• چهارشنبه / ۱۳ اسفند ۱۳۹۹ / ۱۵:۳۶
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 99121310092
  • خبرنگار : 30054

آشنایی با کیستون شبکه

آشنایی با کیستون شبکه

تجهیزات شبکه همه آن چیزی است که برای راه اندازی یک شبکه رایانه‌ای نیاز است.

به گزارش ایسنا، بنابراعلام برقچی، امروزه شبکه و تجهیزات وابسته به آن در سازمان‌ها و نهادهای بزرگ و کوچک، جایگاه خاص و ویژه ای دارد. هر سازمان و اداره باید شبکه هایی با کارایی مناسب و بستر قوی برای خود راه اندازی کنند تا بتوانند حداکثر استفاده از سیستم شبکه را داشته باشد.

با پیشرفت تکنولوژی و ادغام شبکه های کامپیوتری مبتنی بر IP، تجهیزات شبکه و سرور بسیار مورد توجه افراد و مدیران شبکه قرار گرفته است.

به همین جهت در این متن کیستون شبکه و انواع آن را که یکی از مهم‌ترین تجهیزات شبکه است را به شما معرفی خواهیم کرد.

کیستون شبکه چیست؟

یکی از پرکاربردترین تجهیزات شبکه، کیستون یا همان پریز شبکه می باشد. این قطعه در واقع نوعی کانکتور مادگی بوده که جهت برقراری ارتباط بین کابل شبکه با سایر تجهیزات شبکه مانند سوئیچ شبکه یا روترها، سرورها و یا کیس کامپیوتر کاربران نهایی، مورد استفاده قرار می گیرد.

تاریخچه استفاده از کیستون ها را می توان به سال ۱۹۷۹ میلادی و در یکی از پروژه های شرکت AMP جستجو نمود. در آن سال شرکت AMP اولین کیستون Cat ۳ را برای استفاده در سیستم کابل کشی ساخت یافته خطوط تلفن داخلی مورد استفاده قرار داد.

بعدها به علت سهولت استفاده از این قطعه از آن در شبکه های کامپیوتری نیز مورد استفاده قرار گرفت. البته واژه کیستون ۱۶ سال بعد یعنی در سال ۱۹۹۵ توسط ICCC به این قطعه، اطلاق گردید.

کیستون های شبکه را می توان از چند دیدگاه گروه بندی نمود. دسته بندی اول مربوط به محل نصب یا به کارگیری آن می باشد. کیستون ها را می توان در انواع مختلف پچ پنل، باکس های  روکار جهت نصب روی دیوار، باکس های توکار جهت نصب داخل دیوار یا باکس های کف خواب، فیس پلیت های مختلف جهت نصب روی ترانکینگ مورد استفاده قرار داد.

نکته مهم در هریک از موارد فوق آن است که باید از کیستون مختص به محل نصب مورد نظر استفاده شود در غیر این صورت کیستون در جای خود قرار نگرفته و عمل نصب تجهیزات شبکه را مختل می نماید.

دسته‌بندی انواع کیستون

کیستون جک ها (keystone jack) دسته بندی های مختلفی می توانند داشته باشند:

۱- دسته بندی اول‌ بر اساس محل قرار گیری آنها است. کیستون ها می توانند در مکان های مختلف مانند انواع پچ پنل ها، باکس های روکار جهت نصب روی دیوار، باکس های توکار جهت نصب داخل دیوار یا باکس های کف خواب، فیس پلیت های مختلف جهت نصب روی ترانکینگ قرار گیرند.

آنچه که باید مورد توجه قرار گیرد این است که برای هر کدام از آنها باید کیستون مختص به خودش مورد استفاده قرار گیرد. در غیر این صورت کیستون در جای خود قرار نخواهد گرفت و عملیات نصب شبکه به درستی انجام نمی شود.

۲- دسته بندی دوم کیستون براساس رده بندی یا Category است. کیستون های شبکه ها را بر این اساس می توان به کیستون های Cat.۵، Cat.۵e، Cat.۶، Cat.۶A، Cat.۷، Cat.۷A و Cat.۸ تقسیم بندی کرد.

۳- دسته بندی سوم بر اساس جنس بدنه کیستون است که به دو نوع کیستون های فلزی و کیستون های پی وی سی تقسیم می شود. برای عبور کابل شبکه از کنار کابل برق باید یک سیستم ارتینگ درست در کل شبکه پیاده سازی شود.

برای وصل شدن سیم ارت شبکه به بدنه فلزی به منظور حرکت جریانات القایی تا تکمیل شدن چاه ارت، استفاده از کیستون‌های فلزی ضروری است. همچنین برای سهولت در اتصال کابل شبکه روی کیستون توسط نصاب، هر کدام شامل جدولی رنگی می باشند که نشانگر class A و class B است.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha