به گزارش ایسنا، دفتر دادستانی فدرال آلمان در شهر کارلسروهه به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت که روز دوشنبه این شکایت را از طرف سازمان خبرنگاران بدون مرز (مستقر در پاریس) دریافت کرد.
سخنگوی دادستانی فدرال آلمان با بیان اینکه شکایت تنظیم شده بیش از ۵۰۰ صفحه است، مشخص نکرد که بررسی آن چه مقدار به طول میانجامد. او گفت: تنها مطلبی که میتوانم بیان کنم این است که طبق قانون به این شکایت رسیدگی میکنیم.
براساس اعلام خبرنگاران بدون مرز، شکایت مذکور که بخشی از آن به گزارش اطلاعاتی محرمانه و جدید آمریکا متکی است که جمعه منتشر شد، پنج مظنون اولیه را شناسایی کرده است: محمد بن سلمان ولیعهد سعودی، سعود القحطانی مشاور نزدیک او و سه مقام عالی رتبه دیگر سعودی.
خبرنگاران بدون مرز همچنین اعلام کرد، این شکایتنامه همچنین شامل جزئیات پرونده ۳۴ روزنامهنگار دیگر است که "به دلایل سیاسی قربانی حملات گسترده و سیستماتیک" هستند.
در بیانیه این گروه آمده است، مظنونانی که نامشان ذکر شد "در قتل جمال خاشقجی مسوولیت برنامهریزی یا اجرایی داشته و علاوه بر آن، در تدوین سیاست دولتی حمله و ساکت کردن روزنامهنگاران دست داشتهاند."
در گزارش آمریکا، مقامهای اطلاعاتی از بیان اینکه ولیعهد سعودی دستور قتل و امحای خاشقجی را در اکتبر ۲۰۱۸ در ترکیه داده باشد، خودداری کردند اما او را "کنترلکننده مطلق" در سازمانهای اطلاعاتی آل سعود نامیده و تاکید داشتند که بعید است چنین عملیاتی مثل این قتل بدون تایید او صورت گرفته باشد.
سفیر عربستان در سازمان ملل روز دوشنبه این گزارش را رد کرد. سفارتخانههای عربستان در برلین و واشنگتن از اظهارنظر درباره شکایت خبرنگاران بدون مرز خودداری کردهاند.
براساس سیستم حقوقی آلمان، هر شخص و نهادی میتواند نزد دادستانها شکایت کند و آنها موظف به بررسی هستند. پس از آن، دادستانها تصمیم میگیرند که آیا این شکایت اجرای یک تحقیقات کامل را توجیه میکند یا خیر.
قوانین آلمان به دادستانها اجازه میدهد که در جرایم علیه بشریت صلاحیت جهانی داشته باشند. هفته گذشته، آنها محکومیت یکی از اعضای سابق پلیس مخفی سوریه را تضمین کردند.
در آن پرونده متهم ساکن آلمان بود اما در پرونده خاشقجی هیچ ارتباط آشکاری با این کشور وجود ندارد. گرچه این ضرورت ندارد، قوانین آلمان تصریح میکند که اگر انتظار معقولی برای ورود متهم به آلمان برای محاکمه وجود نداشته باشد، دادستانها میتوانند از پیگیری پرونده خودداری کنند. آلمان اجازه محاکمه غیابی را نمیدهد. چنین شکایتهایی در آلمان نادر نیستند و معمولا رد میشوند.
با این حال، خبرنگاران بدون مرز اعلام کرد که این سازمان مشخص کرده قوه قضاییه آلمان بهترین سیستم برای دریافت چنین شکایتی است. دبیرکل خبرنگاران بدون مرز در بیانیهای گفت: کسانی که مسوول پیگرد روزنامهنگاران در عربستان هستند، از جمله قتل جمال خاشقجی، باید بابت جرایمشان تحت پیگرد قرار گیرند. در حالی که از جرایم جدی علیه روزنامهنگاران کاسته نخواهد شد، ما از دادستانی آلمان خواستهایم تا موضعی اتخاذ کرده و درباره این جرایمی که ما افشا کردهایم تحقیق کند.
انتهای پیام
نظرات