• سه‌شنبه / ۲۸ بهمن ۱۳۹۹ / ۱۰:۴۶
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 99112820700
  • خبرنگار : 71607

آزمایش پوشش ضد میکروبی "بوئینگ" در فضا

آزمایش پوشش ضد میکروبی "بوئینگ" در فضا

فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی در حال آزمایش پوشش ضد میکروبی طراحی شده توسط شرکت "بوئینگ" هستند که می‌تواند باکتری‌ها و ویروس‌کرونا را از بین ببرد.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی میل، فضانوردان حاضر در ایستگاه فضایی بین‌المللی(ISS) در حال انجام آزمایشاتی بر روی پوشش سطحی ضد میکروبی هستند که برای مقابله با باکتری‌ها و ویروس‌ها از جمله ویروس کرونا طراحی شده است.

این پوشش که توسط شرکت "بوئینگ" و "دانشگاه کوئینزلند" ساخته شده، قبل از پرتاب بر روی اشیا یک هواگرد قرار می‌گیرد.

برای تقویت رشد میکروبی، فضانوردان تقریباً هر روز اشیا را لمس می‌کنند تا میکروب‌هایی را که به طور طبیعی روی پوست انسان وجود دارد به آنها منتقل کنند.

این پوشش در ابتدا برای در امان ماندن فضانوردان از باکتری‌های میان سیاره‌ای طراحی شده بود اما فرمول آن پس از شیوع ویروس کرونا اصلاح شد.

ایستگاه فضایی بین‌المللی مکانی است که دانشمندان در آن قادرند عملیاتی که انجام آن در زمین امکان پذیر نیست را به دلیل محیط ریزگرانش در آنجا به راحتی انجام دهند.

ناسا در بیانیه‌ای در این باره گفت: برخی از میکروب‌ها ویژگی‌ها را در جاذبه ریزگرانش تغییر می‌دهند که این موضوع می‌تواند خطرات جدیدی را برای سلامتی فضانوردان و سیستم‌های فضاپیما و همچنین امکان آلودگی را برای سایر اجرام سیاره‌ای ایجاد کند.

این آزمایشات"پوشش ضد میکروبی واکنش دهنده محیط زیست بوئینگ"(Boeing Environment Responding Antimicrobial Coatings) نام دارد و طی آن این شرکت چند شی موجود در هواپیما را که نیمی از آنها با پوشش و نیمی بدون پوشش بودند را به فضا ارسال کرد.

این اشیا شامل سگک صندلی هواپیما، پارچه صندلی‌های هواپیما و کمربندهای ایمنی و قسمت‌هایی از دسته صندلی و یک میز کوچک است.

"مایک دلانی"(Mike Delaney) مدیر ارشد ایمنی هوافضا بوئینگ گفت: در حالی که آزمایش در مدار و روی زمین ادامه دارد ما از نتایج اولیه ترکیب شیمیایی ضد میکروبی خوشحال هستیم.

در ابتدا این پوشش برای محافظت از فضانوردان در حین انجام مأموریت‌های فضایی ساخته شد اما پس از شیوع ویروس کرونا محققان فرمول را اصلاح کردند تا ویروس کووید-۱۹ را مورد هدف قرار دهد.

با این حال همانطور که انسان‌ها قصد رفتن به ماه و مریخ و سفر به سایر اجرام سیاره‌ای با میکروارگانیسم‌های زمین را دارند، این پوشش می‌تواند از آسیب میکروبی سیستم‌های فضاپیما جلوگیری کند.

با استفاده از فرمول اصلاح شده، این آزمایشات می‌تواند به آنها امکان استفاده از پوشش در کابین هواپیما، بخش‌های مراقبت‌های بهداشت، محیط‌های آماده سازی غذا، حمل و نقل عمومی و سایر مکان‌های عمومی را بدهد.

پروفسور "مایکل مونتیرو"(Michael Monteiro) از انستیتوی مهندسی زیستی و فناوری نانو در استرالیا گفت: پس از سال‌ها تلاش و پیشرفت حال مشاهده تحقیقات‌مان در فضا بسیار هیجان انگیز است. هدف اصلی توسعه پوشش ضد میکروبی، محافظت از ماموریت‌های فضایی بود. پس از شیوع این بیماری ما فرمول پوشش را اصلاح کردیم تا اگر ویروس کووید-۱۹ در سطحی از زمین وجود داشته باشد، آن را نیز مورد هدف قرار دهیم.

از حالا تا اواسط سال ۲۰۲۱ ، فضانوردان تقریباً هر روز پوشش  مذکور را لمس خواهند کرد. چند ماه دیگر نیز نمونه‌ها برای سنجش اثربخشی به زمین بازگردانده خواهند شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha