به گزارش ایسنا، این روزها بازار رمز ارزها داغ شده است و با نوسانات و افت شاخص بورس بسیاری فعالان این بازار به سمت مبادله در ارزهای دیجیتال حرکت کردهاند.
اما در این بین با استقبال مردم از این بازار کلاهبرداران هم از این موضوع سو استفاده کردند و بعضا بیت کورن را به جای بیت کوین به مردم میفروختند که کارشناسان رمز ارز این اتفاقات را منوط به نبود قانون و موضع مشخص دولت نسبت به بیت کوین میدانند و معتقدند اگر خرید و فروش بیت کوین قانونی است، مردم باید بدانند که کدام صرافی دارای مجوز معامله در این حوزه است.
در این زمینه، رئیس کل بانک مرکزی در جدیدترین اظهارات خود اعلام کرد: قرار شده تا کسانی که رسمی رمز ارز استخراج میکنند بتوانند برای واردات از آن استفاده کنند و مبادله رمز ارزها بین یکدیگر مجاز نیست.
سایتهای خرید و فروش بیت کوین مجاز نیستند
همچنین، صبح امروز مرکز ملی فضای مجازی اعلام کرد که "سایتهای خریدوفروش بیتکوین مجوز ندارند. "
از سوی دیگر طبق گفته همتی، به زودی چند صرافی مشخص میشود تا ثبت سفارشهایی که به صرافیها داده میشوند بتوانند برای واردات از طریق رمز ارزها، تأمین ارز کنند.
علاوه براین، محمدرضا مانی یکتا، معاون اداره نظامهای پرداخت بانک مرکزی در یک برنامه تلویزیونی نیز گفت که بر اساس قانون شورای عالی مبارزه با پولشویی و مصوبه هیئت دولت در سال ۹۸" مبادله رمز ارزها مانند بیتکوین در ایران "ممنوع است.
وی افزود: مردم بدانند خطرهای این رمز ارزها بسیار زیاد است و پروندههای بسیاری در زمینه کلاهبرداری، سرقت از کیف پول و مسدود شدن کیف پول رمز ارزها تشکیل شده است. در موضوع رمز ارزها با یک پدیده روبرو هستیم که اثر ان در کشورها یکنواخت نیست. هیچ پشتوانه دولتی و حاکمیتی در دنیا برای رمز ارزها وجود ندارد و به این علت مبادلات جهانی آن از سال ۲۰۱۶ افزایش نداشته است.
سهم ۶۰ درصدی بیت کوین در بازار رمز ارزها
معاون اداره نظام های پرداخت بانک مرکزی ادامه داد: در سال ۲۰۱۶ میزان مبادلات روزانه رمز ارزها ۱۳۰ میلیارد دلار بوده که همچنان این رقم حفظ شده و به دلیل غیر مجاز بودن این حوزه برآورد دقیقی از مبادلات آن در کشور وجود ندارد. البته میزان مبادلات رمز ارزها قابل مقایسه با بازارهای دیگر مانند سهام و طلا نیست. بیش از ۶ هزار رمز ارز در دنیا وجود دارد که ۶۰ درصد سهم این بازار در اختیار بیت کوین است.
یکتا گفت: به علت پشتوانه نداشتن رمز ارزها نوسانات قابل ملاحظهای در حد ۱۵ تا ۲۰ درصد در روز برای آن وجود دارد. به عنوان نمونه در سال ۲۰۱۶ بیت کوین ۲۰ هزار دلار افزایش قیمت داشت، اما در چند ساعت بهای آن کاهش بسیار زیادی داشت. شبکه تراکنشهای بیت کوین کامل شفاف است، اما برعکس بازارهای سرمایهای در فضای مبادلات رمز ارزها نهاد ناظری وجود ندارد و عرضه گسترده و ناگهانی آن موجب افزایش یا کاهش شدید قیمت رمز ارزها میشود.
انتهای پیام
نظرات