علیرضا رهایی در گفتوگو با خبرنگاران با اشاره به اینکه حفاظت از منابع طبیعی و انفال بدون مشارکت مردمی شدنی نیست، اظهار کرد: سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با بهرهمندی از ظرفیت ادارات کل منابع طبیعی و آبخیزداری استانها به دنبال استفاده از مشارکت حداکثری مردم برای حفظ، حراست، بهرهبرداری و توسعه منابع طبیعی است.
وی با تاکید بر اینکه مسئولان ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان نیز مردم را همراه و همکار خود میدانند، اضافه کرد: تاکنون این مجموعه در برنامههای مختلف خود در حوزه ترویج و آموزش برای بهرهمندی از ظرفیتهای مردمی گامهای مختلفی برداشته است.
رئیس اداره آموزش، ترویج و مشارکتهای مردمی ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان از طرح همیار طبیعت به عنوان یکی از دستاوردهای سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور برای افزایش مشارکتهای مردمی یاد کرد و گفت: این طرح در استان سمنان نیز در حال دنبال شدن است و برای معرفی آن نیازمند مشارکت اصحاب رسانه به ویژه خبرگزاریها، مطبوعات و صدا و سیمای مرکز سمنان هستیم.
وی ادامه داد: در سالهای گذشته طرح همیار طبیعت در ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با عضویت بیش از بیست هزار نفر نیروی مروج افتخاری و مروج دانشآموزی با همکاری آموزش و پرورش و سازمان دانش آموزی کار خود را دنبال میکرد که این افراد با مراجعه حضوری به ادارات شهرستان واداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری به عنوان همیار طبیعت ثبتنام میکردند . ساماندهی و بهرهمندی از آنها به شیوه مطلوب انجام نشد.
رهایی ادامه داد: از سال 1398 به بعد روند ثبتنام همیاران طبیعت تغییر کرد و با استفاده از بستر سامانه همیار طبیعت، همیاران جدید ثبتنام و ساماندهی و بهرهمندی از آنها در قالبهای مشخص دنبال شد.
وی با اشاره به اینکه طی دو سال اخیر بیش از 611 نفر در طرح همیار طبیعت عضو شده و کارت همیار طبیعت را دریافت کردهاند، عنوان کرد: فقط در سال جاری 78 نفر محافظ افتخاری در قالب طرح همیار طبیعت جذب شده که همچنان روند جذب آنها نیز ادامه دارد.
رئیس اداره آموزش،ترویج و مشارکتهای مردمی ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان خاطرنشان کرد: طرح همیار طبیعت شامل محافظ افتخاری، مروج افتخاری و مروج دانشآموزی میشود که عموم علاقهمندان میتوانند با مراجعه به سامانه همیار طبیعت در سایت ادارهکل منابع طبیعی به نشانی « semnan.frw.ir» به عنوان همیار طبیعت ثبتنام کرده و کارت همیار منابع طبیعی را دریافت کنند.
وی اضافه کرد: در بخش محافظان افتخاری، چگونگی و شیوه همکاری مردم به صورت افتخاری برای حفاظت از عرصههای منابع طبیعی با همکاری یگان حفاظت منابع طبیعی دنبال میشود.
رهایی تصریح کرد: مروجان با همکاری اداره آموزش، ترویج و مشارکتهای مردمی ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان، موضوع فرهنگسازی در حوزه منابع طبیعی را دنبال میکنند و در فعالیتهای عمومی منابع طبیعی از جمله ویژه برنامههای روز جهانی بیابانزدایی، کارگاههای آموزشی، کاشت نهال وهفته منابع طبیعی وآبخیزداری و غیره نقشآفرینی خواهند داشت.
وی با بیان اینکه کارت همیار طبیعت معرف افراد دغدغهمند نسبت به حوزه منابع طبیعی است، تصریح کرد: اطلاعات همیاران طبیعت در این کارت آورده شده و این افراد با این کارت میتوانند با همکاران ما در ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان به ویژه یگان حفاظت این ادارهکل در ارتباط باشند.
رهایی با تاکید بر اینکه همیاران طبیعت هیچ چشمداشت مادی ندارند، اظهار کرد: تجهیزات مورد نیاز از جمله لباس همیار محافظ در اختیار محافظان قرار داده میشود و در مراسمهای ملی و استانی این افراد مورد تقدیر قرار خواهند گرفت.
انتهای پیام
نظرات