به گزارش ایسنا، العربی الجدید اعلام کرد که فعالان و معترضان مراکشی به دلیل ممنوعیتهای اعمال شده برای تجمع در پی شیوع کرونا شامگاه شنبه دهمین سالروز تشکیل جنبش ۲۰ فوریه در ۲۰۱۱ که برای ایجاد اصلاحات سیاسی و اجتماعی صورت گرفته بود، به شکل کمرنگی برگزار کردند.
طبق این گزارش، قانون منع تجمعهای اعتراضی در پی شیوع کرونا در مراکش و اعلام وضعیت فوقالعاده در این کشور، مانع از تجمع فعالان در شهرهای "طنجه"، "تطوان"، "القصر الکبیر"، "العرائش" در شمال مراکش، "وجده" در شرق و تمامی شهرهای منطقه صحرا شد.
طبق اعلام العربی الجدید، نیروهای امنیتی در رباط، پایتخت مراکش نیز مانع از تجمع برنامهریزی شده فعالان در میدان "باب الأحد" شدند. در شهر "دار البیضاء" نیز به دلیل مداخله نیروهای امنیتی و محاصره میدان "مارشال"؛ که قرار بود تجمع در آن برگزار شود، شاهد یک تجمع کمرنگ در مقابل مقر حزب "پیشتاز سوسیال دموکرات" بود.
طبق این گزارش، در شهرهای دیگر راهپیماییهای مشابهی بدون مداخله نیروهای امنیتی برگزار شد.
در همین راستا، یونس فراشن، سخنگوی "جبهه اجتماعی مراکش"، هماهنگ کننده راهپیماییهای سالروز ۲۰ فوریه اظهار کرد: در پاسخ به دعوت جبهه اجتماعی مراکش تجمعهای اعتراضی به مناسبت سالروز تشکیل جنبش ۲۰ فوریه در بیش از ۴۰ شهر طی شنبه برگزار شد.
وی افزود: متأسفانه، امروز بار دیگر ثابت شد که پاسخ دولت در پیش گرفتن رویکرد امنیتی است، چراکه از انجام تعدادی از تحصنها جلوگیری شده و شرکت کنندگان بدون هیچگونه دلیلی در چندین محل سرکوب شدهاند.
جنبش ۲۰ فوریه که امسال دهمین سال تاسیس آن است در جریان وقوع بیداری اسلامی در کشورهای عربی شکل گرفت و در ابتدا برپایه تلاش برای از بین بردن فساد و استبداد و مطالبه حکومت پادشاهی-پارلمانی به جای حکومت پادشاهی، شکل گرفته بود. خواستههای این جنبش باعث شد محمد ششم پادشاه مراکش در سخنانی در مارس ۲۰۱۱ به مردم و معترضان برای انجام تغییرات سیاسی جدید شامل فراخوان برای وضع قانون جدید و برگزاری انتخابات زودهنگام وعده دهد.
انتهای پیام
نظرات