به گزارش ایسنا، مهندس محمد هادی عسگری ضمن بیان این مطلب به ساز و کار اجرای پویش همکاشت و اهداف آن اشاره کرد و گفت: این پویش با کاشت یکصد هزار نهال طی دو سال در دانشگاههای تحت پوشش وزارت علوم و فرهنگسازی در این خصوص و در راستای اجتماعیسازی مسئله محیط زیست اجرا میشود.
وی هدف از برگزاری این پویش را گفتمانسازی مطلوب و موثر و انجسامبخشی به فعالیتهای خودانگیخته، فردی و خارج از محدودهی کنترل ذانشگاهیان اعلام کرد و گفت: همچنین این پویش امکان دیدهبانی و نظارت همگانی در راستای ایجاد حس تعلقخاطر در دانشجویان و دانشگاهیان را فراهم میکند.
مهندس عسگری با اشاره به روند اجرای این طرح ادامه داد: طی مذاکرات و در نهایت تفاهمنامهای که با سازمان جنگلها و مراتع صورت گرفت، مقرر شد ادارات کل منابع طبیعی استانهای کشور در خصوص در اختیار قرار دادن نهال مورد نیاز دانشگاهها و همچنین دانش و خدمات فنی این امر همکاری لازم را داشته باشند و دانشگاهها نیز با مشارکت دانشجویان، عرصهای را برای کاشت نهال اختصاص داده و وظیفه نگهداری مطلوب از آن را در سالهای آتی نیز بر عهده داشته باشند.
به گزارش ادارهکل روابط عمومی وزارت علوم، وی اظهار کرد: در راستای راهبردهای دانشگاه اجتماعی که از اولویتهای معاونت فرهنگی وزارت علوم است، باید تلاش شود مسئلهی نهالکاری و فرهنگسازی در این خصوص تبدیل به سنت شود و دانشگاهها باید تمام ظرفیت اعضای هیات علمی، دانشجویان و کارشناسان خود را در این راستا به کار گیرند. همچنین ظرفیت کانونهای فرهنگی و انجمنهای علمی محیط زیست نیز در این خصوص باید مورد توجه قرار گیرد.
مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در خصوص اهمیت فرهنگسازی و نهادینه کردن موضوع محیط زیست افزود: با توجه به نقش محتوای آموزشی – ترویجی و همچنین فضای مجازی در اجتماعیسازی این مسئله بین دانشجویان و عموم علاقهمندان، وظیفه هماهنگی بین تشکلهای زیست محیطی، دانشجویی و جمعبندی نظرات آنان در تولید محتوا بر عهده انجمن مردمنهاد هنر و زیستبوم دایره آبی نهاده شده است که این انجمن قبلاً به عنوان یکی از کانونهای فعال دانشگاه تهران در حوزه محیط زیست و هنر فعالیت کرده است.
مهندس عسگری شناسنامهدار کردن عرصههای دانشگاهی و ایجاد تعلق خاطر بین دانشگاهیان نسبت به عرصهای که در آن نهالکاری شده را کلید موفقیت این پویش دانست و افزود: با همکاری و مشارکتی که شورای مدیریت سبز دانشگاهها در این طرح دارند، انتظار داریم نظارت شایسته بر اجرای آن در دانشگاهها صورت پذیرد تا از این ظرفیت ایجاد شده به نحو احسن بهرهبرداری شود.
انتهای پیام
نظرات