حسین خسروی اسفزار، امروز سه شنبه ۱۲ اسفند با اشاره به طرح ادغام دانشگاه صنعتی بیرجند، این اقدام را غیرمنتظره دانست و گفت: چند ماه قبل، رئیس دانشگاه بیرجند در جلسهای با نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی ، طرح آمایش آموزش عالی را مطرح کرد اما وعده داد که این موضوع فعلا در حد طرح است و اگر قرار باشد اجرایی شود ، دانشگاه بیرجند اولین مجری طرح آمایش نخواهد بود.
به گزارش ایسنا، به نقل از دفتر نماینده مردم شهرستانهای بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس، وی افزود: اجرای این طرح در خراسان جنوبی با اهدافی که ذیل نقشه جامع علمی کشور تعریف شده است ، مانند توزیع عادلانه منابع ، ایجاد فرصتهای برابر و جلوگیری از تجمیع امکانات ، منافات دارد.
نماینده مردم شهرستان های بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس گفت: دانشگاه صنعتی بیرجند از سال 1386 به عنوان تنها دانشگاه صنعتی شرق کشور اعلام موجودیت کرد و با 70 عضو هیئت علمی و 2 هزار و 500 دانشجو در رشتههای فنی و مهندسی در مقاطع کارشناسی و کارشناسیارشد میتواند نقش موثری در زیرساختهای توسعهای استان و سایر نقاط کشور داشته باشد.
وی گفت: آنچه در شورای گسترش آموزش عالی تصمیم گرفته شده است 28 اردیبهشت 1399 بود اما در 5 دی امسال در جلسه معاونت پژوهشی وزارتخانه در دیدار با هیئت رئیسه دانشگاه صنعتی بیرجند، قول داده شد که فعالیت دانشگاه صنعتی بیرجند ادامه خواهد داشت.
نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی افزود: به همین دلیل این تصمیم و وعده معاون وزیر با هم منافات دارد که در این خصوص به نظر میرسد معاون وزیر از آن جلسه و تصمیم اطلاعی نداشته و اگر هم اطلاع داشته، چرا چنین وعدهای مبنی بر ادامه فعالیت داده است؟
خسروی افزود: روز گذشته نیز این موضوع در مجلس، مورد اعتراض برخی از نمایندگان قرار گرفت و رئیس و نائب رئیس مجلس نیز وعده پیگیری دادهاند.
وی از مکاتبه با وزیر علوم تحقیقات و فناوری در این خصوص خبر داد و یادآور شد: از وی درخواست کردم دستور برای حفظ استقلال دانشگاه صنعتی بیرجند بدهد و طرح آمایش آموزش عالی را از شهرستانهای برخوردار شروع کند.
حجت الاسلام مجید نصیرایی، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس و نماینده مردم فردوس، طبس، بشرویه و سرایان نیز در خصوص ادغام دانشگاهها و مراکز علمی در صحن علنی مجلس تذکر داد.
وی بیان اینکه این مصوبه مربوط به جلسه ۷۷۶ مورخ سال ۱۳۹۴ است گفت: چرا ۵ سال برای اجرای آن هیچ اتفاقی نیفتاده و حالا در ماههای پایانی دولت بدون کار کارشناسی و مشورت با ارکان دیگر باید اجرایی شود.
نصیرایی یادآور شد: ادغام مراکز علمی و دانشگاهها بدون کار کارشناسی برای ۱۴۰ هزار دانشجو تبعات اجتماعی به دنبال دارد.
انتهای پیام
نظرات