معاون پژوهشی جهاددانشگاهی استان فارس در نخستین نشست از سلسله نشستهای تخصصی استعمال دخانیات، که با استفاده از بستر فضای مجازی و به شکل وبینار برگزار شد، به معرفی گروه علوم رفتاری این معاونت پرداخت.
دکتر مریم سروش با اشاره به زمینه تخصصی فعالیت گروه علوم رفتاری، بر لزوم توجه بیشتر به مقوله دخانیات به ویژه مصرف قلیان تاکید کرد.
به گزارش ایسنا به نقل از جهاددانشگاهی فارس، سروش همچنین از ترسیم چشمانداز پنجساله توسط گروه پژوهشی علوم رفتاری معاونت پژوهشی جهاددانشگاهی فارس در حوزه مطالعاتی استعمال قلیان خبر داد.
در ادامه این نشست دکتر حسن آذری پور ماسوله، عضو کمیته آموزش و ارتقاء سلامت ستاد کنترل دخانیات گزارشی از وضعیت موجود استعمال دخانیات در ایران و جهان ارائه داد.
آذری پورماسوله ضمن اشاره به آمار بیماریها و مرگ و میرهای ناشی از استعمال دخانیات با رویکرد سلامت محور پیامد های زیانبار دخانیات را مورد توجه قرار داد.
عضو هیئت علمی و مدیر گروه پژوهشی علوم رفتاری جهاددانشگاهی فارس نیز دیگر سخنران این نشست تخصصی بود که از منظر جامعه شناختی به موضوع استعمال دخانیات در گروه نوجوانان و جوانان پرداخت.
دکتر صدیقه البرزی با تکیه بر یافتههای یک پژوهش که سال ۹۸ انجام داده بود، بر "مسئله بودن قلیان" به عنوان یک ماده دخانی رایج تاکید و ضمن اشاره به استقبال گروه جوان و نوجوان از این ماده دخانی، اضافه کرد که توجه به استعمال قلیان در سطوح مختلف از انجام پژوهشهای علمی تا سیاستگزاریهای کلان، ضروریست و قرار گرفتن آن در اولویتهای پژوهشی سازمانها، مد نظر است.
دکتر اباذر اشتریمهرجردی؛ عضو هیئت علمی موسسه مکالمات فرهنگی و اجتماعی به عنوان دیگر سخنران این نشست تخصصی، به طرح "پاد" (پیشگیری از استعمال دخانیات ) به مثابه نوآوری اجتماعی اشاره و بر اثر بخشی برنامههای مداخلهای اجتماعمحور، بهویژه در مدارس و بر روی نوجوانان تاکید کرد.
انتهای پیام
نظرات