین با بیان اینکه در آیندهای نزدیک تورهای گردشگری برای شهروندان هر دو شهر و دیگر شهرها برای این دو آرامستان کهن راهاندازی خواهد شد، ابراز امیدواری کرد که این نوع جدید گردشگری بین شهروندان گسترش و مورد استقبال قرار گیرد.
معاون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان نیز در این مراسم بیان کرد: مفتخر هستیم که در جهان شهر شیراز شاهد یک اتفاق بسیار بزرگ مبنی بر انعقاد تفاهمنامه بین دارالسلام تخت فولاد اصفهان و دارالسلام شیراز باشیم که هر دو گنجینه بزرگ و سترگ جهان هم به لحاظ دفن افراد برجسته و هم ارزش هنری و نمادین محسوب میشوند.
محمد عیدی ابراز امیدواری کرد که با همافزایی بین دو حوزه، سطح آگاهی شهروندان از دو میراث بزرگ بشری بالاتر رود و هم از طریق مسئولیتهای اجتماعی، انگیزش پیدا کنند که به گردشگران آن را بشناسانند.
او گفت: امید است بتوانیم در این مسیر از تمام ظرفیتهای هر دو حوزه برای تبیین و معرفی جلوههای ویژه این دو نگین انگشتری بهره ببریم.
معاون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان در بخش دیگری از سخنان خود بیان اینکه با موجود زندهای به نام شهر روبه رو هستیم که زبان خاص خود را دارد، تاکید کرد: برای اینکه زیستی فرهنگی در شهر ایجاد شود باید مدیران شهری شنوندگان خوبی باشند.
عیدی با تصریح بر این نکته که پیوند وسیعی بین نمادهای شهری و امنیت شهروندی وجود دارد، افزود: شهر، بی نماد شهر خسته کننده است؛ شهرهای جدید ما بدون نماد هستند و در واقع یکرنگ شدهاند و هویت خود را نمیتوانند حفظ کنند.
او با بیان اینکه یکی از این نمادها گورستانها هستند، عنوان کرد: امروز علما معتقدند هرچه در حوزه مرگ اندیشی، آگاهیها افزایش یابد به همان میزان نشاط اجتماعی، بهزیستی، فرهنگی و امید به زندگی افزایش مییابد و برعکس هرچه مرگ هراسی افزایش یابد، آسیبها افزایش مییابد، چون مردم سعی میکنند از یک واقعیت زندگی فرار کنند.
معاون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان اضافه کرد: در دنیای سنت به خوبی با این مسأله روبهرو شدهایم.نمادهای زیبا روی سنگهای قبر قدیمی با روایتهای سترگ آن باعث انتقال معنا میشود معتقدیم که نمادها فرصت گفتوگوی بین فرهنگها را بیشتر میکنند.
عیدی با بیان اینکه امروز حتی در فرم و ساماندهی شهرهایمان به گورستانها چندان توجهی نداریم، گفت: حتی از بیرون تخت فولاد، مرگ آگاهی را در فرم شهر میتوان دید یا از روی پل خواجو که به سمت تخت فولاد میرویم گویی از پل صراط عبور میکنیم.هر اصفهانی در گذشته دستکم چندین بار مرگ مجازی را تجربه میکرده است.
او با بیان اینکه امروز در قبرستانها هیچ خلاقیتی دیده نمیشود و همه چیز دستوری و بخشنامهای است، تاکید کرد: اگر میخواهیم شهری داشته باشیم که در آن بهزیستی فرهنگی وجود داشته باشد باید سر یک میز بنشینیم و بستر ساز سخن گفتن نهادهای مدنی باشیم.
انتهای پیام
نظرات