• جمعه / ۱۵ اسفند ۱۳۹۹ / ۱۸:۲۹
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 99121511304
  • منبع : نمایندگی آذربایجان شرقی

شهردار خبر داد

احداث ۶۰ پارک محله‌ای در تبریز

احداث ۶۰ پارک محله‌ای در تبریز

ایسنا/آذربایجان شرقی شهردار تبریز از احداث ۶۰ پارک محله‌ای تا پایان دوره پنجم شورای اسلامی شهر خبر داد و گفت: در دوره فعلی مدیریت شهری، ۴۰ پارک محله‌ای احداث شده‌ و ۱۶ پارک دیگر نیز در دست اجرا است که تلاش می‌کنیم تا پایان دوره فعلی مدیریت شهری این عدد را به ۶۰ پارک محله‌ای برسانیم.

ایرج شهین در سخنرانی پیش از خطبه‌ نماز جمعه این هفته تبریز، اظهار کرد: از اولین روز کاری دوره پنجم شورای شهر، برنامه‌ریزی ویژه‌ای در حوزه توسعه فضای سبز پایدار شهری به خصوص در مناطق کم ‌برخوردار شهر داشته‌ایم تا شهروندان بتوانند دسترسی آسانی به فضای سبز داشته باشند.

وی بیان کرد: در کنار احداث پارک‌های محله‌ای، بحث‌های فرهنگی، ورزشی و تفریحی را نیز در قالب احداث زمین‌های بازی، امکانات تفریحی و تجهیزات ورزشی و کتابخانه‌ و قرائت خانه‌ها در دستور کار قرار دادیم.

وی تصریح کرد: در کنار احداث پارک‌های محله‌ای، اقدام به احداث و توسعه پارک‌ها و تفرجگاه‌ها بزرگ با کاربری‌های تفریحی، فرهنگی و ورزشی شده است که از آن جمله می‌توان به پارک باغشمال، پارک عباس میرزا، توسعه مجموعه عون ‌بن ‌علی، ۲۰۰ هکتار از تفرجگاه و پارک آرپادره‌سی و بخش اعظمی از پارک بزرگ تبریز اشاره کرد که تلاش داریم تا سال آینده بخشی از پارک بزرگ افتتاح و دریاچه آن نیز آبگیری شود.

شهین باهر با اشاره به ممنوعیت تغییر کاربری فضای سبز در دوره فعلی مدیریت شهری، اعلام کرد: بزرگترین افتخار ما در دوره فعلی مدیریت شهری این است که برعکس دوره‌های قبلی اجازه ندادیم حتی یک مترمربع از فضای سبز شهری تغییر کاربری داده شود و از بین برود. 

وی تاکید کرد: در کنار عدم صدور مجوز تغییر کاربری فضای سبز، چندین آپارتمان را نیز تملک، تخریب و تبدیل به فضای سبز کردیم که در هیچ جای دنیا این اتفاق نیافتاده است که واحدهای مسکونی را تملک و به پارک محله‌ای تبدیل کنند.

وی تملک باغات قدیمی تبریز را دیگر اقدام مدیریت فعلی شهری در حوزه توسعه فضای سبز پایدار عنوان کرد و گفت: باغات قدیمی شهر را که هنوز از بین نرفته بودند، تملک کرده‌ایم که در این راستا حتی باغات اطراف استخر ائل‌گلی که در گذشته تملک نشده بود، تملک کرده و اجازه ساخت و ساز در آن محدوده را ندادیم.

شهردار تبریز اضافه‌ کرد: ۳۰ هکتار از باغات لاله تملک شده و علاوه بر آن باغات کوچه حسن در آبرسان نیز تبدیل به پارک محله‌ای می‌شود و برای سال آینده نیز برنامه ویژه‌ای برای تملک دیگر باغات شهر داریم.

وی با اشاره به طرح کاشت یک میلیون اصله نهال در سال ۹۹ نیز بیان کرد: شورای شهر تبربز سال ۹۹ را سال حفظ و توسعه فضای سبز اعلام کرد که در این راستا ما طرح کاشت یک میلیون اصله نهال را در برنامه قرار دادیم و تا امروز ۵۵۰ هزار اصله نهال در سطح شهر، پارک‌ها و محلات کاشته شده است. 

وی اضافه‌ کرد: فاز سوم این طرح نیز همزمان با هفته درختکاری آغاز شده و تا خرداد سال آینده باقیمانده یک میلیون اصله نهال نیز کاشته می‌شود که حتما تاثیر اجرای این طرح را در سال‌های بعد خواهیم دید. 

شهین باهر تاکید کرد: تبریز زمانی باغ شهر ایران بود و امروز شایسته نیست که دومین شهر آلوده کشور باشد و تلاش داریم با کاشت یک میلیون اصله درخت به رفع آلودگی شهر به خصوص در مناطق صنعتی کمک کنیم.

وی همکاری با دیگر دستگاه‌های دولتی در حوزه فضای سبز را برنامه جدید شهرداری معرفی کرد و گفت: امسال از ظرفیت دیگر دستگاه‌های دولتی نیز در جهت توسعه فضای سبز شهری بهره‌مند شدیم که جا دارد از اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان و هم‌چنین دادگستری استان آذربایجان‌ شرقی تشکر ویژه‌ای داشته‌ باشیم. 

وی افزود: در روزهای گذشته شاهد صدور اولین رای سبز در تبریز بودیم که یک فرد متخلف محکوم به کاشت ۲۰۰ اصله درخت در سطح شهر شد که این طرح با همکاری دادگستری و قضات استان، ادامه می‌یابد که در افزایش فضای سبز شهری به شهرداری تبریز کمک خواهد کرد.

شهردار تبریز اظهار کرد: یکی دیگر از برنامه‌های شهرداری در حوزه فضای سبز، کاشت نهال به یاد شهدای انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس است که در نظر داریم به یاد هر شهید یک درخت در شهر بکاریم. 

وی با اشاره به مشارکت شهروندان در برنامه‌های شهری نیز گفت: هیچ جامعه‌ای بدون مشارکت گسترده شهروندان موفق نمی‌شود و در همین راستا مردم باید مراقب فضای سبز خانه، محله و محیط کار خود باشند. 

وی تصریح کرد: شهروندان تبریزی باید حس مالکیت نسبت به شهر و کلیه امکانات رفاهی، تفریحی آن داشته باشند و اجازه ندهند افراد سودجو درختان شهر را از بین ببرند. 

شهین‌باهر خواستار ایجاد فضایی از سوی سازمان سیما و منظر برای کاشت درخت در مناسبت‌های مختلف شد و اعلام کرد: شهروندان می‌توانند به مناسبت‌های مختلف از جمله تولد، فوت، ازدواج و ... یک نهال در شهر بکارند و در این راستا از مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری تبریز می‌خواهیم تا در کنار فرهنگ‌سازی برای کاشت نهال، فضاهایی در نقاط مختلف شهر بدین منظور آماده کنند.

وی خاطرنشان کرد: آنچه که شهروندان تبریز از مدیریت شهری می‌خواهند، ایجاد امکانات، آسایش و آرامش است که بر همین اساس نباید نگاه درآمدی به مسائل شهری داشته باشیم و صرفا آسایش و آرامش‌ شهروندان را تامین کنیم.

وی با اشاره به کارایی پارک‌های محله‌ای در مواقع بحرانی نیز گفت: پارک‌های محله‌ای، محلی برای نشاط و تفریح مردم است که علاوه بر آن می‌تواند کمک حال مدیریت شهری و دستگاه‌های دولتی در مواقع بحرانی نیز باشد. 

 شهردار افزود: تبریز شهری زلزله خیز است و در طول تاریخ بارها شاهد زلزله‌های بزرگ بوده و این پارک‌ها می‌تواند در مواقع بحرانی به محلی برای ارائه خدمات به آسیب دیده‌ها تبدیل شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha