• پنجشنبه / ۲۳ بهمن ۱۳۹۹ / ۰۲:۴۰
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 99112317106
  • خبرنگار : 71523

سرنوشت بورس چه خواهد شد؟

سرنوشت بورس چه خواهد شد؟

مدت‌ مدیدی است که شاخص کل بورس بین دو کانال یک میلیون و ۱۰۰ تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد در نوسان است. در حالی که از طرفی یک سری عوامل جلوی ریزش بیشتر بازار سرمایه را می گیرند، از طرف دیگر عواملی هستند که به این نزول دامن می زنند.

به گزارش ایسنا، بازار سرمایه در هفته جاری هم همانند چند هفته گذشته پرنوسان و شاخص کل این بازار باز هم بین کانال یک میلیون و ۱۰۰ هزار واحد تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد در حرکت بود؛ به طوریکه شاخص کل در روز شنبه با ۳۷ هزار و ۶۲۱ واحد کاهش در رقم یک میلیون و ۱۳۵ هزار واحد ایستاد و از روز یکشنبه ورق بورس برگشت و چراغ سبز این بازار بعد از مدت‌ها روشن شد. در روز یکشنبه شاخص کل بورس ۳۵ هزار و ۱۵۲ واحد صعود کرد و تا رقم یک میلیون و ۱۷۰ هزار واحد پیش رفت. دامنه این صعود به روزهای دوشنبه و سه شنبه نیز رسید و شاخص در روز دوشنبه با ۲۲ هزار و ۳۰۲ واحد صعود و در روز سه شنبه با ۲۱ هزار و ۶۲۶ واحد صعود، به ترتیب در رقم های یک میلیون و ۱۹۲ هزار واحد و یک میلیون و ۲۱۴ هزار واحد ایستاد.

این نوسان درحالی ادامه دارد که ابهاماتی مانند قیمت دلار، وضعیت مذاکره بین ایران و آمریکا، احتمال قیمت گذاری دستوری در صنایع مختلف از جمله خودرو و... باعث عقب نشینی سهامداران بورسی و منتظر نشستن آنان شده است. همواره ابهام باعث حرکت بازار به سمت نزول بوده و این روزهای بازار نیز از این قاعده مستثنی نیست. البته مهمتر از همه موارد ذکر شده، از بین رفتن اعتماد سهامداران به بازار سرمایه است. سهامدارانی که در ماه های ابتدایی سال جاری با تشویق دولتمردان سرمایه های خود را به بورس سپردند اما با گذشت چند ماه و به دلیل برخی اتفاقات شاهد از بین رفتن سرمایه های خود در این بازار بودند.

روی دیگر این سکه اما بکارگیری و تغییر برخی قوانین از سوی سیاست گذاران برای سوق دادن بورس به سمت صعود است. برای مثال برای نخستین مرتبه در تاریخ بازار سرمایه ایران، قرار است از روز شنبه دامنه نوسان از حالت متقارن خارج شده و به حالت نامتقارن تغییر پیدا کند و منفی ٢ و مثبت ۶ شود.

از دیگر تغییرات اعمال شده در قوانین بورسی می توان به این اشاره کرد که تغییرات حجم مبنا در اختیار سازمان بورس قرار گرفته تا متناسب با شرایط بازار تغییراتی اعمال شود. همچنین این اختیار به سازمان بورس و اوراق بهادار داده شد که انتشار اوراق اختیار فروش تبعی را به ناشران و سهامداران عمده الزام کند. اعتبار خرید کارگزاری‌ها نیز به ۶۰ درصد تغییر پیدا کرد.

باید منتظر ماند و دید آیا قوانین جدید می تواند جلوی از بین رفتن سرمایه های مردم در این بازار را بیش از این بگیرد یا خیر.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۱۱-۲۳ ۱۰:۲۴

با تغییر دامنه تمام ابزارهای حرفه ای تحلیل کارایی خود را از دست میدهند و عملا تحلیلگران نمی توانند فعالیت کنند و از بورس خارج میشوند. بنده از شنبه هر چه سهم دارم خواهم فروخت

avatar
۱۳۹۹-۱۱-۲۳ ۱۱:۲۳

زود بفروش برو

avatar
۱۳۹۹-۱۱-۲۳ ۱۱:۴۳

تکلیف بورس کاملا روشن شد.با گزارش های سه ماهه سوم شرکت های بنیادی که حدود ۷۰ درصد بازار سرمایه رو تشکیل دادن این بازار باید حداقل ۲۰ درصد رشد می کرد ولی ۲۰ درصد افت کرد.دلیلش هم این بود که بعضی ها در تصوارتشان به دلار ۱۱ تومنی رسیده بودن که الان این تصورات از بین رفته و قطعا بازار تا فصل مجامع و ایام انتخابات ریاست جمهوری بین سی تا پنجاه درصد رشد میکنه.افزایش قیمت نفت و رشد حدود پنجاه درصدی اون هم تاثیر بسیار مثبتی بر بورس خواهد داشت.

avatar
۱۳۹۹-۱۱-۲۳ ۱۳:۳۸

شماو امثال شما هر چه زودتر از بازار بروید برای بازار بهتر است.

avatar
۱۳۹۹-۱۱-۲۳ ۱۶:۴۸

والله سرمایه پسرم وپدرم به باد فنا رفت ولی اصلا دست به سهاممان نزدیم شاید فرجی حاصل بشه انشالله سال بعد وضع بورس بهتر بشه انشالله