سرهنگ علیرضا رضایی، روز سه شنبه ۲ بهمن ماه در نشست خبری با اشاره به توجه بسیار پلیس راهنمایی و رانندگی برای رانندگان قانونمند، بیان کرد: از سوی پلیس راهنمایی و رانندگی خراسان جنوبی هر دوشنبه از ۱۰۰ راننده قانونمند در سطح استان تجلیل میکنیم و همچنین از ۱۸۰ موتور سوار قانونمند که از ابتدای سال همکاری لازم را داشتهاند، تقدیر به عمل آمده است. این اقدامات به ترویج رعایت قوانین و مقررات کمک خواهد کرد.
سرهنگ رضایی با بیان دغدغهها و درخواستهای مکرر مردم از مبنی بر برخورد با رانندگانی که آسایش و آرامش دیگران را مختل میکنند، اظهار کرد: پلیس راهنمایی و رانندگی استان تمام تلاش خود را بر این قرار داده است که با رانندگان هنجارشکن و تخلفات مستمر در سطح شهر برخورد کند و در این راستا، میز خدمت مجازی را راهاندازی کردهایم که هر ۱۵ روز یک بار برگزار میشود که در این میز خدمت، شهروندان میتوانند انتقادات، خواستهها و پیشنهادات خود را با اسن ارگان در میان بگذارند.
وی ادامه داد: میز گرد مجازی پلیس راهنمایی و رانندگی خراسان جنوبی در سه نوبت گذشته، ۵۱۱ درخواست دریافت کرده که ۱۰۰ مورد از آنها بدون نیاز به مراجعه حضوری، بهصورت تلفنی پیگیری شده است.
وی با اشاره به دریافت تذکر بیش از ۶۵۰ هزار راننده به جای جریمه، گفت: از ابتدای سال تاکنون، بیش از ۵۸۷ هزار خدمت به هماستانیهای عزیز در حوزه راهنمایی و رانندگی ارائه شده است که بهطور متوسط، روزانه بیش از ۱۹۰۰ خدمت در پلیس راهور انجام میشود و در حوزه صدور گواهینامه، بیش از ۱۰۰ هزار نفر خدمات دریافت کردهاند و در حوزه شمارهگذاری نیز بیش از ۷۶ هزار و ۷۰۰ نفر خدمات لازم را دریافت کردهاند.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی خراسان جنوبی اظهار کرد: که از ابتدای سال جاری، ۱۵ هزار و ۲۴۸ گواهینامه جدید به رانندگان استان اضافه شده است و همچنین، بیش از ۴۰ هزار وسیله نقلیه و یک هزار و ۶۰۰ موتورسیکلت در فرآیند تعویض پلاک قرار گرفتهاند که بهطور متوسط، روزانه بین ۲۵۰ تا ۵۰۰ خدمت در حوزه شمارهگذاری و تعویض پلاک خودروها ارائه میشود.
سرهنگ رضایی افزود: در زمینه جرایم رانندگی، یک هزار و ۶۰۰ نفر به نوع جریمههای خود اعتراض داشتهاند که رسیدگی به این اعتراضات در کمیسیونهای مربوطه انجام شده است و یکی از وظایف مهم ما نظارت بر آموزش و آزمون هنرجویان متقاضی گواهینامههای رانندگی است تا از بروز حوادث ناشی از ضعف آموزش و عدم مهارت رانندگان جلوگیری شود که در این راستا، جلسات هماهنگی خوبی با مدیران و مربیان آموزشگاههای رانندگی برگزار شده است.
وی تصریح کرد: یکی از مشکلاتی که در گذشته وجود داشت، طولانی بودن زمان نوبتدهی به متقاضیان گواهینامه رانندگی بود که گاهی تا ۲۰ روز یا یک ماه به طول میانجامید؛ اما از ابتدای آذرماه، متقاضیان میتوانند هر هفته یک بار برای دریافت خدمات مربوط به آزمون آییننامه و شهر مراجعه کنند که این امر باعث افزایش رضایتمندی مردم و کاهش زمان انتظار شده است.
وی با بیان اینکه طرح "گواهینامه آسان" برای موتورسیکلتها نیز اجرا شده است، گفت: در این طرح، تمام مراحل ثبتنام بهصورت غیرحضوری انجام میشود و تنها در مرحله آزمون جسمانی و نهایی نیاز به حضور فیزیکی است و از ابتدای اجرای این طرح، بیش از ۲ هزار و ۲۹۴ نفر گواهینامه آسان موتور سیکلت دریافت کردهاند که هزینه آن نیز کمتر از هزینه آموزشگاهها است.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی خراسان جنوبی ادامه داد: در راستای ارتقای رفتارهای ترافیکی، ما بیش از ۷۳ هزار نفر در محافل عمومی مانند مدارس، مساجد و مهدکودکها آموزش دادهایم و همچنین، آموزشهای اطلاعرسانی از طریق صدا و سیما به مدت بیش از یک هزار و ۴۰۰ دقیقه و در فضای مجازی بهصورت روزانه انجام شده است.
سرهنگ رضایی عنوان کرد: از ابتدای سال جاری، ۲۲ نفر در حوادث رانندگی درون شهری استان جان خود را از دست دادهاند که این رقم نسبت به سال گذشته ۳۹ درصد کاهش داشته است و در مجموع، ۱۱۸ هزار ۸۸۶ تصادف در شهرهای استان ثبت شده که نشاندهنده افزایش ۴ درصدی نسبت به سال گذشته است که با این حال، ما موفق به کنترل شدت حوادث و کاهش تصادفات منجر به فوت شدهایم.
وی با اشاره به ۴۵ درصد از متوفیان حوادث رانندگی عابران پیاده بودهاند، گفت: روزانه ۹ نفر در تصادفات درون شهری مجروح و به مراکز درمانی منتقل میشوند و در مجموع، بیش از ۳۴۰ هزار تخلف رانندگی در درون شهرها اعمال قانون شده که از این تعداد، بیش از ۲۸ هزار مورد تخلفات حادثهساز بوده است و همچنین، از ابتدای سال، بیش از ۳۰۰ دستگاه خودرو و ۴ هزار و ۴۰۰ دستگاه موتورسیکلت به دلیل تخلفات توقیف شدهاند.
وی تصریح کرد: علت اصلی بسیاری از تصادفات، عدم توجه به جلو و عدم رعایت قوانین است که ۵۵ درصد از رانندگان مقصر در حوادث رانندگی جوانان هستند و ۳۳ درصد از حوادث به دلیل عدم توجه به جلو و ۳۳ درصد دیگر به دلیل رعایت نکردن قوانین رخ میدهد.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی خراسان جنوبی با بیان به اینکه ۷۱ درصد از مجروحان حوادث رانندگی در استان را رانندگان جوان زیر ۳۵ سال تشکیل میدهند و ۳۲ درصد از متوفیان نیز از این گروه سنی هستند، بیان کرد: این آمار نشاندهنده آسیبپذیری بالای جوانان در حوادث رانندگی است و همچنین، ۱۸ درصد از مجروحان و ۵۰ درصد از عابران پیاده نیز در این حوادث آسیب دیدهاند که ضرورت رعایت نکات ایمنی توسط عابران را دوچندان میکند.
سرهنگ رضایی افزود: در سال جاری، ۱۷۹ مورد واژگونی خودرو در شهرهای استان ثبت شده است که نشاندهنده نیاز به توجه بیشتر به سرعت و کنترل ترافیک است که از دیگر برنامههای پلیس راهنمایی و رانندگی، افزایش انضباط در رفتارهای ترافیکی، هوشمندسازی خدمات و کنترل ترافیک، و آموزش رفتارهای ترافیکی به رانندگان است.
وی با اشاره به کسب موفقیت در کاهش تصادفات و متوفیان در سال جاری توسط پلیس راهنمایی و رانندگی خراسان جنوبی، گفت: امسال خراسان جنوبی موفق به کسب رتبه سوم در کاهش متوفیان تصادفات درون شهری بر اساس آمار پزشکی قانونی شده است.
انتهای پیام
نظرات