بیژن نامدار رنگنه ، وزیر نفت در این مراسم اظهار کرد: با توجه به سیاست دولت مبنی بر اولویت بهرهبرداری از میدانهای مشترک نفت و گاز و تعهد وزارت نفت در این دوره بر تعیین تکلیف و توسعه همه میدانهای مشترک، خوشبختانه تا پایان دولت به جایی میرسیم که همه این میدانها یا به بهرهبرداری در وضع بسیار مطلوب مانند پارس جنوبی رسیدند یا اینکه با وجود تحریمها صاحب قرارداد و پیمانکار شدند و در حال فعالیت هستند.
وزیر نفت با بیان اینکه میدان آذر یکی از میدانهای مشترک است که توسعه نیافته بود و رقم تولید آن صفر بود، تصریح کرد: این طرح سال ۱۳۹۱ در قالب قرارداد بیع متقابل با شرکت ایرانی سروک آذر که عمده سهام آن متعلق به سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی نفت است، امضا شد و پیشرفت آن خردادماه سال ۱۳۹۲ حدود ۶ درصد بوده است.
زنگنه با اشاره به اینکه طرح میدان آذر در دو مرحله اجرا شده که مرحله نخست آن با تولید روزانه ۳۰ هزار بشکه از اردیبهشتماه سال ۱۳۹۶ عملی شد، افزود: فاز دوم این طرح با تولید روزانه ۶۵ هزار بشکه از دیماه امسال محقق شده است.
وی تولید انباشتی این میدان را تاکنون حدود ۳۶ میلیون بشکه نفت اعلام کرد و گفت: ۱.۶ میلیارد دلار هزینه طرح توسعه این میدان برگشته است.
وزیر نفت به اشاره به اینکه نفت تولیدی از میدان آذر از ۱۹ حلقه چاه با عمق بیش از ۴۵۰۰ متر پس از فرآورش و جداسازی نفت، گاز و آب در واحد فرآورش مرکزی، به مصرفکنندگان داخلی یا پایانههای صادراتی منتقل میشود، اظهار کرد: نکته مهم درباره این طرح تکمیل زنجیره ارزش است. به این معنا که گاز همراه ترش تولیدی از این میدان پس از جداسازی به مرکز جمعآوری گاز دهلران منتقل و از آن طریق به همراه گازهای میدانهای چشمهخوش، آبان، پایدار غرب، پایدار شرق، دهلران، دانان به انجیال ۳۱۰۰ ارسال میشود. بخشی از این گاز به شبکه سراسری گاز تزریق و بقیه به خوراک یک واحد پتروشیمی تبدیل میشود.
زنگنه با بیان اینکه طرح انجیال ۳۱۰۰ با سرمایهگذاری ۸۹۰ میلیون دلار و بیش از ۵۸ درصد پیشرفت در حال اجراست و انشاءالله سال آینده به بهرهبرداری میرسد، تصریح کرد: در پاییندست طرح انجیال ۳۱۰۰ نیز پتروشیمی دهلران با ظرفیت حدود یک میلیون تن است که ازسوی صندوق بازنشستگی نفت در حال ساخت است. درواقع گازهای مشعل تولیدی این میدانها پس از شیرینسازی و جداسازی در انجیال ۳۱۰۰ به محصولات ارزشمند پتروشیمی تبدیل میشود.
وی با یادآوری اینکه همانطور که در آیین بهرهبرداری رسمی از پتروشیمی ایلام در دیماه امسال مطرح شد اقدامهای گستردهای در زنجیره فعالیتهای نفت، گاز و پتروشیمی در استان ایلام در حال اجراست، افزود: از جمله مهمترین این طرحها افزون بر طرح توسعه میدان آذر، میتوان به طرح واحد پلی پروپیلن ایلام، فاز ۲ پالایشگاه گاز ایلام، فاز ۲ توسعه میدان گازی تنگ بیجار و توسعه ۶ میدان نفتی آبان، پایدار غرب، چنگوله، چشمهخوش، دالپری و پایدار شرق در قالب الگوی جدید قراردادهای نفتی اشاره کرد.
انتهای پیام
نظرات