• سه‌شنبه / ۲۸ بهمن ۱۳۹۹ / ۱۲:۵۲
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 99112820953
  • خبرنگار : 71474

رئیس اتاق بازرگانی تهران:

کاری جز صدور بخشنامه جدید ندارند؟

کاری جز صدور بخشنامه جدید ندارند؟

رئیس اتاق بازرگانی تهران می گوید: در طول این سال های گذشته مشکلات اجرایی کشور به درجه ای رسیده که فعالان بخش خصوصی نه تنها امیدی به برطرف شدن آنها ندارند که حتی هر روز شرایط سخت‌تر از گذشته می شود.

به گزارش ایسنا، مسعود خوانساری در جلسه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران اظهار کرد: آنچه که ما در عرصه عمل می بینیم این است که دولت به یک کارخانه صدور بخشنامه جدید تبدیل شده است. بخشنامه‌هایی که بسیاری از آنها در تناقض با یکدیگر قرار دارند و نه تنها مشکلات را حل نمی کنند که حتی به پیچیده تر شدن شرایط نیز منجر می شوند.

وی با اشاره به بررسی‌های اتاق بازرگانی درباره آخرین وضعیت تجارت در ایران بیان کرد: در حوزه واردات بررسی ها نشان می دهد که قیمت در سال ۱۳۹۸ بر اساس ریال حدود ۲۹۵ درصد و در حوزه دلار حدود ۳۰ درصد افزایش یافت. همچنین با توجه به افزایش قابل توجه قیمت ارز در طول این مدت و تورم جهانی موجود عملا هزینه ای که فعالان اقتصادی پرداخت کردند بسیار بالا رفته تا جایی که حتی در برخی فعالیت ها افزایش ۱۰ برابری هزینه به ثبت رسیده است.

رئیس اتاق تهران ادامه داد: ما در کنار مشکلاتی که در حوزه افزایش قیمت ها داریم، حتی در زمینه حمایت های دولتی نیز مشکلات ادامه دارد تا جایی که برای مثال برای ارز دولتی یا تخصیص ارز برای واردات از مرحله ثبت سفارش تا ترخیص کالا بسیار طولانی می شود که این موضوع برای فعالان بخش خصوصی مشکل آفرین است.

خوانساری ادامه داد: در حوزه ترخیص کالا از گمرک نیز ما همین مشکلات را داریم. با وجود محدودیت هایی که در حوزه واردات وجود دارد حتی کالایی که در این شرایط تمام مجوزها را دریافت کرده و آماده وارد شدن به کشور است نیز برای ترخیص از گمرک به یک زمان چند ماهه نیاز دارد که این مسئله چه بر فعالان اقتصادی و چه بر بازارهایی که نیاز به این کالاها دارند تاثیر منفی می گذارد. از این رو نباید تمام مشکلات را صرفا به گردن تحریم بیندازیم.

وی با بیان اینکه وجود مشکلات باعث کاهش فعالیت بخش خصوصی در بعضی حوزه ها شده است بیان کرد: متاسفانه در ماه های گذشته برای کارخانه های سیمان مشکلاتی به وجود آمده که قطع گاز یا برق بخشی از آن است. همین سیاست غلط قیمت سیمان را در مدت کوتاه عملا سه برابر کرد یا مثلا صنعت خودروی ایران با توجه به اصرار دولت بر قیمت گذاری دستوری به جایی رسیده که تولیدات جدید عملا با زیان تولید می شود. تمامی اینها نشان می دهد به تصمیمات غلط ما و بخشنامه های جدیدی که هیچ پشتوانه ای ندارند به کجا ختم می شوند و اگر ما تغییری در این حوزه ایجاد نکنیم، شرایط برای بخش خصوصی دشوارتر نیز خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha