• شنبه / ۱۸ بهمن ۱۳۹۹ / ۱۳:۳۸
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 99111813305
  • خبرنگار : 50024

دردسر سموم شیمیایی برای صادرات محصولات کشاورزی

دردسر سموم شیمیایی برای صادرات محصولات کشاورزی

ایسنا/البرز مدیر عامل شرکت دانش بنیان فناوری زیستی طبیعت گرا گفت: وی با بیان اینکه بسیاری از محصولات کشاورزی کشور به دلیل باقیمانده سموم شیمیایی بازار بین المللی خود را از دست می دهند، اظهار کرد: نمونه این محصولات، کشمش است که کشور ما تا چندی پیش رتبه دوم جهانی صادرات این محصول را داشت ولی سال گذشته به دلیل باقیمانده سموم شیمیایی به رتبه چهارم تنزل پیدا کرد و مقدار زیادی از این محصول برگشت خورد.

همایون مرادی روز شنبه ۱۸ بهمن در مراسم راه اندازی خطوط تولید دو فرآورده آفت کش و پروتئینی بیولوژیک کشاورزی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ۷۰ درصد آفات کشاورزی، آفات پروانه‌ای هستند که فرآورده bt (فرمولاسیون پودر وتابل آفت کش بیولوژیک بایولپ) برای از بین بردن آفت های پروانه ای تولید شده است.

به گزارش ایسنا، مرادی افزود: این فرآورده می‌تواند ۱۴ نوع از آفات گیاهی را کنترل کند که از جمله مزایای این محصول کمک به  تولید محصولات سالم کشاورزی است ضمن آنکه از تبعات جانی و مالی استفاده از سموم شیمیایی جلوگیری می‌کند.

وی با بیان اینکه بسیاری از محصولات کشاورزی کشور به دلیل باقیمانده سموم شیمیایی بازار بین المللی خود را از دست می دهند، اظهار کرد: نمونه این محصولات، کشمش است که کشور ما تا چندی پیش رتبه دوم جهانی صادرات این محصول را داشت ولی سال گذشته به دلیل باقیمانده سموم شیمیایی به رتبه چهارم تنزل پیدا کرد و مقدار زیادی از این محصول برگشت خورد.

وی هزینه استفاده از سموم شیمیایی برای کشاورزان را  چهار برابر آفت کش‌های بیولوژیک دانست و گفت: کشاورزان به دلیل بعضی از مسائل همچون آشنا نبودن به سموم بیولوژیک و نحوه استفاده از آنها  چهار برابر هزینه می‌کنند.

مرادی میزان تولید این محصولات بیولوژیک  در شرکت خصوصی و دانش بنیان فناوران زیستی گرا  را برای کل کشور کافی دانست و بیان داشت: افزون  بر اینکه قابلیت صادرات این محصولات را داریم، یکی از فواید آن تاثیرگذاری آن برای کشت‌های گلخانه‌ای است.

وی اضافه کرد: میزان تقاضای بازار داخلی سالانه ۱۰۰ تا ۲۰۰ تن از پروتئین هیدرولیزات بایوران است که علاوه بر تامین بازار داخل، ظرفیت تولید و صادرات محصول به کشورهای همسایه تا ۴۰۰ تن در سال نیز وجود دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha