• سه‌شنبه / ۱۲ اسفند ۱۳۹۹ / ۱۱:۱۵
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 99121208706
  • خبرنگار : 30054

فک رهن سند ملک وام دار با طرح رها بانک مسکن

فک رهن سند ملک وام دار با طرح رها بانک مسکن

تا قبل از آمدن طرح رها بانک مسکن، مالکین فقط زمانی می توانستند سند آپارتمان های وام دار خود را از رهن بانک خارج کنند که تمام اقساط آن پرداخت شده باشد.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام ملک هفت، اما طرح رها بانک مسکن شرایطی را فراهم آورده که مالکین در صورت تمایل بتوانند فک رهن سند واحد مسکونی وام دار خود را زودتر انجام داده و حتی اقدام به فروش آن کنند. در ادامه ملک هفت به مزایا و ایرادات این طرح خواهد پرداخت.

خدمات طرح رها بانک مسکن

مالکان آپارتمان های وام دار با استفاده از طرح رها بانک مسکن، بدون اینکه اقساط وام خود را به طور کامل تسویه کنند، می توانند در پنج سال  آخر دوره بازپرداخت وام، با سپرده گذاری 110 درصدی از باقی مانده اقساط، سند واحدمسکونی خود را از رهن بانک مسکن خارج کرده و از مزایای آزادی سند آپارتمان خود استفاده نمایند.

مدیر روابط عمومی بانک مسکن در خصوص این طرح می گوید، با اجرای طرح رها، مالکان می توانند 110 درصد از اقساط باقی مانده آپارتمان وام دار خود را به صورت سپرده در بانک مسکن قرار داده و سالانه از سود 20 درصدی آن بهره مند شوند.

مزایای طرح رهابانک مسکن

مدیر شعب بانک مسکن در استان قزوین در خصوص این طرح توضیح داد: درحالت عادی و بدون استفاده از طرح رها بانک مسکن، مالک واحدمسکونی که برای خرید خانه اقدام به دریافت تسهیلات مسکن نموده است، تا زمانی که اقساط تسهیلات را به طور کامل تسویه نکند، نمی تواند سند آپارتمان خود را از رهن بانک آزاد کند و اگر به هر دلیلی بخواهد ملک خود را زودتر بفروشد، باید مبلغ باقی مانده اقساط را به طور یکجا پرداخت کند که این از توان اکثر وام گیرنده ها خارج است.

اما با استفاده از طرح رها بانک مسکن، افراد با سپرده گذاری 110 درصدی از باقی مانده تسهیلات، که به عنوان ضمانت در بانک نگه داری می شود، می توانند در کنار فک رهن سند ملک خود از بانک، همچنان اقساط باقی مانده وام را به صورت ماهانه بپردازند.

در این صورت اگر مالک بخواهد ملک خود را بفروشد و از فروش آن استفاده کند و یا اینکه بخواهد ملک خود را تبدیل به احسن کند، با استفاده ازطرح رها، دیگر نیازی به صبر کردن تا پایان بازپرداخت کامل اقساط ندارد و به راحتی می تواند سند خود را از رهن بانک خارج کند.

ایرادات وارده برطرح رها

برخی از مشاوران املاک و کارشناسان این حوزه در خصوص طرح رها معتقدند که این طرح مانند سایر طرح های بانکی به بازار مسکن کمکی نکرده و آن را از رکود خارج نمی کند و  همچنان مردم از خرید و فروش مسکن اجتناب میکنند.

آن ها مهمترین ایرادی که بر این طرح گرفته اند، بلوکه کردن پول افراد و عدم استفاده آن ها از این سپرده می باشد.

برای مثال: اگر یک مالک آپارتمان وام دار بخواهد ملک خود را تبدیل به احسن کند و ملک بهتری را خریداری نماید باید مقداری از پول فروش واحد مسکونی خود را برای آزادسازی سند در بانک به عنوان سپرده قرار دهد و بانک نیز این سپرده را بلوکه می کند.

راه دیگر برای این مالک این است که خانه تازه خریداری شده را رهن بدهد و پول آن را به عنوان سپرده در بانک قرار دهد. در این صورت عملا مالک سرمایه دیگری برای خرید مسکن ندارد. اما اگر این سپرده بلوکه نمی شد موضوع فرق میکرد.

ایراد دیگری که بر این طرح می گیرند این است که به طور کلی بسیاری از طرح ها مانند همین طرح، تا زمانی که اجرایی شوند بسیار زمان می برند و حتی بسیاری از آن ها لغو میشوند.

مورد دیگر این است که، افرادی که اقدام به دریافت وام مسکن می کنند، اکثرا ازقشر ضعیف جامعه هستند و پول نقد آنچنانی ندارندکه بخواهند برای سپرده گذاری برای آزادسازی سند قرار دهند.

به طور کلی نوسانات شدید و نرخ تورم در قیمت مسکن و بازارهای سرمایه گذاری، موجب شده است که این قشر همان خانه فعلی خودرا که با دریافت وام مسکن خریداری کرده اند را نگه داشته و برای خرید واحد بهتر ریسک نکنند.

البته تا زمانی که این طرف به طور کامل فراگیر و اجرایی نشود نمیتوان نسبت به مزایا و معایب آن اظهار نظر کرد.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha