• شنبه / ۹ اسفند ۱۳۹۹ / ۱۵:۵۸
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 99120906356
  • منبع : سازمان زمین‌شناسی

رئیس سازمان زمین‌شناسی تاکید کرد

ضرورت شناسایی ذخایر پنهان معدنی برای تامین مواد اولیه صنایع

ضرورت شناسایی ذخایر پنهان معدنی برای تامین مواد اولیه صنایع

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) ضمن اعلام به روزرسانی نقشه‌ها و داده‌های اکتشافی کشور، بر اهمیت حوزه اکتشاف در کاهش هزینه‌ها اشاره کرد و شناسایی ذخایر پنهان معدنی جهت تامین مواد اولیه صنایع معدنی طی سال‌های آتی را ضروری دانست.

به گزارش ایسنا به نقل از وزارت صمت، علیرضا شهیدی فعالیت‌های اکتشافی را از وظایف اصلی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور دانست و ضمن اشاره به تدوین اطلس منابع معدنی کشور در اواخر دهه ۸۰ اظهار کرد: در دهه ۸۰ تهیه زون‌های ۲۰ گانه اول و دوم با تمرکز بر روی ۱۴ عنصر انجام شد و حدود ۹۴۵ هزار کیلومتر از مساحت کشور مورد مطالعه قرار گرفت. پس از آن در اوایل دهه ۹۰ به منظور افزایش دقت کارهای اکتشافی، بحث تلفیق و مدل‌سازی روی نقشه‌های زمین شناسی، نقشه‌های ژئوشیمی، ژئوفیزیک زمینی، ژئوفیزیک هوایی، نقشه‌های آلتراسیون و روی تصاویر ماهواره‌ای با دقت بیشتری انجام شد که منجر به کاهش مساحت اکتشاف و در نتیجه کاهش ریسک فعالیت و قیمت سرمایه گذاری شد.

رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی، هدف‌گذاری ژئوفیزیک هوایی را در حدود دو میلیون و ۷۵۰ هزار کیلومتر خطی اعلام کرد و گفت: تا کنون در حدود ۶۴۰ هزار کیلومتر خطی (۱۵۵ هزار کیلومتر مربع) از مساحت کشور انجام شده است.

وی ضمن اشاره به اینکه پایه ژئوفیزیک هوایی کشور بر اساس الگوهای جهانی است، تاکید کرد: این سازمان موفق شده که فرآیند این کار را بومی ‌سازی کرده و در حال حاضر تمامی مراحل از برداشت تا مدل‌سازی (برداشت، پردازش، تفصیل، تلفیق و مدل‌سازی) درداخل سازمان و توسط کارشناسان ایرانی انجام می‌شود که به عنوان یک لایه اطلاعاتی جهت اکتشاف ذخایر پنهان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

شهیدی یکی از مهم‌ترین دستاوردهای سازمان در یک سال گذشته را تقویت ارتباط با بخش خصوصی دانسته و تصریح کرد: در حال حاضر با شرکت‌های خصوصی مطرح در سطح کشور ارتباط و همکاری خوبی شکل گرفته است.

رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور ضمن اشاره به اهمیت اکتشاف برای صنایع معدنی، یکی از دغدغه‌های صنایع معدنی را تامین سنگ به عنوان خوراک اولیه اعلام  کرده و افزود: در کشور در حدود دو میلیارد و ۶۰۰ میلیون تن ذخیره قطعی سنگ آهن وجود دارد و برداشت سالیانه حدود ۹۵ تا ۱۰۰ میلیون تن است؛ بنابراین در صورت استمرار این روند، کمتر از دو دهه آینده ذخایر فعلی به اتمام می‌رسد.

وی افزود: لذا برای استمرار زنجیره تامین مواد اولیه شرکت‌های فولاد سازی، شناسایی و اکتشاف ذخایر پنهان اهمیت پیدا می‌کند که همکاری خوبی با برخی از شرکت‌های معدنی در این زمینه شکل گرفته که نتایج خوبی هم داشته است.

افزایش ۱۰ برابری دقت در تهیه نقشه‌ ژئوفیزیک هوایی کشور

بر اساس توضیحات رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی، تصویربرداری ژئوفیزیک هوایی در حال حاضر از ارتفاع ۴۰ متری ثابت و خطوط پروازی ۲۰۰ تا ۲۵۰ متری است و مقیاس تصاویر گرفته شده در حدود یک بیست‌وپنج هزارم است که دقت آن ۱۰ برابر نسبت به آخرین نقشه تهیه شده، افزایش پیدا کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha