به گزارش ایسنا، به نقل از مرکز اطلاع رسانی معاونت علمی، "ربات توانبخشی راه رفتن" یکی از محصولات شرکتهای دانش بنیان است که با کمک فناوری رباتیک، سلامت دیجیتال را در کشور توسعه داده است. عملکرد این ربات شامل "توانبخشی زانو"، "توانبخشی ران" و "توانبخشی راه رفتن" میشود که در حوزه تجهیزات فیزیوتراپی و کاردرمانی کاربرد دارد.
ساخت نوعی مفصل ارتوپدی برای اصلاح کانترکچر (اسپاسم عضلانی) از دیگر محصولات این شرکت است.
"ربات توانبخشی آموزش گامبرداری کودک" از پیشرفته ترین روشها در توانبخشی کودکان دچار فلج مغزی (CP) است که از سوی محققان یکی از شرکتهای دانش بنیان فعال در این حوزه عرضه شده است.
این دستگاه به کمک بازوهای رباتیکی و با استفاده از الگوهای حرکتی هوشمند نحوه گامبرداری صحیح را به این کودکان آموزش میدهد و این ربات قادر است با استفاده از نرم افزار واقعیت مجازی و شیوههای امتیازدهی و تشویق کودکان مورد توجه کودکان و خانوادهها قرار گیرد.
نمونه مشابه خارجی "دستگاه رباتیک توانبخشی" با قیمت نزدیک به 400 میلیون تومان به کشور وارد میشد اما با تلاش متخصصان این مجموعه دانش بنیان در کشور ساخته شد.
طراحی و ساخت این دستگاه با توجه به قیمت تمام شده پایین و ایجاد کارایی بالا صورت گرفت. اگر چه دستگاه لوکو ایران نزدیک به 80 درصد امکانات نمونه خارجی را داراست اما قیمت تمام شده آن کمتر از 25 درصد نمونه خارجی است.
"ربات ارزیابی وضعیت تعادل" به منظور ارزیابی وضعیت تعادل و همچنین تمریندهی برای بهبود وضعیت تعادل افراد از سوی محققان یکی از شرکتهای دانش بنیان ساخته شده است. ماژولهای پیشبینی شده در نرمافزار این دستگاه به دو گروه تعادل استاتیکی و تعادل دینامیکی تقسیمبندی میشوند.
در گروه اول، هدف ارزیابی توانایی کاربر در حفظ وضعیت تعادل خود و بهبود آن است. تستها و تمرینهای طراحی شده در این بخش، به گونهای است که انتظار میرود کاربر مرکز تعادل خود را در مدت زمان مشخصی در یک نقطه ثابت نگهدارد. گروه دوم شامل تستها و تمرینهایی است که توانایی فرد را در کنترل مرکز تعادل خود هنگام جابجایی آن از یک نقطه به نقطه دیگر مورد ارزیابی میدهد.
انتهای پیام
نظرات