«محمدرضا دشتی اردکانی» در گفتوگو با خبرنگار ایسنا ضمن اشاره به اهمیت کاروانسراها، اظهار کرد: کاروانسراها از مظاهر مهم تاریخی و فرهنگی کشورمان به شمار میروند چرا که روح مهمان نوازی ایرانیان در این بناهای تاریخی نهفته است.
وی به لزوم توجه به ظرفیت این بسترهای تاریخی در کشور و خصوصا یزد اشاره کرد و گفت: کاروانسراها از بستر مطلوبی برای کاربریهای جدید برخوردار هستند و در عین حفظ هویت، فرهنگ و رونق گردشگریِ فرهنگی میتوانند به توسعه اشتغال و اقتصاد جامعه محلی نیز کمک شایانی کنند.
رئیس فراکسیون گردشگری مجلس شورای اسلامی در مورد اختصاص بودجهای ویژه به این بناهای تاریخی، تصریح کرد: در بودجه سال ۱۴۰۰ برای وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به ویژه تسهیلات و وامها با کارمزد بسیار پایین اعتباری در نظر گرفته شده اما اعتبار ویژهای برای کاروانسراها در نظر نبوده است.
دشتی اردکانی با تاکید بر این که در حال حاضر ارتقای اعتبار وزارت میراث فرهنگی مورد تاکید است، گفت: اما به دنبال اجرای طرح «صنایع معین میراث فرهنگی» برای احیای کاروانسراها در کشور هستیم تا بتوانیم درکنار آن، با بهبود وضعیت بودجهای وزارت میراث فرهنگی در خصوص رونق اشتغال این حوزه اقدام کنیم.
دشتی اردکانی: به دنبال اجرای طرح «صنایع معین میراث فرهنگی» برای احیای کاروانسراها در کشور هستیم. وی با بیان این که ثبت جهانی کاروانسراها یکی از موارد مهم برای فراکسیون گردشگری مجلس است، گفت: پرونده کاروانسراها توسط وزارت میراث فرهنگی در حال بررسی است و به زودی توسط وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری این مقوله و اقدامات مربوطه نیز اعلام میشود.
نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تعدد کاروانسراهای موجود در استان یزد، خاطرنشان کرد: یزد به عنوان پایتخت بازرگانی کشور در سالهای گذشته و رفت و آمد بازرگانان از تعدد کاروانسراها برخوردار است که تاریخ غنی نهفته در دل این میراث ارزشمند باید با برنامه ریزی اداره کل میراث فرهنگی و مشارکت بخش خصوصی حفظ و در راستای توسعه فرهنگ و رونق اقتصادی به کار گرفته شود.
کاروانسراها سندی برای ادعای ایران در ابداع صنعت هتلداری
دشتی اردکانی با بیان این که کاروانسراها پدران هتلهای امروزی هستند، گفت: زمانی که بشر در اندیشه ایجاد محل اسکان برای مسافران نبود و در اروپا، از کلیساها برای اسکان استفاده میشد، در شهرهای مختلف ایران، کاروانسراها به عنوان محل اسکان مسافرین مورد توجه بوده و به وفور هم ساخته میشد.
وی با اشاره به ساخت کاروانسراها از دوران هخامنشیان تصریح کرد: این اقدام، در دوره صفویه به اوج خود رسیده است البته رباط انجیره به عنوان یکی از قدیمیترین کاروانسراهای ایران در اردکان قرار دارد و مربوط به دوره اشکانی است و نویسندگانی چون ابن خرداد به و استخری از آن یاد کردهاند.رئیس فراکسیون گردشگری مجلس: ما با کاروانسرا میتوانیم مدعی ابداع صنعت هتلداری و گردشگری در دنیا باشیم.
رئیس فراکسیون گردشگری و زیارت مجلس به اهمیت پیشینه ساخت کاروانسراها در حاشیه کویر به اسم رباط یا رهپاد که در مسیر راه ساخته میشد، اشاره کرد و گفت: در برخی از شهرهای ما این اقدام به شغل تبدیل شده به طوری که کاروانسراداری که با خدماتدهی به مسافرین همراه بوده است، خشت اول هتلهای امروزی را بنا نهاده است.
وی با اشاره به این که پیشینیه کاروانسراداری یک تمدن نوین در ایران به شمار میرود، گفت: امروز این پیشینه به عنوان گردشگری شناخته میشود لذا پدران ما ابداع کننده صنعتی بودند که امروزه به عنوان صنعت هتلداری شناخته میشود پس ما با کاروانسرا میتوانیم مدعی ابداع صنعت هتلداری و گردشگری در دنیا باشیم.
دشتی اردکانی به هویت بخشی کاروانسراها به راههایی مانند جاده ابریشم و جاده ادویه اشاره کرد و گفت: ما به عنوان فراکسیون گردشگری از مرمت و ثبت جهانی کاروانسراها حمایت میکنیم و معتقد هستیم دولت باید در کنار ثبت این تمدن غنی به نام ایران از ظرفیت و پتانسیل آثار گرانبهای تاریخی بهره برداری درست داشته و حافظ آن برای نسلهای آینده باشد.
انتهای پیام
نظرات