به گزارش ایسنا، تنشهای سیاسی میان دو قدرت منطقهای سال میلادی گذشته به تجارت کشیده شد و بزرگترین فروشگاههای زنجیره عربستان سعودی اعلام کردند از بایکوت واردات ترکیه که از سوی سران تجاری و اینفلوئنسرهای شبکه اجتماعی سعودی پیشنهاد شد، حمایت می کنند.
ترکیه و عربستان سعودی چند سالی است که بر سر سیاست خارجی و رفتار در خصوص گروههای سیاسی اسلامگرا اختلاف پیدا کرده اند اما تنشهای میان دو کشور در سال ۲۰۱۸ پس از قتل جمال خاشقچی، روزنامه نگار سعودی و منتقد برجسته دولت این کشور در کنسولگری عربستان در استانبول تشدید شد.
طبق اعلام سازمان کل آمار عربستان سعودی، واردات از ترکیه در دسامبر به ۵۹.۶ میلیون ریال معادل ۱۳.۵ میلیون دلار بالغ شد که در مقایسه با ۱۸۲.۲ میلیون ریال در نوامبر ۲۰۲۰ و ۱.۰۶ میلیارد ریال در دسامبر سال ۲۰۱۹ کاهش داشت. ارزش واردات عربستان از ترکیه در دسامبر پایینترین میزان در یک سال گذشته بود.
آمار نشان داد ترکیه از نظر میزان واردات به عربستان سعودی از رتبه یازدهم در دسامبر سال ۲۰۱۹ به رتبه پنجاه و هشتم در دسامبر سال ۲۰۲۰ نزول کرد. کاهش ارزش واردات ترکیه از سپتامبر تشدید شد.
طبق اعلام اتحادیه صادرکنندگان ترکیه، عربستان سعودی در نوامبر واردات گوشت، تخم مرغ و سایر محصولات از ترکیه را رسما متوقف کرد. با این حال عربستان سعودی اعلام کرد مقامات این کشور هیچ گونه محدودیتی علیه کالاهای ترکیه ای اعمال نکرده اند.
ارزش واردات عربستان سعودی در دسامبر در مجموع ۱۲ درصد در مقایسه با مدت مشابه سال ۲۰۱۹ کاهش داشت که ناشی از کاهش واردات خودرو و تجهیزات حمل و نقل مرتبط به میزان حدود یک چهارم و کاهش یک پنجمی واردات محصولات دیگر بود.
بر اساس گزارش رویترز، چین در دسامبر با صادراتی به ارزش ۹ میلیارد ریال به عربستان سعودی، در جایگاه نخست قرار گرفت و پس از آن آمریکا و امارات متحده عربی قرار گرفتند.
انتهای پیام
نظرات