• چهارشنبه / ۲۹ بهمن ۱۳۹۹ / ۱۱:۰۹
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 99112921698
  • خبرنگار : 71605

حضور هزاران معترض در خیابان‌های بارسلونا در اعتراض به دستگیری خواننده رپ

حضور هزاران معترض در خیابان‌های بارسلونا در اعتراض به دستگیری خواننده رپ

هزاران معترض سه‌شنبه شب برخی خیابان‌های بارسلونا را تحت سلطه درآوردند تا خواستار آزادی خواننده رپی شوند که پس از گرفتن حکم حبس به اتهامات تجلیل از تروریسم و توهین به پادشاهی در آهنگ‌هایش، توسط پلیس اسپانیا دستگیر شده بود.

به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، اوایل روز سه‌شنبه ده‌ها پلیس به دانشگاه لیدا در شمال شرقی اسپانیا حمله کرده و خواننده رپ "پابلو هزل" را که در آنجا پناه گرفته بود، دستگیر کردند. هزل که با دیدگاه‌های چپ‌گرای رادیکال خود شناخته می‌شود، جمعه گذشته مهلت تسلیم خود به پلیس برای گذراندن دوره ۹ ماهه حبس را که در ۲۰۱۸ به وی داده شده بود، از دست داد؛ مجازاتی که سر و صدای زیادی در اسپانیا کرد و باعث شد دولت اعلام کند محدودکنندگی قوانین آزادی بیان را کمتر می‌کند.

هزل به جرم شعرها و توییت‌هایی محکوم شد که در آن‌ها اشاراتی به گروه شبه‌نظامی جدایی‌طلب باسکی ETA  وجود داشت، قضات اسپانیایی را با نازی‌ها مقایسه کرده بود و "خوان کارلوس"، پادشاه سابق اسپانیا را یک رئیس مافیا خوانده بود.

پس از دستگیری هزل، "کارمن کالوو"، معاون نخست وزیر اسپانیا به خبرنگاران گفت حبس افراد به خاطر مسائل آزادی بیان نباید در دموکراسی مانند اسپانیا اتفاق افتد.

تصاویر تازه حاکی از حضور هزاران نفر در برخی خیابان‌های اصلی بارسلونا است که فریاد "آزادی برای پابلو هزل" سر داده‌اند. اعتراضات در دیگر شهرها و شهرستان‌های منطقه کاتالونیا هم برگزار شد.

درگیری‌هایی بین معترضان و پلیس ضدشورش نیز اتفاق افتاد و تصاویر حاکی از آتش گرفتن سطل آشغال‌ها، مغازه‌های غارت شده و پرتاب اشیا به مأموران بود که سعی داشتند جمعیت را، گاهی با استفاده از باتوم، پراکنده کنند.

بیش از ۲۰۰ هنرمند از جمله "پدرو آلمودوار"، کارگردان، "خاویار باردم"، بازیگر و "خوان مانوئل سرات"، خواننده، درخواستی در مخالفت با حکم حبس هزل امضا کردند.

دولت چپ‌گرای اسپانیا هفته گذشته در پاسخ به این پرونده گفت، "قانون گگ" را که در سال ۲۰۱۵ توسط دولت قبلی برای جلوگیری از تکریم گروه‌های مسلح ممنوع مانند ETA وضع شده، اصلاح می‌کند. این قانون همچنین توهین به مذهب و پادشاهی را هم ممنوع می‌کند.

دولت گفت، مجازات‌های سبک‌تری را وضع خواهد کرد که تنها اعمال خطرناک برای نظم عمومی یا ترغیب‌کننده به خشونت را هدف می‌گیرد و تحمل اشکال هنرمندانه، فرهنگی و روشن‌فکرانه بیان را مورد حمایت قرار می‌دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha