• شنبه / ۲ اسفند ۱۳۹۹ / ۰۰:۱۶
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 99120200397
  • خبرنگار : 71600

صعود بورس‌های غربی

صعود بورس‌های غربی

شاخص های مهم بورسی در اروپا و آمریکا صعودی شدند.

به گزارش ایسنا به نقل از بلومبرگ،شاخص تولید آمریکا در ماه فوریه با ۰.۷ درصد کاهش نسبت به ماه قبل خود به ۵۸.۵ واحد رسید که بیانگر کاهش شتاب رشد تولیدات و دریافت سفارشات جدید صنعتی بوده است. اخلال در زنجیره تولید در نتیجه اعمال محدودیت ها و اشکال در سیستم حمل و نقل باعث شده است تا نرخ رشد هزینه های ورودی در این ماه به بالاترین سطح خود از آوریل ۲۰۱۱ برسد. هزینه های خروجی نیز بالاترین رشد قیمت خود از ژوییه ۲۰۰۸ را تجربه کردند که این مساله احتمالا خود را به شکل تورم بالاتر در ماه های آینده نشان خواهد داد. بانک مرکزی آمریکا خود را آماده تورم بالای دو درصد می کند. 

مشکلات ناشی از حوادث طبیعی در نقاط مختلف باعث نگرانی معامله گران از کاهش بیشتر رشد اقتصادی شده است. پس از سرمای کم سابقه در آمریکا و اروپا، زلزله شدید در ژاپن هم باعث خروج بسیاری از نیروگاه‌ها از مدار شد. این اتفاق‌ها در شرایطی رخ می‌دهد که ویروس کرونا که نگرانی اصلی اقتصادی جهان هم محسوب می شود کماکان با جهش های خود در صدر اخبار قرار دارد و این بار یک جهش خطرناک از این ویروس در فنلاند شناسایی و گزارش شده است که سرعت انتقال بالایی هم دارد. 

بسیاری از کشورهای جهان در نتیجه شیوع کرونا با افزایش شدید میزان بدهی های خود مواجه شده اند به گونه ای که طبق اعلام موسسه مالی بین الملل از زمان شیوع این ویروس تاکنون بدهی های جهان ۲۴ ترلیون دیگر افزایش یافته و به ۲۸۱ تریلیون دلار رسیده است. نسبت بدهی به تولید ناخالص داخلی جهان نیز طی این مدت به ۳۵۵ درصد رسیده است. به گفته این موسسه روند افزایش بدهی های جهانی امسال هم ادامه خواهد یافت و افزایش ۱۰ تریلیون دلاری بدهی جهانی برای جهان پیش بینی شده است.  

همان طور که انتظار می رفت، تعطیلی گسترده کسب و کارها و محدودیت های رفت و آمدی در اروپا باعث کاهش شدید رشد اقتصادی پس از رکوردشکنی در فصل قبل بود. مرکز آمار اتحادیه اروپا گزارش نهایی خود از رشد اقتصادی کشورهای اروپایی در چهارمین فصل سال ۲۰۲۰ را منتشر کرد که بر این اساس متوسط رشد اقتصادی ۱۹ کشور عضو منطقه یورو و ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا به ترتیب منفی ۰.۶ درصد و منفی ۰.۴ درصد بوده است که این رشد در مقایسه با متوسط رشد سه ماهه قبل در منطقه یورو ۱۳ درصد و در سطح اتحادیه اروپا ۱۲.۱ درصد کاهش پیدا کرده است.

جو بایدن و شی جین پینگ- روسای جمهور آمریکا و چین- برای نخستین بار با یکدیگر به صورت تلفنی گفتگو کرده اند که این مساله باعث افزایش امید معامله گران نسبت به کاهش تنش ها بین دو اقتصاد نخست جهان شده است. انتظار می رود روابط دو کشور نسبت به دوران ریاست جمهوری ترامپ بهتر شود اما بعید است که دو کشور به یک سطح عادی از روابط برسند. مقامات جمهوری خواه در کنگره و سنا با انتقاد از بایدن، او را به کوتاهی در برابر چین متهم کرده اند و از وی خواسته اند تا رویکرد سخت تری را نسبت به پکن اتخاذ کند.  

طبق گزارش جدید کمیسیون اروپا، متوسط رشد اقتصادی ۱۹ کشور عضو منطقه یورو ۳.۸ درصد خواهد بود که نسبت به برآورد قبلی ۰.۸ درصد بیشتر است اما رشد اقتصادی اتحادیه اروپا به جای ۳.۹ درصد قبلی، ۳.۷ درصد پیش بینی شده است. اتحادیه اروپا انتظار دارد تا سال ۲۰۲۲ سطح اقتصاد این اتحادیه به زمان قبل از کرونا باز گردد اما روند احیای اقتصاد در برخی از کشورها طولانی تر خواهد بود. پیش بینی شده که محدودیت ها تا ماه مارس ادامه پیدا خواهد کرد.  

جروم پاول- رییس بانک مرکزی آمریکا با تاکید بر اهمیت حفظ سیاست های مالی کنونی گفته است که بازار کار در وضعیت شکننده ای قرار دارد و باید تا رسیدن به وضعیت تعادل به حمایت از آن ادامه داد. وی که در جمع اعضای کلوب اقتصادی نیویورک حاضر شده بود هشدار داد رسیدن به حالت اشتغال کامل اصلا کار راحتی نخواهد بود و نیازمند آن است که اقدامات بیشتری چه در حوزه سیاست گذاری و چه در حوزه میدانی صورت گیرد. پاول همچنین نگرانی ها از افزایش شدید تورم با ادامه روند کنونی را منطقی دانست اما وعده داد که فدرال رزرو با تمام توان تلاش کند اوضاع را مدیریت کند.  

تاکنون بیش از ۱۱۱ میلیون و ۹۵ هزار و ۳۵۸ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین دو میلیون و ۴۵۸ هزار و ۶۸۶ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۵۰۶ هزار و ۷۵۰ نفر، برزیل با ۲۴۳ هزار و ۶۱۰ نفر، مکزیک با ۱۷۸ هزار و ۱۰۸ نفر، هند با ۱۵۶ هزار و ۲۳۷ نفر و انگلیس با ۱۱۹ هزار و ۹۲۰ نفر بوده است.

آرتور هوگان- تحلیلگر ارشد بازار سرمایه در موسسه نشنال سکیوریتیز کورپوریشن - گفت: اکنون زمان آن رسیده است که توجه معامله گران و فعالان بازار به شاخص های بنیادی جلب شود. اخبار مربوط به ویروس امیدوارکننده تر از قبل هستند اگرچه هنوز تا خلاصی از آن فاصله زیادی داریم اما می توانیم ردپای بهبود تدریجی در بخش های مختلف مشاهده کنیم. با توجه به حضور خوب و نیرومند سیاست گذاران پولی، بازارها کمتر نسبت به کافی نبودن سیاست های پولی و مالی برای حمایت از رشد  اقتصادی نگران اند.

بورس آمریکا  

در وال استریت، بیشتر شاخص‌ها صعودی بودند تا جایی که دو شاخص از سه شاخص اصلی بورسی در سطح بالا تری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۰.۱۷ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۳۱ هزار و  ۵۴۵.۳۳ واحد بسته شد.

شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۰.۱ درصد کاهش تا سطح ۳۹۱۰.۲۱ واحدی پایین رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۰.۱۶ درصد افزایش در سطح ۱۳ هزار و ۸۸۸.۱۸ واحدی بسته شد.

بورس‌های اروپایی

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۰.۱ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۶۶۲۴.۰۲ واحد بسته شد.  شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با صعود ۰.۷۷ درصدی و ایستادن در سطح  ۱۳ هزار و ۹۹۳.۲۳ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با پیشروی ۰.۷۹ درصدی در سطح ۵۷۷۳.۲۵ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۱.۱۶ درصد بالا رفت و به ۸۱۵۱.۶۰ واحد رسید.

بورس‌های آسیایی

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد بدی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با ریزش ۰.۷۲ درصدی تا سطح ۳۰ هزار و ۱۷.۹۲ واحدی پایین رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ ۰.۱۶ درصد بالا رفت و در سطح ۳۰ هزار و ۶۴۴.۷۳ واحد بسته شد. در چین شاخص "شانگهای  کامپوزیت" افزایش ۰.۱۸ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۵۷۷۸.۸۴ واحد بسته شد.

در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۱.۳۴ درصد ریزش و ایستادن در سطح ۶۷۹۳.۷۹ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن نزولی بود. (معیار محاسبه تغییرات قیمتی، ساعت پایانی معاملات روزانه بورس نیویورک بوده است)  

نفت

در بازار طلای سیاه روند قیمت‌ها کاهشی بود. هر بشکه نفت "وست تگزاس اینتر مدیت" با ۲.۶۶ درصد کاهش به ۵۸.۹۱ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با ریزش ۲.۰۵ درصدی به ازای ۶۲.۶۲ دلار در هر بشکه مبادله شد.

طلا و نقره

همچنین در بازار فلزات گران‌بها، بهای هر اونس طلا با افزایش ۰.۳۴ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۷۸۱.۵۵ دلار معامله شد. هر اونس نقره با افت ۰.۱ درصدی به ازای ۲۷.۳۵ دلار مبادله شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha