ناصر نجیبزاده در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: استان لرستان در منطقه زاگرس واقع است و از قدیم الایام پتاسنیل خوبی برای پرورش دام داشته است.
وی ادامه داد: دام سبک لرستان با توجه به تغذیهای که دارد و از نژادهای گوشتی است یکی از دامهای سنگین گوشتی کشور است.
نجیبزاده با اشاره به اینکه در حوزه دامپروری صنعتی بعد از انقلاب اسلامی اقدامات خوبی در استان انجام شده، عنوان کرد: مجموعاً بیش از ۷۴ هزار خانوارا بهره بردار در استان اعم از بخشها و شیوههای مختلف عشایری، روستایی و صنعتی در حال فعالیت هستند.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی لرستان با بیان اینکه در طول سال ۴.۸ میلیون واحد دامی در استان تولید میشود، تصریح کرد: مرغداریهای گوشتی استان حدود ۱۳ میلیون قطعه ظرفیت دارند.
وی با اشاره به اینکه در طول سال حدود ۷۰۰ هزار قطعه مرغ تخمگذار و حدود ۲۸۰ هزار مرغ مادر پرورش داده میشود، بیان کرد: حدود ۳۰ واحد پرورش بوقلمون و شترمرغ در سطح استان داریم که طی سنوات اخیر سرمایهگذاری شدهاند.
نجیبزاده ادامه داد: در مجموع حدود ۳۷۰ هزار تن محصولات این مجموعه با ارزش مالی بالغ بر ۵۰۰۰ میلیارد تومان تولیدات سالانه این بخش است که یکیاز بخشهای اقتصادی مهم در استان محسوب میشود.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به اینکه اقتصاد دامپروری از چند جهت با اهمیت است، ادامه داد: در تمام کشورهای پیشرفته و در حال توسعه مصرف پروتئین یکیاز شاخصهای توسعه محسوب میشود، در امنیت غذایی یک بحث روی میزان مصرف و دیگری کیفیت محصول و غذای در سبد غذایی مردم است.
وی با اشاره به اینکه حوزه بخش دام یکی از بخشهای مهم در بحث اقتصادی، غذایی و ایجاد اشتغال است، عنوان کرد: ۱۶۰۰ واحد صنعتی دام پروری دام و طیور در قالب صنعتی در حال فعالیت در استان هستند.
نجیبزاده با اشاره به اینکه استان در سال گذشته در زمینه تولید گوشت مرغ موفق به کسب رتبه دهم کشور و در زمینه تولید گوشت قرمز در جایگاه هشتم کشور قرار گرفت، همچنین در زمینه تولید شیر خام با ۲۴۸ هزار تُن رتبه ۱۳ کشور را کسب کردیم.
انتهای پیام
نظرات