• شنبه / ۱۶ اسفند ۱۳۹۹ / ۱۴:۴۸
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 99121611738
  • منبع : مطبوعات

واکسیناسیون در غرب، از حرف تا عمل

تصویری که این روزها خیلی از ما از وضعیت درمانی و واکسیناسیون در کشورهای اروپایی در ذهن داریم، با واقعیت متفاوت است. با کشف واکسن کرونا از سوی دو شرکت بزرگ بسیاری از کشورها از ابتدای ژانویه ۲۰۲۱ کار واکسیناسیون را آغاز کردند. دولت کانادا سه برابر جمعیت کشور سفارش واکسن داد و انگلیس و امریکا نیز با سرعت زیادی مشغول واکسیناسیون مردم کشورشان هستند. اما این روند در بسیاری از کشورهای اروپایی با کندی پیش می‌رود.

به گزارش ایسنا، روزنامه ایران در ادامه نوشت: «در آلمان تا امروز بیش از ۲ میلیون و ۵۰ هزار نفر مبتلا و ۷۱ هزار نفر هم بر اثر ابتلا به کرونا فوت کرده‌اند. با این حال ۴/۴ درصد جمعیت واکسن دریافت کرده‌اند؛ کشوری که با وجود توسعه‌یافتگی در اغلب زمینه‌ها نمایش کاملی از شلختگی سیستم بهداشت و درمان را به نمایش گذاشت.

میترا ساکن آلمان که هر روز اخبار مربوط به کرونا و واکسیناسیون را دنبال می‌کند، می‌گوید: «مؤسسه روبرت کُخ در جدیدترین گزارش با اشاره به کاهش آمار مبتلایان و کشته‌های کرونا در آلمان آخرین آمار تعداد مبتلاها را نزدیک به ۱۰ هزار نفر و فوتی‌ها را هم ۳۸۵ نفر اعلام کرد. آمار مبتلایان در ماه ژانویه بالای ۲۶ هزار نفر بود. در آلمان بر خلاف تصور خیلی از مردم دنیا مباحثی مانند واکسیناسیون با کندی جلو می‌رود و تا امروز ۲/۲ درصد از ۸۳ میلیون نفر جمعیت این کشور هر دو دوز واکسن فایزر را تزریق کرده و ۴/۴ درصد هم دوز اول واکسن را زده‌اند. گروه اول دریافت‌کننده واکسن افراد بالای ۸۰ سال خانه‌های سالمندان هستند و همچنین کادر درمان و گروه دوم شامل افراد ۷۰ تا ۸۰ سال و کسانی که بیماری زمینه‌ای دارند یا در مدارس و مهد کودک‌ها کار می‌کنند. من هم به خاطر بیماری قلبی در گروه‌های ریسک‌پذیر قرار دارم اما اواخر تابستان نوبتم می‌رسد.»

وضعیت در سوئد نیز شباهت زیادی به آلمان دارد و بدقولی شرکت‌های تولیدکننده واکسن باعث شده روند واکسیناسیون در این کشور نیز با کندی پیش برود. سارا یکی از ایرانی‌های ساکن استکهلم که جزو کادر درمان نیز هست با اشاره به این که تعداد مبتلایان و فوتی‌ها در سوئد زیاد شده می‌گوید: «تا امروز ۷۰۰ هزار نفر مبتلا شده‌اند و بیش از ۱۳ هزار نفر هم فوت کرده‌اند. این تعداد مبتلا و فوتی برای کشوری مثل سوئد بالاست و به همین دلیل دولت، زدن ماسک را در تعدادی از شهرها اجباری کرده است. با شیوع ویروس جهش‌یافته انگلیسی و برزیلی از روز اول مارس (۱۱ اسفند) قوانین سخت‌تری در استکهلم به اجرا درآمد. سوئد جزو کشورهایی بود که مردم اجباری در زدن ماسک نداشتند اما امروز خیلی از مردم ماسک می‌زنند.»

سارا هر دو دوز واکسن را تزریق کرده و می‌گوید همه افراد بالای ۷۰ سال و کادر درمان واکسن زده‌اند: «پیش‌بینی‌هایی که دولت سوئد برای واردات واکسن از شرکت فایزر داشت، محقق نشد. البته با رایزنی‌هایی که انجام شده قرار است هفته‌ای ۲۵۰ هزار دوز واکسن وارد شود و تا اواسط تابستان همه مردم واکسینه شوند. تا امروز ۲۵۰ هزار نفر دوز اول و دوم و ۴۰۷ هزار نفر هم دوز اول واکسن را دریافت کرده‌اند و قرار است واکسیناسیون با سرعت بیشتری ادامه پیدا کند.»

سارا با اشاره به این که هنوز کسانی هستند که به واکسن اعتقادی ندارند، می‌گوید: «دانش‌آموزان پایه ابتدایی و راهنمایی مدرسه می‌روند و محدودیتی برای ورزش هم ندارند و متأسفانه تا امروز ۲۰۰ کودک به کرونا مبتلا شده‌اند.»

حدیث یکی از ایرانی‌های ساکن لیون فرانسه وضعیت قرنطینه در این کشور را به حکومت نظامی تشبیه می‌کند. او با اشاره به این که فرانسه از نظر تعداد مبتلایان و کشته‌ها در وضعیت بدی قرار دارد، می‌گوید: «کرونا تا امروز جان بیش از ۸۵ هزار فرانسوی را گرفته و بیش از ۳ میلیون نفر هم مبتلا شده‌اند. دولت فرانسه مجبور شد برای چندمین بار قرنطنیه سفت و سختی را اجرا کند. در مورد واکسیناسیون هم مشکلات زیادی وجود دارد. دولت فرانسه روزهای نخست شروع واکسیناسیون اعلام کرد به سرعت همه گروه‌های هدف واکسن می‌زنند. اما تأخیر ارسال واکسن از سوی شرکت‌های تولیدکننده باعث شده تا به امروز ۲ میلیون و ۵۶۰ هزار نفر دوز اول و بیش از یک میلیون نفر هم دوز دوم را دریافت کنند. مسئولان وزرات بهداشت فرانسه می‌گویند یک بار تزریق واکسن برای کسانی که قبلا کرونا گرفته‌اند، کافی است و دریافت دو دوز برای آنها عوارض شدیدی دارد. با این سرعت کم بعید است وعده‌ای که دولت برای واکسینه کردن همه مردم تا آخر ماه اوت داده است محقق شود.»

شهلا یکی از ساکنان کشور چک هم با اشاره به این که اتحادیه اروپا در زمینه واکسن عقب است، می‌گوید: «چک به لحاظ مرگ و میر کرونا چهارمین کشور اروپایی است. از ژانویه با دستور دولت دوباره قرنطینه آغاز و هنوز هم ادامه دارد. مدارس بجز پایه‌های اول و دوم تعطیل هستند. از ۱۰ اسفند ماه هم که زدن ماسک FFP2 یا دو ماسک سه لایه اجباری شد. بیش از ۲۰ هزار نفر در جمهوری چک بر اثر کرونا جان باخته‌اند و بیش از یک میلیون نفر هم مبتلا شده‌اند. با این همه به دلیل تأخیر در خرید واکسن روند واکسیناسیون با کندی پیش می‌رود و هنوز بخشی از کادر درمان و افراد بالای ۸۰ سال واکسن دریافت نکرده‌اند.»

وضعیت واکسیناسیون در انگلیس با کشورهای اروپایی متفاوت است. انگلیس تا چند هفته قبل جزو سه کشور اول دنیا در تعداد مبتلایان و فوتی‌های کرونا بود و به همین دلیل به سرعت واکسیناسیون را آغاز کرد. پریا یکی از ایرانی‌های ساکن لندن می‌گوید با همکاری خوب مردم که داوطلب کمک به کادر درمان می‌شوند نزدیک به یک‌سوم مردم انگلیس واکسن دریافت کرده‌اند: «از اواسط ماه ژانویه واکسیناسیون رسماً آغاز شد و تا به امروز بیش از ۱۸ میلیون نفر واکسن دریافت کرده‌اند. در این راه نقش پزشک خانواده و مراکز درمانی هر منطقه خیلی مهم است. وضعیت تعداد مبتلایان و کشته‌ها نسبت به یک ماه گذشته بهتر شده و فوتی‌ها به روزی ۴۰۰ نفر رسیده است. با شیوع ویروس جهش‌یافته اواسط ژانویه تعداد فوتی‌ها به بیش از ۱۸۰۰ نفر هم رسیده بود. تا امروز بیش از ۱۲۳ هزار نفر بر اثر کرونا در انگلیس فوت کرده‌اند.»

کانادا تنها کشوری است که ۳ برابر جمعیت خود سفارش خرید واکسن داده و قرار است بخشی از واکسن‌های مازاد در اختیار سازمان بهداشت جهانی قرار بگیرد تا بین کشورهایی که به آن نیاز دارند، توزیع شود. از همان روزهای اول ایرانی‌های ساکن کانادا با به راه انداختن کمپینی از دولت کانادا خواستند بخشی از واکسن‌های مازاد را به ایران بدهد اما دولت کانادا قبول نکرد. مهدیه یکی از خبرنگاران ایرانی که در مونترال زندگی می‌کند، می‌گوید: «استان کبک بیشترین تعداد مبتلایان و فوتی کرونا در کانادا را دارد. برای همین از روز دوشنبه اول مارس (۱۱ اسفند) واکسیناسیون در این ایالت آغاز شد و هر روز ۲۵۰ هزار نفر واکسینه می‌شوند. ۸۷۰ هزار نفر در کانادا تا امروز به کرونا مبتلا شده‌اند و بیش از ۲۲ هزار نفر فوت کرده‌اند. همین طور تا امروز ۱۰ درصد از جمعیت کانادا واکسن دریافت کرده‌اند و از دو هفته قبل هم تعداد مبتلایان و فوتی‌ها کاهش داشته و قرار است از ۲۵ اسفند سینماها و استخرها در استان کبک فعالیت‌شان را آغاز کنند ولی با این وجود هنوز کسی حق ندارد مهمان به خانه‌اش دعوت کند.»

امریکا هنوز هم در صدر جدول بیشترین تعداد مبتلایان و فوتی‌های دنیا قرار دارد. همین چند روز قبل بود که تعداد فوتی‌ها از مرز ۵۰۰ هزار نفر گذشت و بایدن رئیس‌جمهوری امریکا دستور داد پرچم‌ها به حالت نیمه برافراشته دربیایند. امیررضا یکی از دانشجویان ایرانی ساکن نیوجرسی با اشاره به این که تاکنون بیش از ۲۹ میلیون امریکایی به کرونا مبتلا شده‌اند، می‌گوید: «بیش از ۷۰ میلیون دوز واکسن در امریکا توزیع شده و روند واکسیناسیون به‌سرعت در برخی از ایالت‌ها انجام می‌شود. حدود ۲۰ درصد مردم امریکا واکسن دریافت کرده‌اند. واکسن جانسون اند جانسون هم مجوز گرفته و به‌زودی مورد استفاده قرار می‌گیرد. اینجا تأثیر تزریق واکسن در خانه سالمندان کاملاً مشهود بوده و تعداد فوتی‌ها در این مراکز کاهش چشمگیری داشته است.»

اما در برخی ایالت‌های دیگر امریکا وضعیت این گونه نیست. غزال ساکن ایالت تگزاس با اشاره به این که وضعیت واکسیناسیون در این ایالت با کندی پیش می‌رود، می‌گوید: «از آنجا که هنوز تفکر ترامپ در این ایالت حاکم است، مردم از روز اول هم کرونا را باور نداشتد و می‌گفتند همه اینها بازی سیاسی است تا انتخابات تحت‌الشعاع قرار بگیرد. همین بی‌توجهی باعث شد تگزاس دومین ایالت از نظر تعداد مبتلاها و فوتی‌ها بعد از کالیفرنیا باشد. از طرف دیگر سرمای تگزاس و قطعی برق باعث شد روند واکسیناسیون با مشکل مواجه شود.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha