• سه‌شنبه / ۱۲ اسفند ۱۳۹۹ / ۱۳:۲۰
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 99121208926
  • خبرنگار : 50233

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان مطرح کرد

افزایش قاچاق چوب با استراحت 2ساله جنگل‌های شمال

افزایش قاچاق چوب با استراحت 2ساله جنگل‌های شمال

ایسنا/سمنان مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان از برنامه‌ریزی برای توزیع رایگان بیش از 800 هزار اصله نهال در استان خبر داد.

جعفر مرادی حقیقی در گفت‌وگو با خبرنگاران از تولید نهال در سه نهالستان این اداره کل در شهرستان‌های سمنان، شاهرود و دامغان خبر داد و اظهار کرد: ده‌ها عنوان برنامه‌ها در استان برای هفته منابع طبیعی و روز درختکاری برنامه‌ریزی شده که توزیع رایگان نهال، افتتاح پروژه‌ها، دیدار با نماینده ولی‌فقیه، اهدا خون، آغاز عملیات اجرایی پارک جنگلی20 هکتاری امید، غرس نهال به یاد شهدای سلامت،و...از این جمله است.

وی از افزایش جنگل‌های دست‌کاشت تاغ این استان به 113 هزار هکتار خبر داد و افزود: تاغ‌کاری یکی از طرح‌های این اداره کل در ادوار مختلف بوده چرا که این گونه که نیاز آبی کمی دارد سازگاری مناسبی با اقلیم استان دارد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان از قاچاق چوب‌های تاغ به عنوان یکی از معضلات این بخش نام برد و تصریح کرد: همکاران ما در یگان حفاظت به صورت شبانه‌روزی از این جنگل‌های دست‌کاشت و دیگر انفال مراقبت می‌کنند اما متاسفانه به دلیل طرح دو ساله استراحت جنگل‌های شمالی در این یکی دو سال شاهد افزایش قاچاق چوب در استان و کشور بودیم.
وی ادامه داد: بخش زیادی از چوب های قاچاق کشف شده مربوط به دیگر استان ها است که توسط یگان حفاظت استان کشف و ضبط شده است. امسال 38دستگاه خودرو و 46 نفر به دلیل حمل چوب قاچاق در استان دستگیر و تحویل محاکم قضایی شدند.

وی با بیان اینکه دغدغه‌های منابع طبیعی باید به دغدغه عمومی تبدیل شوند افزود: در همین روستا در بحث اطفا حریق از ظرفیت مردم محلی با تجهیز دهیاری‌ها به وسائل اطفا حریق بهره گرفتیم که همین به کاهش آتش‌سوزی‌ها در عرصه‌های جنگلی و مرتعی کمک کرده است.

مرادی از ثبت 33 مورد آتش‌سوزی در مناطق جنگلی و مرتعی استان از ابتدای سال تاکنون خبر داد و گفت: در این آتش‌سوزی‌ها که عمدتا عامل آن ، انسانی بوده دو هکتار از عرصه‌های جنگلی و 103 هکتار از عرصه‌های مرتعی استان دچار حریق و آتش سوزی شده است.

وی از تهیه ادوات و تجهیزات اطفا حریق خبر داد و افزود: تجهیز پایگاه‌های مردمی به این ادوات سبب شده که مدت زمان خاموشی آتش‌سوزی‌ها طی سال جاری در استان کاهش محسوسی داشته باشد. ضمن اینکه همین سرعت عمل سبب شده که مساحت عرصه‌های آتش‌سوزی نیز با کاهش مواجه شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با اشاره به افزایش اعتبارات منابع طبیعی و آبخیزداری در چند سال اخیر گفت: اعتبار این دستگاه از منابع صندوق توسعه ملی، اعتبارات ملی و استانی تامین و طرح‌ها و پروژه‌های متعددی در بخش‌های مختلف و از جمله حفاظت، آبخیزداری، جنگل‌کاری، مراتع، کشت گیاهان دارویی، پوشش گیاهی، بیابان‌زدایی، تثبیت مالکیت و...اجرایی شده است.

وی از اخذ سند تک‌برگی کاداستر برای هفت میلیون هکتار از گستره بیش از 9 میلیون هکتاری استان خبر داد و خاطرنشان کرد: اخذ سند برای مابقی اراضی ملی با نام دولت همچنان در برنامه‌های اداره کل منابع طبیعی قرار دارد.

مرادی از جذب 23 میلیارد تومان برای اجرای طرح‌های آبخیزداری در این استان در سال جاری خبر داد و اضافه کرد: در همین راستا 110 هزار مترمکعب عملیات سنگ و ملات، بندهای خاکی، گابیونی و...در استان اجرایی شده است.

وی از بذرپاشی در 430 هکتار از اراضی مرتعی این استان خبر داد و اظهار کرد: علاوه بر این 350 هکتار کپه‌کاری، انجام عملیات تبدیل اراضی دیم‌زار به اراضی کم‌بازده در 10 هکتار، اجرای طرح های ذخیره سازی نزولات آسمانی، کشت گیاهان دارویی در گستره ای به وسعت افزون بر دو هزار و 35 هکتار،زراعت چوب در 214 هکتار، مقابله با بیابان‌زایی در 1200هکتار، مدیریت روان‌آب‌ها در 1100هکتار و...از سوی منابع طبیعی و آبخیزداری استان اجرایی شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha