به گزارش ایسنا، بنابراعلام بانک توسعه تعاون، سید باقر فتاحی رئیس هیات مدیره بانک توسعه تعاون در جلسه مرکز نوآوری و توسعه تعاون ایران، منتا اظهار داشت: موضوع حمایت از کسبوکارهای نوآورانه جایگاه ویژهای در اساسنامه و اسناد راهبردی بانک داشته است.
وی افزود: این بانک از سالهای نخستین فعالیت، از بانکهای پیشرو در انعقاد تفاهمنامه با معاونت علمی و فناوری رئیسجمهور بوده و طی این سالها تسهیلات متنوعی به تعاونیهای دانشبنیان و کسبوکارهای نوظهور اعطا نموده است.
فتاحی با اشاره به اینکه بانک توسعه تعاون از بانکهای پیشگام در انعقاد تفاهم با صندوق نوآوری و شکوفایی نیز بوده است خاطرنشان کرد: تشکیل صندوقهای خطرپذیر از راهکارهای مطرح و پذیرفتهشده جهت تأمین مالی ایدههای خلاقانه و فعالیتهای نوآورانه است که جدی شدن سازوکار آن در کشور، میتواند در حمایت مالی از این فعالیتها مؤثر واقع گردد.
وی همکاری بانک توسعه تعاون و مرکز منتا را در راستای تقویت تعاونیها به لحاظ تأمین مواد اولیه، بازاریابی فروش، پیشخرید و پیشفروش محصولات و تقویت سازوکارهای بازار تعاون حائز اهمیت عنوان نمود و گفت: شتابدهندههای فعال در این مرکز در مهندسی و شکلگیری بازارهای نوین و ایجاد رونق در این بازارها نقش مهمی برعهده دارند و تجارب شرکت سمات بهعنوان شرکت ابزاری فناوری بانک، در ایجاد سامانههای مبادلات در بازار محصولات زنبورداری و بازار محصولات کشاورزی و باغداری برای تعاونیها در این زمینه بسیار کارآمد بوده است.
فتاحی افزود: بانک توسعه تعاون علاوه بر نقشآفرینی در تأمین مالی تعاونیهای دانشبنیان و فعالیتهای نوآوررانه، همکاری مهمی با مرکز در شکلدهی به مدلهای کسبوکار، تجاریسازی محصولات و ایجاد زنجیره ارزش میان تعاونیها مدنظر دارد.
رئیس هیات مدیره بانک توسعه تعاون با اشاره به نقش عاملیت بانک در تخصیص منابع صندوق توسعه ملی به کارآفرینان گفت: فعالیت بانک در این زمینهها بهویژه طرح اشتغال پایدار روستایی و عشایری، در سطح شبکه بانکی سرآمد بوده است و به تائید مسئولین امر، عملکرد بانک به لحاظ حجم تسهیلات اعطایی، تنوع طرحها، میزان اشتغالزایی و ایفای بهموقع تعهدات موردقبول بوده است.
فتاحی با اشاره به حضور بانک توسعه تعاون در طرح مشاغل خانگی، نیاز به بازار مناسب مصرف را از مهمترین چالشهای کسبوکارهای خانگی عنوان نمود و گفت: ظرفیتهای موجود در مرکز منتا و حضور شتابدهندههای برتر در این مرکز، میتواند در ایجاد این حلقه مفقوده تأثیرگذار باشد.
همچنین با توجه به نقش محوری ادارات کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استانها در تخصیص منابع اشتغال خانگی، همکاری مراکز استانی منتا با این ادارات میتواند در ایجاد زنجیره ارزش و بازارسازی برای محصولات این مشاغل مثمر ثمر واقع گردد.
وی با تبیین اهمیت توجه به اولویتهای سرمایهگذاری در استانها و کشور گفت: برخی کسبوکارها به دلیل وجود مزیتهای اقتصادی و جغرافیایی حائز اهمیتهایی در مناطق میباشند که بانک توسعه تعاون با در نظر گرفتن رسالت توسعهای، نگاه راهبردی به نقش پیشرانهای اینگونه صنایع در ایجاد رونق منطقهای داشته است و مرکز منتا نیز در برنامههای نوآورانه و ارائه مکانیزمهای نوین کسبوکار به فعالین اقتصادی استانها میتواند با بانک همراستا باشد.
فتاحی در همین زمینه به تعریف الگویی برای ارائه خدمات توسعهای بانک در استانها اشاره نمود و گفت: بانک توسعه تعاون پس از یک دهه فعالیت توسعهای در سراسر کشور به قواعد و راهکارهایی برای اثربخشی فعالیت توسعهای دستیافته است که این آموزهها در همافزایی با آمایش سرزمین صورت گرفته از سوی دستگاههای برنامهریزی استانها میتواند در تقویت برونداد و آثار اجتماعی و اشتغالزایی خدمات بانک راهگشا باشد.
در این جلسه سید سجاد نوری رئیس مرکز نوآوری و توسعه تعاون ایران، منتا به تبیین مهمترین برنامههای مرکز در بهینهسازی مدل کسبوکار تعاونیها و تقویت استارتاپها پرداخت و شتابدهندههای حاضر در این مرکز نیز مهمترین اقدامات و محورهای همکاری با بانک را ارائه نمودند.
انتهای رپرتاژ آگهی
نظرات